Wypadki i awarie - 2012
Moderator: vernalisadonis
Wypadek tramwaju linii 15 (skład 105Na) przy PKP Rakowiec z osobowym Peugotem. Kierowca samochodu został lekko ranny.
Kolizja tramwaju linii xx (2094+2095) przy Cyryla i Metodego spotkał się z dostawczym Iveco. Bez rannych. Wina dostawczaka.
Na skrzyżowaniu Modlińskiej i Płochocińskiej doszło do "mocnego" zderzenia autobusu (2/Z20
A451) i samochodu marki Mitsubishi. 3 osoby ranne (2 z auta osobowego i kierowca autobusu). Wg. świadków osobowy wymusił pierszeństwo.
Kolizja tramwaju linii xx (2094+2095) przy Cyryla i Metodego spotkał się z dostawczym Iveco. Bez rannych. Wina dostawczaka.
Na skrzyżowaniu Modlińskiej i Płochocińskiej doszło do "mocnego" zderzenia autobusu (2/Z20

Zdjęcia: http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 64340.htmlMichałP. pisze:Na skrzyżowaniu Modlińskiej i Płochocińskiej doszło do "mocnego" zderzenia autobusu (2/Z20A451) i samochodu marki Mitsubishi. 3 osoby ranne (2 z auta osobowego i kierowca autobusu). Wg. świadków osobowy wymusił pierszeństwo.

To zapewne tego widziałem jak zjeżdżał do R-3. 1120+1121 bez pasażerów z dechami 15 o 9:00 przy Wawelskiej.MichałP. pisze: Wypadek tramwaju linii 15 (skład 105Na) przy PKP Rakowiec z osobowym Peugotem. Kierowca samochodu został lekko ranny.
O 13:50 widziałem też 1416+1415 jako PT przy Centrum

O 21:52 jakiś skład świngów skręcał z al. Niepodległości w Rakowiecką. Ciągnięty był chyba 3116 z tablicą 7 przy tylniej szybie.
Racja. Wiedziałem, że coś z 7 

Wczoraj:
8864 prawdopodobnie delikatnie pocałował jakiegoś innego uczestnika ruchu, bo chwilę po 16 stał wraz z NR, bez przedniej tablicy rejestracyjnej, za to z delikatnym wgnieceniem. Zdarzenie miało miejsce pomiędzy Bankowym, a Kinem Femina.
Dzisiaj:
Przynajmniej kilkunastominutowe zatrzymanie tramwajów przy GUSie w stronę Nowowiejskiej, spowodowane prawdopodobnie kolizją trama z osobówką. Ruch wznowiony o 13:45.
8864 prawdopodobnie delikatnie pocałował jakiegoś innego uczestnika ruchu, bo chwilę po 16 stał wraz z NR, bez przedniej tablicy rejestracyjnej, za to z delikatnym wgnieceniem. Zdarzenie miało miejsce pomiędzy Bankowym, a Kinem Femina.
Dzisiaj:
Przynajmniej kilkunastominutowe zatrzymanie tramwajów przy GUSie w stronę Nowowiejskiej, spowodowane prawdopodobnie kolizją trama z osobówką. Ruch wznowiony o 13:45.