WOŚP 2011

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 12 sty 2011, 17:16

ashir pisze:Tak samo jak pojechał Al. Jana Pawła II - Stawki - Andersa - Marszałkowska zamiast Al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - Al. Niepodległości - Nowowiejska - Marszałkowska :-k
Hafilip słusznie przypomniał historię sprzed dwóch lat - instruktor NR zatrzymał brygadę - bodaj skład 838+1811 - już na Placu Zbawiciela, mimo tego że mieliśmy wszystkie niezbędne papierki na wjazd. W związku z tym, żeby uniknąć przykrej powtórki, zdecydowaliśmy się na zmianę i wjazd od drugiej strony. Dzięki temu dojechaliśmy na czas i w sumie mieliśmy nienajgorsze miejsce do obserwacji Światełka. Wiem, że przez to pasażerowie nie doczekali się naszego swinga na Nowowiejskiej itp, ale z drugiej strony mieliśmy pełny wóz po odjeździe z przystanku Plac Bankowy.

To nie jest tak, jak wyczytałem kilka stron wcześniej, że wystarczy się uśmiechnąć do Instruktora, w końcu jest WOŚP, i sprawa przejdzie - chciałbym, żeby tak było, ale pamiętam, jak zdenerwowani i zawiedzeni byli konduktorzy brygady zatrzymanej na Zbawicielu, wszystko było załatwione, musiało się udać i taki myk się przydarzył.

MAK nie opublikuje żadnego raportu w tej sprawie - stało się i już, sytuacji nie odkręcimy. Postaramy się wyciągnąć wnioski na przyszłość, a będzie to o tyle ciekawsze, że w 2012 roku Światełko do nieba rozbłyśnie ze Stadionu Narodowego :)
zzz pisze:obsluge tej brygady tez skasowac? :P
Dziękuję za propozycję, ale chyba jednak nie skorzystam ;-)
Obrazek

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 12 sty 2011, 17:28

Tutaj ZaciszaniN ma rację. Obie strony niepotrzebnie się uniosły i podzieliły miłośników na tych_z_KMKM i na tych nie_z_KMKM.

Zabytków nie było prawdopodobnie ze względu na wyświetlacz.

Ashirowi jednak powinniście bardzo podziękować za hojny wkład w pobicie rekorudu. I dlaczego nie zgłosił tych uwag "w praniu", tylko akurat tu na wawkomie tak żywo dyskutuje :?:

A kto chce jak najwięcej szczegółów został poinformowany o możliwości wykładu na PW.

Osobiście nie mam żalu, że pojechali inną trasą, a co do gadania o jaraniu się nie używanymi skrętami, to prawdopodobnie załoga miała już mnóstwo okazji do ich zaliczenia (Stodwójką na stowdulecie np.). I domyślam się, że to nie jest takie łatwe załatwienie takiej imprezy. Szkoda że niektórzy nie zdają sobie z tego sprawy.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

ashir

Post autor: ashir » 12 sty 2011, 17:50

Grzesiek pisze:
ashir pisze:Tak samo jak pojechał Al. Jana Pawła II - Stawki - Andersa - Marszałkowska zamiast Al. Jana Pawła II - Chałubińskiego - Al. Niepodległości - Nowowiejska - Marszałkowska :-k
Hafilip słusznie przypomniał historię sprzed dwóch lat - instruktor NR zatrzymał brygadę - bodaj skład 838+1811 - już na Placu Zbawiciela, mimo tego że mieliśmy wszystkie niezbędne papierki na wjazd. W związku z tym, żeby uniknąć przykrej powtórki, zdecydowaliśmy się na zmianę i wjazd od drugiej strony. Dzięki temu dojechaliśmy na czas i w sumie mieliśmy nienajgorsze miejsce do obserwacji Światełka. Wiem, że przez to pasażerowie nie doczekali się naszego swinga na Nowowiejskiej itp, ale z drugiej strony mieliśmy pełny wóz po odjeździe z przystanku Plac Bankowy.
Tylko, że wtedy była inna sytuacja (jak dobrze pamiętam to tylko WOŚPowe tramwaje wjeżdżały na Marszałkowską). A w tym roku wjeżdżały wszystkie tramwaje. Nie wierzę, że instruktor by zabronił wjazdu tylko temu tramwajowi. I M1 jakoś się nie bało i jechało normalnie od południa. Za to Cm. Wolskiego raczej wogóle nie da się wytłumaczyć.
bartoni722 pisze:Ashirowi jednak powinniście bardzo podziękować za hojny wkład w pobicie rekorudu.
W sensie wrzucenia do puszki w tramwaju. Tak?
bartoni722 pisze:I dlaczego nie zgłosił tych uwag "w praniu", tylko akurat tu na wawkomie tak żywo dyskutuje :?:
Może dlatego, że byłem zmęczony (sam byłem wolontariuszem, może nie przez 10 godzin, ale z 8 godzin to było) i już nie chciało mnie się zwracać uwagi. Poza tym nie wiedziałem, że z tego wyjdzie taka afera, a samemu mnie aż tak bardzo nie przeszkadzała zmiana trasy. Bardziej byłbym wściekły jak czekałbym na jakimś przystanku, który ominął tramwaj. Tak jak kiedyś miałem pecha i przyszedłem na pierwszy odjazd tramwaju, ale niestety wypadły 2 kółka i musiałem czekać 2 godziny (była 1 brygada co 60 minut).

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 12 sty 2011, 17:53

Tylko jakoś wcześniej dyskutowałeś ostrzej i z emotkami, teraz trochę lepiej. Skoro jesteś wolontariuszem, to powinieneś wiedzieć, że nie wszystko jest takie proste. Zwłaszcza po doświadczeniach z poprzednich lat.
Pozdrawiam.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

MichalJ

Post autor: MichalJ » 12 sty 2011, 17:53

A ja tam rozumiem (acz nie do końca akceptuję) powody skrócenia trasy i odwrócenia się przodem a nie pupą do zajezdni.

I tylko jakby ktoś od razu powiedział, że zmiana mostu była motywowana obawą przez zablokowaniem Alej (chociaż właściwie dlaczego WZ i Marszałkowską to już blokować można? :) ), to dawno by było po wszystkim...

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 12 sty 2011, 17:58

ashir pisze:Nie wierzę, że instruktor by zabronił wjazdu tylko temu tramwajowi.
Człowieku małej wiary... Właśnie tak było rok temu.

ashir

Post autor: ashir » 12 sty 2011, 18:02

bartoni722 pisze:Tylko jakoś wcześniej dyskutowałeś ostrzej i z emotkami, teraz trochę lepiej.
Bo, wcześniej mnie poniosły trochę emocję (za które przepraszam). ;-) A następnym razem obiecuję, że taką sprawę zgłoszę od razu w tramwaju, choć na wiele więcej niż, że tramwaj zmienił trasę z "Powodów Technicznych" nie liczę.

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 12 sty 2011, 18:03

A propos NR - tak właśnie było. Dodatkowo w ciągu trzech lat za każdym razem stałem na Światełku ze swoją brygadą przy Metrze Świętokrzyska i za każdym razem mieliśmy towarzystwo liniowych wozów ;)
Obrazek

ashir

Post autor: ashir » 12 sty 2011, 18:05

hafilip84 pisze:
ashir pisze:Nie wierzę, że instruktor by zabronił wjazdu tylko temu tramwajowi.
Człowieku małej wiary... Właśnie tak było rok temu.
A w zeszłym roku tramwaje jeździły normalnie, bo nie pamiętam?

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 12 sty 2011, 18:09

Patrz powyżej :)
Obrazek

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 12 sty 2011, 18:11

ashir pisze:
hafilip84 pisze: Człowieku małej wiary... Właśnie tak było rok temu.
A w zeszłym roku tramwaje jeździły normalnie, bo nie pamiętam?
Były zabytki, więc standardowo wdawały się opóźnienia... Ale rzecz w tym, że mając w ręku papiery na wpuszczenie nas na tor na przeciwko PKiN, nie udało mi się przekonać Policji, że na prawdę mogą nas wpuścić. Staliśmy przed Świętokrzyską i ni chuchu dalej... Nie pamiętam tam nikogo z NR, choć logicznym by się wydawało, że powinni być.

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 12 sty 2011, 18:15

hafilip84 pisze:Były zabytki, więc standardowo wdawały się opóźnienia... Ale rzecz w tym, że mając w ręku papiery na wpuszczenie nas na tor na przeciwko PKiN, nie udało mi się przekonać Policji, że na prawdę mogą nas wpuścić. Staliśmy przed Świętokrzyską i ni chuchu dalej... Nie pamiętam tam nikogo z NR, choć logicznym by się wydawało, że powinni być.
Z tego co pamiętam, problemem był wagon liniowy, stojący za Sezamem, a przed nim ludzie na torowisku.

ashir

Post autor: ashir » 12 sty 2011, 18:16

Grzesiek pisze:Patrz powyżej :)
Jeśli były tramwaje liniowe, to znaczy, że Instruktor uwziął się na W czy coś. Bo nie jestem wstanie zrozumieć jak można puścić zwykłe tramwaje, a tego nie. #-o

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 12 sty 2011, 18:18

Nie chodziło mi o to, że tramwaje liniowe sobie normalnie jeździły po Marszałkowskiej - zostały zatrzymane w Centrum i przy Metrze Świętokrzyska. Nie zmienia to faktu, iż mimo wielu podejść ani razu nie udało się nam zajechać naprzeciwko sceny :/
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 12 sty 2011, 18:25

ashir pisze:Bo nie jestem wstanie zrozumieć jak można puścić zwykłe tramwaje, a tego nie. #-o
W opisywanej wówczas sytuacji liniowce nie wjeżdżały od Zbawiciela na Marszałkowską. Instruktor pomimo podsunięcia mu papieru ze zgodą nie wpuścił brygady W na ten odcinek. I tyle.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ