Komunikacja cmentarna
Moderator: Wiliam
No i wykrakałem.
Zgodnie z moimi obawami, w autobusach linii 718 dochodzi do wielu awantur na linii kierowcy - pasażerowie, gdy ci drudzy dowiadują się, że muszą iść kilka kilometrów pieszo na cmentarz.
A kierowcy chyba się umówili, bo mówią że brak podjazdu pod pętle Marki FOC to wina ZTM-u.
I na koniec: jeżeli ktoś ma wroga, to niech go ubierze w kamizelkę z logo ZTM, i wystawi na przystanku Rejtana 02 w Markach gdy wysiadają rozwścieczeni pasażerowie.
jak ten tłum zobaczy na takim nieboraku logo ZTM, to jakiś stosik, albo przynajmniej prowizoryczna szubienica zrobiona z latarni gwarantowana
Zgodnie z moimi obawami, w autobusach linii 718 dochodzi do wielu awantur na linii kierowcy - pasażerowie, gdy ci drudzy dowiadują się, że muszą iść kilka kilometrów pieszo na cmentarz.
A kierowcy chyba się umówili, bo mówią że brak podjazdu pod pętle Marki FOC to wina ZTM-u.
I na koniec: jeżeli ktoś ma wroga, to niech go ubierze w kamizelkę z logo ZTM, i wystawi na przystanku Rejtana 02 w Markach gdy wysiadają rozwścieczeni pasażerowie.
jak ten tłum zobaczy na takim nieboraku logo ZTM, to jakiś stosik, albo przynajmniej prowizoryczna szubienica zrobiona z latarni gwarantowana
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Z moich obserwacji wynika, że brakuje też jednego rozwiązania. Wydłużenia 23 do Annopolu, choćby co 15 minut. W mojej czwórce, która jechała tuż za 23, który jechał na Ratuszową pół tramwaju psioczyło, że nie ma połączenia Wola-Bródno.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
40?pawcio pisze:Z moich obserwacji wynika, że brakuje też jednego rozwiązania. Wydłużenia 23 do Annopolu, choćby co 15 minut. W mojej czwórce, która jechała tuż za 23, który jechał na Ratuszową pół tramwaju psioczyło, że nie ma połączenia Wola-Bródno.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
-
- (XXXX)
Jak to nie ma? O ile się nie mylę to linia 40 łączy Bródno z Wolą. Z kolei z Bródna na Koło i Bemowo można dojechać linią 2. Po co jeszcze 23? Poza tym linie 4 i 25 kursują dwa razy częściej.pawcio pisze:Z moich obserwacji wynika, że brakuje też jednego rozwiązania. Wydłużenia 23 do Annopolu, choćby co 15 minut. W mojej czwórce, która jechała tuż za 23, który jechał na Ratuszową pół tramwaju psioczyło, że nie ma połączenia Wola-Bródno.
-
A pomyśleć, że kiedyś na WŚ na Bródno jechały 1, 2, 3, 4, 25, 32, 40 i 42....XXXX pisze:Jak to nie ma? O ile się nie mylę to linia 40 łączy Bródno z Wolą. Z kolei z Bródna na Koło i Bemowo można dojechać linią 2. Po co jeszcze 23? Poza tym linie 4 i 25 kursują dwa razy częściej.pawcio pisze:Z moich obserwacji wynika, że brakuje też jednego rozwiązania. Wydłużenia 23 do Annopolu, choćby co 15 minut. W mojej czwórce, która jechała tuż za 23, który jechał na Ratuszową pół tramwaju psioczyło, że nie ma połączenia Wola-Bródno.
To nie słaba informacja tylko brak zapoznania się pasażerów ze zmianami. Wczoraj kierowcy 170 nieźle nasłuchali się od pasażerów na Chomiczówce dlaczego nie chce im się jechać dalej na cmentarz.ikarus pisze:Dziś kłótnie z kierowcami na 122 dlaczego nie jedzie na Wojskowe powązki>?, Odpowiedż trzeba wybrać 222.
Słaba informacja na Pl Wilsona przy metrze.
- a/p TALENT
A przecież wydłużenie 23 na Bródno to kwestia góra trzech brygad, które na pewno by się przydały. Na 11 listopada wszystkie tramwaje pękały w szwach.
-
A mnie do głowy przyszła jeszcz jedna uwaga. Czemu trójskłady nie zostały dziś przeniesione z 36 na 4? Na 36 woziły głównie powietrze, zwłaszcza, że zwiększona częstotliwość 4 powodowała, że 36 zawsze się pojawiała w towarzystwie 4, a trzeci wagon na Odrowąża byłby bardzo przydatny.
Ile jest przystanków w zespole Balkonowa? Dziś po wyjściu z Cmentarza Bródnowskiego od strony Chodeckiej poszedłem na przystanek Balkonowa 04, bo ten rzucił mi się w oczy. Okazało się, że nie było na nim oznaczenia 256, mimo że spora grupka pasażerów stała na tym przystanku. Co ciekawe, kierowcy (akurat z Kleszczowej) zatrzymywali się, zabierając pasażerów, więc pomyślałem, że to kolejne niedopatrzenie ZTM-u, który nie rozwiesił rozkładów ani oznaczeń. Jakież było moje zdziwienie, gdy przed chwilą się przekonałem, że właściwym przystankiem dla 256 w kierunku Wólki jest Balkonowa 02.