Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Jak będą spóźnienia to wsiądziesz w poprzedni. 
Zadanie:
- START - DWC lub Muzeum Narodowe
- CEL - Szarych Szeregów (Jabłonna)
90 minut w jedną stronę i 90 w drugą + 60 minut na załatwienie sprawy.
Godzina planowanego wyjazdu - 7 rano.

Z dojazdem bym nie kombinował, bo to przeciwpotok, czyli z DWC 518+723/731 z przesiadką przy Konwaliowej. Z powrotem pewnie dojechałbym do Żerania i dalej tramwajami (20+17 z przesiadką przy Feminie?).Teokryt pisze:Zadanie:
Z powrotem wystarczy do Białołęki-Ratusz i potem 518 do DwC lub 509 do Waszyngtona i potem tramwajem do DwC lub Muzeum Narodowego.
Jak widać, wariant z SKM/km nie jest warty uwagi. Podobnie z metrem mlociny i 511. OK, dzięki.

Jeżeli mam blisko stację PKP Warszawa Aleje Jerozolimskie i stąd mam bezpośrednią SKM-kę do Sulejówka Miłosny, która będzie celem mojej podróży, to czy waszym zdaniem lepiej polować na pociąg co pół godziny stąd, ale bezpośrednio, czy lepiej pojechać do Zachodniego mając tam także KM-y?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Lepiej sprawdzić o której jest pociąg i na niego wyjść, tak powinno być zasadniczo najłatwiej, oczywiście na ile to możliwe. Jak nie możliwe, to wsiadłbym w jakikolwiek pociąg żeby dojechać nim na Śródmieście i tam bym poczekał na SKM/KM do Sulejówka, gdyż nawet jak chwilę poczekasz to zawsze pod dachem, cieplej no i jeszcze masz różne kramy.
Nie no, mam wybraną godzinę pociągu i mi pasuje doskonale. Chodzi mi tylko o to, że jeśli akurat ten skład nie przyjedzie, to mogę już nie zdążyć. A jednak przy Zachodnim jest większa oferta. Aczkolwiek zastanawiam się czy to jest warte zachodu. Po prostu bardzo mi zależy na tym, żeby dojechać tam w miarę o czasie.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jak masz ochotę na bieganinę po schodach dworca Zachodniego (mało tam peronów, nie?) to zawsze możesz spróbować, ale ostatnio chyba nic się nie wydarzyło na linii radomskiej.
Przejść to ja się mogę. Gorzej, czy będę wiedział, z którego peronu mój pociąg odjeżdża.Autobus Czerwon pisze:Jak masz ochotę na bieganinę po schodach dworca Zachodniego (mało tam peronów, nie?) to zawsze możesz spróbować
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Z tym to może być problem, ostatnio jak tam byłem to był remont/lifting przejść podziemnych, nie wiem czy jest jakaś tablica zbiorcza z odjazdami.
Chyba, że może wsiąść na stacji Warszawa Ochota? Nie mam daleko, mogę wcześniej wyjść z domu, a mam chyba wszystko przy jednym peronie?
Spóźnienie parominutowe? Czy dłuższe?
Jak dojechać szybko i sprawnie z przystanku Sokołowska lub Os. Wolska na przystanek 17 Stycznia jutro na 8:45?