Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 16 kwie 2009, 11:18

rosier pisze:Mam na myśli, że gdyby 516 było odpowiednio zareklamowane przez ZTM, to linia miała by dużo większe wykorzystanie, a na razie, jak na jej możliwości, nie jest ona wykorzystywana w pełni. A to przecież sprytne połączenie do tramów.
Myślę, że jest dobrze wykorzystywana i bez reklamy. Zresztą każda linia wywozowa z prawie 200-tysięcznego osiedla będzie miała wzięcie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 kwie 2009, 18:39

MisiekK pisze:z prawie 200-tysięcznego osiedla
=;
Co prawda jestem humanistą ale skoro cała Białołęka liczy niespełna 80000 mieszkańców to raczej niemożliwe aby kompleks Nowodwory - Tarchomin liczył aż 200000 :-#
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 16 kwie 2009, 18:49

Wiesz, na Białołęce mieszka sporo przyjezdnych niezameldowanych (w szczególności Tarchomin - Nowodwory)... Mieszkają po kilka osób w pokoju... Może nie 200 tys. ale znacznie ponad 100 z pewnością.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 16 kwie 2009, 18:53

Zdaje sobie z tego sprawę. Jednak liczba podana przez Miśka jest zwyczajnie szalenie zawyżona (-(
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 16 kwie 2009, 18:55

Może Tarantula01 dysponuje rzeczywistą liczbą?

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 16 kwie 2009, 19:01

Bastian pisze:Myślałem, że jesteś przedstawicielem Nowodworów, a nie samego siebie...
Jestem, ale jak nikt z Nowodworów nie drze szat o 510 (nawet żona, która 510 ma bezpośrednio do pracy), tylko np. o E-8 lub 503 , to jak mam coś pisać w obronie 510, którym nie jeżdżę.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 kwie 2009, 20:31

No cóż, to dziękuję za wsparcie :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 17 kwie 2009, 9:14

R-11 Kleszczowa pisze:Zdaje sobie z tego sprawę. Jednak liczba podana przez Miśka jest zwyczajnie szalenie zawyżona (-(
Myślę, że nie. Szacunki oficjalne jak napisał prosper to tylko ci, którzy są zameldowani. Robiono rok temu ankiete wsród mieszkańców nowych bloków - tych, któe powstały po 2000 roku. Prawie 75% z nich deklarowało, że nie zameldowało się na Białołęce.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

prosper5250

Post autor: prosper5250 » 18 kwie 2009, 0:14

Dziś przedostatni kurs 516 i od Konwaliowej Libero pękało w szwach! Jeszcze w M083C tyle ludu nie widziałem :sweet:
A, no i połowa pasażerów wysiadła przy Ratuszu, kierując się w stronę tych nieistniejących bloków... :P
A w kwestii 510 - zapraszam do adekwatnego tematu...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 kwie 2009, 7:20

prosper5250 pisze:Dziś przedostatni kurs 516 i od Konwaliowej Libero pękało w szwach! Jeszcze w M083C tyle ludu nie widziałem :sweet:
A, no i połowa pasażerów wysiadła przy Ratuszu, kierując się w stronę tych nieistniejących bloków... :P
Czyli potwierdzasz moje zdanie - 516 sprawdza sie świetnie i zapewnia własciwą obsługę dla tej części Białołęki.

Kra

Post autor: Kra » 20 kwie 2009, 9:22

MisiekK pisze: Myślę, że nie. Szacunki oficjalne jak napisał prosper to tylko ci, którzy są zameldowani. Robiono rok temu ankiete wsród mieszkańców nowych bloków - tych, któe powstały po 2000 roku. Prawie 75% z nich deklarowało, że nie zameldowało się na Białołęce.
Niech się zameldują, albo przynajmniej płacą podatki w Warszawie, wtedy miasto rozważy poprawę komunikacji :D

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 kwie 2009, 10:20

Kra pisze:Niech się zameldują, albo przynajmniej płacą podatki w Warszawie, wtedy miasto rozważy poprawę komunikacji :D
A jaka jest do tego zachęta? Skoro nie ma żadnej, to ludzie nie będą stać w kolejce w urzędzie.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 kwie 2009, 10:22

I dlatego decyzje komunikacyjne są, jakie są.

Bo może gdyby były realne liczby, to "opłaciłby się" tramwaj w wykopie, a tramwaj na Modlińskiej nie byłby "opcją w przyszłości". Ba, kto wie, może nawet udałoby się mnie przekonać do metra :p (tyle, że nawet jeśli, to nie od Młocin lecz od Wilsona).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 kwie 2009, 17:42

Glonojad pisze:Bo może gdyby były realne liczby
jak znikną (wreszcie) meldunki, to jakoś bez nich w szacunkach trzeba będzie sobie poradzić...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Kra

Post autor: Kra » 20 kwie 2009, 18:26

MisiekK pisze: A jaka jest do tego zachęta? Skoro nie ma żadnej, to ludzie nie będą stać w kolejce w urzędzie.
Będąc lekko złośliwy - powiedziałbym, że jest możliwa zachęta negatywna, tyle komunikacji ile płacących podatki, hm, obawiam się, że wtedy trzebaby "nieco" zmienić geografię transportu :-$ ale na to nikt z rządzących (wczoraj, dziś) nie pójdzie bo straciłby wyborców.
A tak poza tym to oczywiście się z Tobą zgadzam są zachęty negatywne do meldowania, np. wyższe opłaty ubezpieczeniowe od aut :!:

Zablokowany