Mapa komunikacji miejskiej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem, co znowu ci się ubzdurało (i skąd ten pluralis maiestatis), ale w ten sposób kolekcji swoich merytorycznych postów nie rozbudujesz... ja zaś w tydzień (no, niech będzie, że dwa) więcej merytorycznie tutaj piszę, niż ty przez całą swoją forumową karierę.
(swoją drogą, przeczytałem gdzieś, że osoba o poglądach patriotycznych powinna życzliwie patrzeć na transport szynowy - producenci krajowi, węgiel krajowy, szyny krajowe, tłuczeń krajowy, podkłady krajowe, paru silnych krajowych wykonawców - natomiast motoryzacja to montownie zachodnich koncernów, importowana ropa na paliwo i bitumy, hiszpańskie, niemieckie i czeskie firmy w wykonawstwie... - no ale przecież tu nie chodzi o żaden patriotyzm, tylko o rozrubę i jątrzenie)
(swoją drogą, przeczytałem gdzieś, że osoba o poglądach patriotycznych powinna życzliwie patrzeć na transport szynowy - producenci krajowi, węgiel krajowy, szyny krajowe, tłuczeń krajowy, podkłady krajowe, paru silnych krajowych wykonawców - natomiast motoryzacja to montownie zachodnich koncernów, importowana ropa na paliwo i bitumy, hiszpańskie, niemieckie i czeskie firmy w wykonawstwie... - no ale przecież tu nie chodzi o żaden patriotyzm, tylko o rozrubę i jątrzenie)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Raz się zdarzyło, na 734... Naprawdę dziewucha pod lasem przy słupku (SIWEK 01) nie machała. Jak robiłem kolejne kółko, to się szczerze zdziwiłem, że ona dalej tam stoi, tym razem machając oburęcznie. Potem sobie dopiero przypomniałem, że w sumie poza mną nikt inny na tej linii nie jeździ. I dalej twierdzę, że jak autobus jeździ co dwie godziny, to naprawdę trzeba pilnować, żeby nie śmignął, a nie liczyć, że się zatrzyma bez machania.pawcio pisze:Wszelkie porównania do Szeregowego są nadinterpretacją i nie na miejscu.
A z podwójnymi przystankami różnie bywa, w początkach 204 było śmiesznie, bo Skarbki biegały po zawrotce nie mogąc ogarnąć na którym przystanku (do wyboru: na zawrotce albo pod kebabem) zatrzymuje się 204 do Grodziska, a na którym do miasta. Niektórych kierowców temat też przerastał, więc zatrzymywali się przy obu słupkach wprowadzając w skarbkowe móżdżki jeszcze większe zamieszanie. Ze dwa miesiące minęły, zanim Derby ogarnęły zasady.
MichalJ pisze:Na mapie obydwa przystanki Os. Bukowy D. są po przejechaniu zawrotki, w rozkładzie - obydwa przed zawrotką. Jak jest naprawdę?
Ponadto zawrotka powinna być zaznaczona nie na rozwidleniu ulic, tylko bardziej na wschód - przy samej granicy Warszawy z Jabłonną.