[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
No więc właśnie, ostatnio organizator coś sam za mało myśli. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Od dobrych paru miesięcy Organizator ma pomysły które w większości przypadków są albo tragiczne, albo przeciętne. Za to można do woli wybierać w pomysłach Organizatora, które zasługują na oddzielną nagrodę. Moimi faworytami są koncepcje zdjęcia brygad z 9, żeby wystarczyło na 11 oraz wydłużenia po pożarze Łazienkowskiego paru linii do centrum, bo lud tak chciał a potem dopuszczenie do sytuacji, w której przez bitych parę miesięcy coś kwitnie na moście na pusto i jest OK, tak ma być, inaczej się nie da, bo lud chciał i ch*j, że lud nie korzysta. A jednocześnie wozów na inne linie brakowało.
Pierwszego zamknięcia Mokotowa w rozkładach nie było. Trafił się zabłąkany awanturny pasażer to drugie uwzględniono. Tu szansa na awanturnego pasażera jest jeszcze niższa bo przed 4.30 nie spodziewam się tłumów na Chomiczówce.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Raz że schodzisz z tematu. Dwa że w drugim przypadku mylisz decyzje organizatora z narzucaną odgórnie polityką.Szeregowy_Równoległy pisze:Od dobrych paru miesięcy Organizator ma pomysły które w większości przypadków są albo tragiczne, albo przeciętne. Za to można do woli wybierać w pomysłach Organizatora, które zasługują na oddzielną nagrodę. Moimi faworytami są koncepcje zdjęcia brygad z 9, żeby wystarczyło na 11 oraz wydłużenia po pożarze Łazienkowskiego paru linii do centrum, bo lud tak chciał a potem dopuszczenie do sytuacji, w której przez bitych parę miesięcy coś kwitnie na moście na pusto i jest OK, tak ma być, inaczej się nie da, bo lud chciał i ch*j, że lud nie korzysta. A jednocześnie wozów na inne linie brakowało.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
To hydepark o tramwajach. Decyzje Organizatora, przez które komunikacja tramwajowa wygląda gorzej, niż mogłaby wyglądać gdyby Organizator kierował się chociaż trochę bardziej zdrowym rozsądkiem, jak najbardziej w hydepark o tramwajach się wpisują. Dlaczego niektóre rozkłady są pochlastane jak Popek przed trasą koncertową? Bo ZTM. Dlaczego koordynacje rozkładów są spaprane? Bo ZTM. Dlaczego w dopiero w Sylwestra się dowiadywałem czy mogę iść na imprezę noworoczną? Bo ZTM był zaskoczony końcem roku i rozkładów wcześniej nie przygotował. Czemu linia 27 dalej istnieje? Bo Organizator udaje, że 27 w jakikolwiek sposób rekompensuje 26 na odcinku Sowińskiego - Pedet i chlastając linię, w której pasażerowie wyłażą dachem jednocześnie kultywuje potworka na solówki, który wszystkich wkurza i w ten sposób udowadnia własną nieomylność. I tak, pasażerowie nie mieszczący się w niektórych liniach w zestawieniu z dziwnymi liniami, które istnieją i nikt nie wie dlaczego to też jest tematyka wyczerpująca temat nazwany hydeparkiem. Nie ja tak ten temat nazwałem, więc w pisanie nie na temat mnie nie wkopiesz. Tutaj wszystko co jakkolwiek łączy się z tramwajami jest na temat.
Przede wszystkim są przesłanki, by sądzić, że upolitycznienie działań ZTM-u i nie tylko ZTM-u, bo także innych urzędów i spółek miejskich narasta. Czy też raczej nie upolitycznienie, a po prostu rosnąca dyktatura prezydent miasta. Słyszałem, że prawdopodobnie w najbliższym czasie poleci kilka głów prezesów i dyrektorów, z powodu (nieoficjalnie) słabego wyniku PO w Warszawie. Już podobno pani prezydent zdecydowała o zwolnieniu prezesa MW za "spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa pasażerów". Nie przypominam sobie nic takiego, poza spacerem chodnikiem technicznym po awarii składu, ale to było dawno, a w dodatku nie za bardzo wiem, gdzie tam naruszenie. To normalna procedura.
Przy tym klimacie naturalne jest, że większość urzędników nie będzie się chciała wychylać, a działania będą prowadzone wyłącznie na wniosek władzy wyższej instancji i według jej koncepcji. A ta zwykle nie jest słuszna.
Przy tym klimacie naturalne jest, że większość urzędników nie będzie się chciała wychylać, a działania będą prowadzone wyłącznie na wniosek władzy wyższej instancji i według jej koncepcji. A ta zwykle nie jest słuszna.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Nawiasem - dotarły wczoraj do Warszawy pierwsze 3 tramwaje techniczne z ZPS. Jest już 1 wagon silnikowy i dwie doczepy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Panowie, pytanie z kategorii SF. Czy jak TW sprzedaje wozy to one sa na chodzie czy tez sa unieszkodliwiane? Bo oblednie chcialbym sobie za te X lat kupic jednego i odpalic - powiedzmy tak ze 100-200 metrow toru 
Jak to ładnie nazwałeś, są unieszkodliwiane.Pablo-waw pisze:Panowie, pytanie z kategorii SF. Czy jak TW sprzedaje wozy to one sa na chodzie czy tez sa unieszkodliwiane? Bo oblednie chcialbym sobie za te X lat kupic jednego i odpalic - powiedzmy tak ze 100-200 metrow toru
Co nie zmienia faktu, że jak chcesz kupić kompletny wagon to masz taką możliwość.
-
Stary Pingwin
To już lepiej Jazza z superkondensatorami 
Solową 105 łatwiej pchaćStary Pingwin pisze:Kup sobie swinga, nie będziesz musiał sieci rozciągać.