Można się zawsze zapytać. Jak 109 zmieni trasę, to mam też przy okazji pisać kto tę linię obsługuje, nawet jeśli nikt nie będzie chciał takiej informacji?Matej pisze:A może kogoś to interesuje, na przykład mnie - bo korzystam z Żerańskich linii tramwajowych.
Wakacje 2014
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Po to są tematy pokroju "Zmiany od czerwca", czy właśnie ten, żeby podawano informacje, co się zmienia.
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
Cóż... nazwa działu mówi sama za siebie.primoż pisze:Można się zawsze zapytać. Jak 109 zmieni trasę, to mam też przy okazji pisać kto tę linię obsługuje, nawet jeśli nikt nie będzie chciał takiej informacji?Matej pisze:A może kogoś to interesuje, na przykład mnie - bo korzystam z Żerańskich linii tramwajowych.
Widzę, że z powodu objazdu skrzyżowania Nowego Światu i Świętokrzyskiej na 105 znikają od poniedziałku oba szczyty. Czy dodatek na 102 będzie na czas objazdu ocałodzienniony?
-
Pan Piotr
- (XXXX)
105 przechodzi na 10/10/12. W weekendy szykują się stada na odcinku: Królewska - Szpital Wolski. 105 co 12-20, 109 co 10-15, ciekawie...Georg pisze:Widzę, że z powodu objazdu skrzyżowania Nowego Światu i Świętokrzyskiej na 105 znikają od poniedziałku oba szczyty. Czy dodatek na 102 będzie na czas objazdu ocałodzienniony?
102 bez zmian (tam są długie przerwy w DP) Czas przejazdu wydłuża się o ok 6 min w każdym kierunku.Georg pisze:Widzę, że z powodu objazdu skrzyżowania Nowego Światu i Świętokrzyskiej na 105 znikają od poniedziałku oba szczyty. Czy dodatek na 102 będzie na czas objazdu ocałodzienniony?
To znaczy, że na Młynowie wracamy do sytuacji, kiedy postój wynosi w międzyszczycie 0 minut, tak? Świetnie!
Jesteś w błędzie. Przerwy na pętli Młynów wynoszą 20 min., a na PKP Olszynka Grochowska 4 min.Georg pisze:To znaczy, że na Młynowie wracamy do sytuacji, kiedy postój wynosi w międzyszczycie 0 minut, tak? Świetnie!
Jeszcze lepiej, biorąc pod uwagę fakt, że po drodze jest lewoskręt na Rondzie Dmowskiego.KamLU pisze:Jesteś w błędzie. Przerwy na pętli Młynów wynoszą 20 min., a na PKP Olszynka Grochowska 4 min.
Z tego co widziałem, faktycznie w międzyszczycie postoje na Młynowie krótkie, bo krótkie, ale parominutowe są. Natomiast wczoraj jechałem od Pl. Małachowskiego do Kruczej 45 minut, więc wątpię, czy takie opóźnienia można uwzględniać w rozkładzie jazdy.
Na podanym odcinku Plac Małachowskiego Aleje Jerozolimskie nie opłaca się w autobus wsiadać, szybciej metrem lub 171 na Marszałkowskiej.
Pozdrawiam. Szerokiej drogi.
Ikarus
Ikarus
102 nie jeździ przez pl. Małachowskiego, chyba że jechałeś inną linią i wpadłeś w korek.Georg pisze:Z tego co widziałem, faktycznie w międzyszczycie postoje na Młynowie krótkie, bo krótkie, ale parominutowe są. Natomiast wczoraj jechałem od Pl. Małachowskiego do Kruczej 45 minut, więc wątpię, czy takie opóźnienia można uwzględniać w rozkładzie jazdy.
"Livin' On A Prayer"
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.
----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
----------
Linie blisko mojego domu.
M2, 106, 162, N14, N16, N64.