O chłodzeniu i niechłodzeniu
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
I taniej, niż 80% stawki za kilometry wykonane wozami z niesprawną klimatyzacją. A wyłączona jest uznawana (słusznie) za niesprawną. Szkoda, że zapał ZTM do kontroli osłabł.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
ZTM nie przestaje mnie fascynować. Puścić spisywacza o jakiejś dzikiej porze (ostatnio jakoś przed 5 rano przy Topieli patrzył, czy 105 punktualnie z krańca odjechało) umieją, ale konsekwentnie i przez cały czas trwania upałów pilnować klimy to już nie.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
OK, ja rozumiem, ja żalu nie mam, ale pilnowanie klimy też byłoby pożądane, a to akurat ZTM sobie odpuścił.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Jesteś pewien, że to nie było celowe działanie?
Sterownik klimy w Jelczu przysparza naszym kolegom wielu trudności, może po prostu firma postanowiła ułatwić wszystkim życie? 
Adam G. pisze:Mnie nie przestaje fascynować MobilisSzeregowy_Równoległy pisze:ZTM nie przestaje mnie fascynować.Miałem dziś Jelcza - nie dość, że klima jak najbardziej działała, to nawet gdybym chciał, nie mógłbym jej wyłączyć
Sterownik klimy był martwy, ale chłodziło. Wot, technika.
Ponoć zrobili po pladze ZTMowskich kontroliRyży pisze:Adam G. pisze:Mnie nie przestaje fascynować MobilisMiałem dziś Jelcza - nie dość, że klima jak najbardziej działała, to nawet gdybym chciał, nie mógłbym jej wyłączyć
Sterownik klimy był martwy, ale chłodziło. Wot, technika.
![]()
![]()
to w tych cudakach to działa?!
O dziwo, zimne powietrze z wylotów leciało bardzo słabo, a jednak w wozie było zupełnie przyjemnie - gdzieniegdzie nawet chłodniej niż w kabinie. Standardowo gorzej z tyłu, nad silnikiem, ale to chyba problem nie do rozwiązania.
noidea
- MeWa
- Cukiereczek
Co jak co, ale o takiej dzikiej porze, to akurat kluczowe jest, czy autobus odjedzie w miarę punktualnie (a nie pięć minut przed czasem), czy też będziesz musiał 20-30 minut czekać na kolejnySzeregowy_Równoległy pisze:uścić spisywacza o jakiejś dzikiej porze (ostatnio jakoś przed 5 rano przy Topieli patrzył, czy 105 punktualnie z krańca odjechało)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
Michalk001
No ja rozumiem wszystko - ale dziś już zadzwoniłem do ZTM na PKS GM. Przecież w 717 nie da się wytrzymać - jechałem po 11:30, A526 do Piastowa i w środku taka sauna że mało nie zszedłem w tym autobusie - mimo że nie mam zazwyczaj problemów. Nie wiem jak oni przechodzą kontrole że wyniki wyszły tak jak wyszły, ale jeszcze NIGDY nie jechałem klimatyzowaną Scanią na 717. Kazałem sprawdzić wszystkie wozy bo na 99% w każdym tak samo było - wozy mają to na stałe i zawsze jest to samo. Czekam tylko dnia kiedy wywalą PKS z naszej linii i zaczną jeździć normalne autobusy. One w ogóle spełniają warunki przetargu? Wydaje mi się że 1 seria miała mieć 6 sztuk otwieranych okien, a mają tylko 5.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Istnieje dość duże prawdopodobieństwo, że zostaniesz olany. Kontrole są zdecydowanie rzadsze, niż były miesiąc temu.
-
Michalk001