![:P :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
A dziĹ na Centralnym... czyli o Kasjerkach ;)
Moderator: JacekM
Najpierw dwie minuty, potem znowu dwie. Naprawdę, tak dużo osób w kolejce nie było… zresztą, na takim Gdańskim nawet jak jest kolejka 15 osób, to kasjerki proszą tych, co kupują na dalekobieżne, żeby odczekali.MeWa pisze:To ile "ten Rusek" musiałby czekać na dworcu, zanim kasjerka obsłużyłaby osoby, którym zaraz odjeżdża pociąg?
Może święte prawo, ale są priorytety! Jeżeli w kolejce stoi osoba, co chce kupić bilet na dalekobieżny na następny dzień, i kilka osób, którym zaraz odchodzi ostatni podmiejski, to chyba wiadomo, kogo należy pierwszego obsłużyć.Święte natomiast prawo każdego kupować bilet z wyprzedzeniem
Szczególnie jak tylko jedna jest otwarta… dobrze, że nie postulujesz jeszcze wprowadzenia numerkówMichalJ pisze:Problem jednej osoby zajmującej kasę na godzinę rozwiązuje się wspólną kolejką do wszystkich kas.
![:P :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- MeWa
- Cukiereczek
Nie - osoby, które kupują bilet w ostatniej chwili, są same sobie winne. Poza tym jak nie zdążą - zawsze mogą kupić w pociągu.Vilén pisze:Może święte prawo, ale są priorytety! Jeżeli w kolejce stoi osoba, co chce kupić bilet na dalekobieżny na następny dzień, i kilka osób, którym zaraz odchodzi ostatni podmiejski, to chyba wiadomo, kogo należy pierwszego obsłużyć.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
No w głównej hali masz dwie czy trzy kolejki, każda do grupy 3-4 kas (z których najczęściej tylko jedna kasa jest czynna).Wolfchen pisze:Na Centralnym jest ponadprzeciętny rozrzut kas - ciężko mi sobie wyobrazić jedną kolejkę, co najwyżej na hali można tak zrobić
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
W ostatniej chwili? Tyle, że ja się ustawiłem w kolejce 25 minut przed odjazdem, a wcześniej kupić nie mogłem, bo dopiero wtedy przyjechał mój pociąg z Poznania.MeWa pisze:Nie - osoby, które kupują bilet w ostatniej chwili, są same sobie winne.
No i niektórzy muszą w ostatniej chwili, bo czasem się zdarza, że jak już dopiero będą mogli przyjść na ten dworzec, to pociąg zaraz odjeżdża. A następny jest nawet za 2 godziny.
…z dopłatą 5 PLN.Poza tym jak nie zdążą - zawsze mogą kupić w pociągu.
- MeWa
- Cukiereczek
Jak już ustaliliśmy - mogłeś kupić w Poznaniu.Vilen pisze:W ostatniej chwili? Tyle, że ja się ustawiłem w kolejce 25 minut przed odjazdem, a wcześniej kupić nie mogłem, bo dopiero wtedy przyjechał mój pociąg z Poznania.
Gość ustawił się przepisowo w kolejce, swoje odczekał, nie można mieć pretensji o to, że długo kupował bilet.
No ale co z tego? Czy w związku z tym nabywa się jakichś dodatkowych, określonych praw? NIE.Vilen pisze:No i niektórzy muszą w ostatniej chwili, bo czasem się zdarza, że jak już dopiero będą mogli przyjść na ten dworzec, to pociąg zaraz odjeżdża. A następny jest nawet za 2 godziny.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Kiedyś było coś w tym stylu, że bez kolejki mogli zostać obsłużeni pasażerowie, których pociąg miał zaraz odjechać... Na pewno abonamentowe się legalizowało bez kolejki (co powodowało święte oburzenie osób stojących w kolejce)MeWa pisze:Czy w związku z tym nabywa się jakichś dodatkowych, określonych praw? NIE.
![:-k :-k](./images/smilies/eusa_think.gif)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Numerki to bardzo sensowne rozwiązanie, co można na każdej parze urzędów pocztowych (jednyn z, drugim-bez) sprawdzić.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na mojej poczcie - od kiedy pamiętam - są numerki. Każdy się nauczył, do czego jest który. Wszystko funkcjonuje bardzo dobrze.
A numerki na Wschodnim to też bardzo dobry pomysł IMO - w oczekiwaniu na swój numerek można sobie przysiąść albo przejść, a nie stać pół godziny w kolejce. Nie widzę w nich żadnej wady![:) :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A numerki na Wschodnim to też bardzo dobry pomysł IMO - w oczekiwaniu na swój numerek można sobie przysiąść albo przejść, a nie stać pół godziny w kolejce. Nie widzę w nich żadnej wady
![:) :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
wszystkie linie metra na bialoleke!
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 17
- R-9 Chełmska
Bilet na pociąg z obowiązkową miejscówką, kasy KM na Ochocie...
"No wystawiłam panu bilet, ale po miejscówkę to musi pan na Centralny albo na Zachodni"...
Myślałem, że na takich "ważnych" dworcach można kupić miejscówki - w takim Zalesiu Górnym daje radę... W spisie kas napisali, że "rezerwacje pełne". Choć na szybie okienka nie ma zaznaczonego "R"...
Swoją drogą kiedyś pani na Śródmieściu nie chciała mi sprzedać biletu na TLK, zaś na Powiślu dostałem kiedyś miejscówkę krajową na blankiecie biletu międynarodowego, bo innego pani nie miała![;) ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
"No wystawiłam panu bilet, ale po miejscówkę to musi pan na Centralny albo na Zachodni"...
![](*,) ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Myślałem, że na takich "ważnych" dworcach można kupić miejscówki - w takim Zalesiu Górnym daje radę... W spisie kas napisali, że "rezerwacje pełne". Choć na szybie okienka nie ma zaznaczonego "R"...
Swoją drogą kiedyś pani na Śródmieściu nie chciała mi sprzedać biletu na TLK, zaś na Powiślu dostałem kiedyś miejscówkę krajową na blankiecie biletu międynarodowego, bo innego pani nie miała
![;) ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32