A mnie mówili (sam nie pamiętam), że właśnie ten skręt był dysfunkcyjny...Z drugiej strony jednak opór społeczny przed likwidacją 301, bo o nim mowa, może świadczyć, że jednak była to relacja dość istotna. Zresztą, jeśli mnie pamięć nie zwodzi, na tymże skręcie linia ta zawsze cieszyła się dużym powodzeniem, dlatego pozostanę przy stwierdzeniu, że pomysł jest ciekawy.
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Bo dla niektórych jak linia nie ma 100% wymian przy metrze to skręt jest dysfunkcyjny. Zresztą być może nawet były skargi do ZTM-u o to, że 301 stawało w nieżyciowym miejscu, bo takie ono było. Ale wtedy była też inna oferta - było 182, było 504, a o 119 czy 168 nikt jeszcze nie myślał, więc rozkład odjazdów z poszczególnych przystanków był znacznie bardziej niekorzystny dla tej relacji niż teraz.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Od kiedy Krucza i Bankowy są na Dolnym Mokotowie? Dalej może sobie dobrze pracować, pisałem o własnym podwórku...mobil one pisze:107 "pracuje" na Kruczej oraz na Bankowym.Więc z tą linią nie jest "wszystko jedno".
Po pierwsze proszę mi tu bez wycieczek osobistych. Po drugie to Twój wpis wniósł tyle merytorycznej treści, że już wszystko zostało w tym temacie wyjaśnione...mobil one pisze:108-"mieszkańcu" widzę że słabo znasz tę linię...
159-j.w.
Czy Czerniakowskiej w głównej relacji docentrowej nie wystarczyłoby 185 + M2?
Zależy, czy ludziom się spodoba. Przesiadka przy Syrence będzie do dupy. Poza tym - co to właściwie miałoby znaczyć? Zamiast czego?
Nie pojedziesz M2 do Centrum, do dworców, do pl. Konstytucji, na Koszykową...
Nie pojedziesz M2 do Centrum, do dworców, do pl. Konstytucji, na Koszykową...
Zamiast 187. Wtedy 159 zostawić.
Niach, przesiadkę można było zrobić...
Niach, przesiadkę można było zrobić...
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Może przerzucić 108 z placu Trzech Krzyży na Rakowiecką, 167 na Stegny zamiast 187 i 187 skrócić do jakiegoś placu Narutowicza?
3 błędy w 3 elementach. Było, że z Gagarina do SGH musi być przegub, a pastwienie się nad łączeniem Chomików ze Stegnami sobie odpuszczę.
Mało masz tam problemów?KwZ pisze:Niach, przesiadkę można było zrobić...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Z podziemną rzeką? Z niewymrożonym gruntem? Cóż, to okazało się później - to można było wprowadzić najpóźniej na etapie projektowania.
Wczoraj miałem okazję popatrzeć na zapełnienia na 195 i zastanawiam się po co ta linia funkcjonuje... Praktycznie przez cały dzień zapełnienie wynosiło 15-20 osób chyba, że na Dolnej wjechałem przed 501 to wtedy ładnie się zapełniało do samych Stegien, bądź przed 179 na Metrze Ursynów wtedy lekki ścisk aż do Pięciolinii, lub gdy młodzież gimnazjalna jechała z Dolnej na Morskie Oko. Ogólnie ta linia w ogóle nie powinna istnieć.
Na skręcie z Puławskiej w Rakowiecką to chyba nie widziałem więcej niż 5 osób.
A przy okazji - na i po co komu te tabuny pustych autobusów na 162? Rano jakieś dziwacznie poskracane kursy, po południu tabuny wtyczek - we wszystkich można na Czerniakowskiej tańczyć.
Jeśli Targówek potrzebuje tych kursów, to niechże one jadą tam, gdzie pasażerowie chcą jechać, a nie snują się po Czerniakowskiej przeplatane równie pustym 107.
A przy okazji - na i po co komu te tabuny pustych autobusów na 162? Rano jakieś dziwacznie poskracane kursy, po południu tabuny wtyczek - we wszystkich można na Czerniakowskiej tańczyć.
Jeśli Targówek potrzebuje tych kursów, to niechże one jadą tam, gdzie pasażerowie chcą jechać, a nie snują się po Czerniakowskiej przeplatane równie pustym 107.
Akurat 107 jest w miarę luźne, ale pasażerowie czekają na tą linię w zasadzie na trzech przystankach: pętla Kierbedzia; Bobrowiecka oraz Chełmska (ta przed skrętem w lewo). Potem wsiadają już tylko niedobitki ze 159. Linia zapełnia się bardzo ładnie na tych odcinkach, gdzie jeździ sama.
I na Sielcach wszyscy wysiadają, żebym mógł zobaczyć pusty (do 10 pax) autobus?Georg pisze:Akurat 107 jest w miarę luźne, ale pasażerowie czekają na tą linię w zasadzie na trzech przystankach: pętla Kierbedzia; Bobrowiecka oraz Chełmska (ta przed skrętem w lewo).
I nikt tym z Bartyckiej do centrum nie jeździ? Nie wierzę
.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.