Proszę traktować moje posty dotyczące klimy jako niebyłe.Klima zawsze ma dwie funkcje, nie tylko chłodzącą, ale również wentylującą.
SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- humptyangel
- Kontakt:
Może się o tym nie przekonałeś, bo Stadlery mają silniki asynchroniczne, zatem jak jeden siądzie to pociąg może spokojnie na dobre ponad pół gwizdka jechać. A fakt faktem, że pierwszą serie 14WE dla SKM składano w czasie ich jazdy z Nowego Sącza do Warszawy. Druga seria dwóch EZT jest staranniej wykonana i na nowych (odtworzonych wg schematu) podzespołach ot. wały zrobił Bombardier , a nie regenerowanych.Premo pisze:Z FLIRTami nie było żadnych problemów. Nie zgasły w polu, nie zaczęły wariować systemy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
SISKOM - Stowarzyszenie Integracji Stołecznej Komunikacji
Silniki AC nie decydują w ogóle o możliwości jechania na pełny lub pół gwizdka. Równie dobrze jeden falownik może być przegrzany i system zdecyduje sam o ograniczeniu mocy.humptyangel pisze:Może się o tym nie przekonałeś, bo Stadlery mają silniki asynchroniczne, zatem jak jeden siądzie to pociąg może spokojnie na dobre ponad pół gwizdka jechać.
W EN57 jak walnie jedna grupa silników (lub jeden silnik z grupy) to nie ma problemu - odłącza się ją i dalej się jedzie na "pół gwizdka". Spotkałem się z tym wielokrotnie.
Zarówno we ER75 jak i EN57 będzie skutkowało to mniej dynamiczną jazdą, czyli opóźnieniem na finiszu...
No, to może lekko przesadzone, ale faktem jest że do tej produukcji raczej nikt serca nie przykładał.humptyangel pisze:A fakt faktem, że pierwszą serie 14WE dla SKM składano w czasie ich jazdy z Nowego Sącza do Warszawy
- humptyangel
- Kontakt:
Zwracam honor i dziękuję za poprawienieprzewoz pisze: Silniki AC nie decydują w ogóle o możliwości jechania na pełny lub pół gwizdka. Równie dobrze jeden falownik może być przegrzany i system zdecyduje sam o ograniczeniu mocy.
W EN57 jak walnie jedna grupa silników (lub jeden silnik z grupy) to nie ma problemu - odłącza się ją i dalej się jedzie na "pół gwizdka". Spotkałem się z tym wielokrotnie.
Zarówno we ER75 jak i EN57 będzie skutkowało to mniej dynamiczną jazdą, czyli opóźnieniem na finiszu...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu jego napisania:)
Ja również słyszałem. A słyszałeś może z czego wynikały te zatrzymania? Czy może jak w przypadku 14WE wynikały czasem z przebić przezwajanych metodą... hmm... chałupniczą silników w Newagu? No raczej nie... Właśnie o tą różnicę się rozchodzi.Flash8222 pisze:To teraz mnie rozbawiłeś Ja wiem przynajmniej o trzech większych zatrzymaniach na trasie
Siedząc wewnątrz trudno odczuć tą różnicę. Lecz nowe podzespoły nie uchroniły tych jednostek od ciągłego psucia się.humptyangel pisze:Druga seria dwóch EZT jest staranniej wykonana i na nowych (odtworzonych wg schematu) podzespołach ot. wały zrobił Bombardier , a nie regenerowanych.
Lakier zaczyna odpadać całymi płatami. Siedzenia zaczynają się sypaćprzewoz pisze:No, to może lekko przesadzone, ale faktem jest że do tej produukcji raczej nikt serca nie przykładał.
Pięć podwójnych składów zyska też Szybka Kolej Miejska kursująca między Pruszkowem a Sulejówkiem-Miłosną.
I dobrze, bo już zacząłem się zastanawiać,po co w ogóle płacić
za to SKM, skoro KM jeździ rano co 2 minuty? Po to, aby SKM mogło kupić super nowoczesne składy na lotnisko, którymi będą jeździć głównie obcorkajowcy?
Miejmy nadzieję, że to będą komfortowe, klimatyzowane i ciche składy
z wygodnymi fotelami.
I dobrze, bo już zacząłem się zastanawiać,po co w ogóle płacić
za to SKM, skoro KM jeździ rano co 2 minuty? Po to, aby SKM mogło kupić super nowoczesne składy na lotnisko, którymi będą jeździć głównie obcorkajowcy?
Miejmy nadzieję, że to będą komfortowe, klimatyzowane i ciche składy
z wygodnymi fotelami.
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.
Bucefał pisze:Miejmy nadzieję, że to będą komfortowe, klimatyzowane i ciche składy
z wygodnymi fotelami.
A obecne składy SKM to wg. Ciebie, nie są komfortowe, nie mają klimatyzacji i mają drewniane siedzenia? Kup sobie wreszcie samochód i zapisz się na idiociwpuszkach.fora.pl. Przynajmniej nam wtedy nie będziesz zatrówał życia tylko równym sobie...
A obecne składy SKM to wg. Ciebie, nie są komfortowe, nie mają klimatyzacji i mają drewniane siedzenia? Kup sobie wreszcie samochód i zapisz się na idiociwpuszkach.fora.pl. Przynajmniej nam wtedy nie będziesz zatrówał życia tylko równym sobie...
Powinieneś trochę pojeździć SKM zamiast tylko oglądać foldery reklamowe, to wiedziałbyś, ile aktualnie jeździ wypożyczonych kibli. Biorąc pod uwagę, że SKM kursuje co 40 minut, to nowoczesny skład podjeżdża średnio do 2 godziny lub coś obok - zresztą, kup se kalkulator i se policz.
Powinieneś trochę pojeździć SKM zamiast tylko oglądać foldery reklamowe, to wiedziałbyś, ile aktualnie jeździ wypożyczonych kibli. Biorąc pod uwagę, że SKM kursuje co 40 minut, to nowoczesny skład podjeżdża średnio do 2 godziny lub coś obok - zresztą, kup se kalkulator i se policz.
Umowę sprzedaży WKD parafowali przedstawiciele zainteresowanych samorządów z wyjątkiem Warszawy. Prezydent Lech Kaczyński był wtedy chory i nie zdążył ustanowić swojego pełnomocnika. Stołeczni urzędnicy mieli uzupełnić brakujący podpis w ciągu kilku dni. Nie zrobili tego przed dwa lata.
Wiesz - Flash ma racje - ty jesteś klasyczny troll. Jakbyś faktycznie tak często jeździł SKM to byś wiedział że składów złozonych z ezt 57 jest zaledwie 2 podwójne.Bucefał pisze:Powinieneś trochę pojeździć SKM zamiast tylko oglądać foldery reklamowe, to wiedziałbyś, ile aktualnie jeździ wypożyczonych kibli. Biorąc pod uwagę, że SKM kursuje co 40 minut, to nowoczesny skład podjeżdża średnio do 2 godziny lub coś obok - zresztą, kup se kalkulator i se policz.
A poza tym - częstotliwość SKM w ciągu całego dnia nie jest 40 minutowa.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Prawdopodobieństwo trafienia na starego kibla wynosi 1 do 3.rufio198 pisze:Jakbyś faktycznie tak często jeździł SKM to byś wiedział że składów złozonych z ezt 57 jest zaledwie 2 podwójne.
Fakt. Jest 30.rufio198 pisze:A poza tym - częstotliwość SKM w ciągu całego dnia nie jest 40 minutowa.
Będą to zwykłe stare kibleFlash8222 pisze:Miejmy nadzieję, że to będą komfortowe, klimatyzowane i ciche składy
z wygodnymi fotelami.
Wygraliście!
SKM ma nowoczesne składy kursujące co 30 minut i jest ZAJEBISTE - jak wy, chłopaki.

SKM ma nowoczesne składy kursujące co 30 minut i jest ZAJEBISTE - jak wy, chłopaki.
powiem więcej: nawet to, że są wyciszone i dostosowane do niepełnosprawnych też tego nie oznacza
[ Dodano: Pon 15 Gru, 2008 15:30 ]
bo o tym decyduje porównanie ze starymi kiblami - przy nich klimatyzowana skm-ka to cud techniki
[ Dodano: Pon 15 Gru, 2008 15:30 ]
bo o tym decyduje porównanie ze starymi kiblami - przy nich klimatyzowana skm-ka to cud techniki