Wypadki i awarie - 2012
Moderator: vernalisadonis
Mniej kosztowne jest przysłanie niemoga z obozowej, niż odwoływać skład z pasażerami.Qbeer pisze:O i wszystkiego się dowiedziałemtomstak pisze: Jeszcze nie zostali doświadczeni przez problematykę podjazdu na żabie, w trakcie był realizowany plan "C"ANNOPOL.
Na rondzie Starzyńskiego od strony Żaby brak jest relacji skrętnych, a od Strony Pl. Hallera unimog mógłby się nie zmieścić przy filarze wiaduktu i znaku A7 (ustąp pierwszeństwa przejazdu).
Tylko nasuwa mi to kolejne pytanie. Po co więc ściągać wóz Unimogiem, skoro rodzi to tyle problemów, nie lepiej go zepchnąć kolejnym tramwajem? Za U-botem stały chyba z cztery 26, więc jedną można by chyba poświęcić na to. Było by pewnie i szybciej i sprawniej bo nie trzeba by czekać na przyjazd Unimoga, a później jego powolną walkę.
Nie mieszaj wróbelków z wieściami od papugPingwin pisze:Wróbelki ćwierkają o jakiejś kolizji tramwaju z samochodem dostawczym na Starzyńskiego

Pewnie o to chodzi.Pingwin pisze:Wróbelki ćwierkają o jakiejś kolizji tramwaju z samochodem dostawczym na Starzyńskiego
- Bastian
- Sułtan Maroka
No, napadu tramwajem jeszcze chyba nie było 

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Na królikarnii dwa akwaria się przytarły.
[ Dodano: |30 Paź 2012|, 2012 16:29 ]
[ Dodano: |30 Paź 2012|, 2012 16:29 ]
Kierująca Audi otrzymała rozgrzeszenie na pocztę.tomstak pisze:Czerwone Audi kierowane przez kobietę (z dwójką dzieci na pokładzie), zderzyło się z tramwajem linii 20 na brygadzie 8 (2064+2065) na Młynarskiej (pomiędzy Górczewską, a Al. Solidarności).
Dzieci uwolnione z fotelików, kobieta jest w trakcie wydobywania z samochodu - Odbyło się bez wycinanek.
- Piotrek_2274
Tradycyjne już zawracanie/przejeżdżanie/skręcanie przez linie ciągłą i torowisko na tym odcinku. Tam by się przydały takie żółte wystające cosie, żeby utemperować zapędy niektórych kierowców...tomstak pisze:Czerwone Audi kierowane przez kobietę (z dwójką dzieci na pokładzie), zderzyło się z tramwajem linii 20 (2064+2065) na Młynarskiej (pomiędzy Górczewską, a Al. Solidarności).
Dzieci uwolnione z fotelików, kobieta jest w trakcie wydobywania z samochodu - Odbyło się bez wycinanek.
A727 (mniemam, że to jakieś 523) pocałował się swoim lewym lusterkiem z prawym lusterkiem ciężarowego Op(e)ka. Zdarzenie widziane przy RZS jakoś o 19.25...
O 20.00 widziany SU12 (1850) i osobówka na przystanku Jana Olbrachta 01. Na miejscu NR MZA i Policja WRD. W SU12 uszkodzony przedni (lewy) narożnik. Delikatnie uszkodzony...
O 20.00 widziany SU12 (1850) i osobówka na przystanku Jana Olbrachta 01. Na miejscu NR MZA i Policja WRD. W SU12 uszkodzony przedni (lewy) narożnik. Delikatnie uszkodzony...
Koło 18 na Żeraniu FSO kierujący składem #1314+#1313 postanowił wjechać tyłem na tor wyłączony z ruchu. Efektem była wywalona podstacja (to z zamkniętymi uziemnikami sieci trakcyjnej) + większy pierdolnik od tego, który tam jest na codzień (maszerowałem od Dyrekcji FSO)....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To nie tłumaczy...?MisiekK pisze:#1313

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
Tam od dawna praktykowane jest wycofywanie 18 na wyłączony tor w przypadku zajechania dwudziestki... Może nie jest to idealne, ale ani TW, ani ZTM nie były w stanie tego problemu rozwiązać przez dwa lata.MisiekK pisze:Koło 18 na Żeraniu FSO kierujący składem #1314+#1313 postanowił wjechać tyłem na tor wyłączony z ruchu. Efektem była wywalona podstacja (to z zamkniętymi uziemnikami sieci trakcyjnej) + większy pierdolnik od tego, który tam jest na codzień (maszerowałem od Dyrekcji FSO)....
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]