Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
A dziwne, że nikt nie napisał, że seria 52xx ma inny układ siedzeń niż seria 54xx i 84xx, a właściwie taki układ siedzeń, jakiego dotychczas nie było w warszawskich Solarisach, zarówno w sekcji A, jak i B. 
Tzn. jaki?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Mała rzeźnia po lewej stronie i druga po prawej stronie autobusy między I, a II drzwiami (kosztem siedzeń z poziomu podłogi), a w sekcji B również po lewej stronie 3 miejsca ustawione bokiem do kierunku jazdy, zamiast 4 w standardowym układzie 2+2 odwróconych do siebie tyłem. Nowość jak na warunki warszawskie, zarówno w sekcji A, jak i B! 
Serio? Rzeźnia po prawej stronie autobusu spełnia swoje zadanie wtedy, kiedy nie ma drzwi otwieranych do środka.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Również mnie to zdziwiło, bo szczerze mówiąc myślałem, że będą identyczne jak te SU18 z serii 54xx, w końcu były zaraz po nich produkowane, a tu taka niespodzianka. W MZA to chyba każda dostawa autobusów musi się czymś wyróżniać, skoro seria 52xx, 54xx i 84xx niby wszystkie takie same z zewnątrz, a jednak każda między sobą się czymś wyróżnia. 
To ile jest miejsc z poziomu podłogi?
- J.Kaczmarski
Do szczęścia by było fajnie, jakby w serii 52xx zainstalowali normalne oprogramowanie, a nie to dziwaczne. 
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Możesz rozwinąć swoją myśl? Czego oprogramowanie?
Tymi do Namysłowskiej?Domas pisze:Tak, razem z rozkładami.
ŁK
Miejsc z poziomu podłogi jest więcej niż w "stalowych" nabytkach. Tam przy drugich drzwiach były 4 fotele bez podestów, tu jest 6. I ja np wolę taki układ (po dwa fotele) niż 4 fotele naprzeciw, bo jak ktoś nogi wyciągnie, to nie można przejść z kulami.... No i przyciski dla niepełnosprawnych tym razem działają dobrze - podświetlają się po naciśnięciu.MichalJ pisze:To ile jest miejsc z poziomu podłogi?
Tylna część też jest inaczej zaaranżowana - jest chyba więcej foteli ustawionych bokiem do kierunku jazdy....
Rzeźnia jest podzielona na dwie części - jedna dla wózka inwalidzkiego, druga dla wózka dziecięcego pod elektrodechą. Ciekawe czy to dlatego, że są to autobusy w leasingu?
Przecież i tak liczą się tylko miejsca z podłogi przy pierwszych drzwiach...
ŁK
Pisałem, 3 siedzenia bokiem z lewej strony i 3 z prawej strony.fraktal pisze:Tylna część też jest inaczej zaaranżowana - jest chyba więcej foteli ustawionych bokiem do kierunku jazdy....
A takie rzeczy to w toruńskich Solarisach.Łukasz pisze:Przecież i tak liczą się tylko miejsca z podłogi przy pierwszych drzwiach...
6 nowych U18 "WGM" zameldowało się na bramie R-11 ok. 17:45.
Czy ktoś wie, kiedy dotrze kolejna transza Solarisów U18 na Kleszczową?
W 2016 dopiero, w tym roku miało przyjść tylko 20 sztuk.