Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Pawcio ma niestety rację.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale miasto obiecało, że te zatwierdzone środki pójdą na nowe wagony (może uda się kupić z 25). Pytanie czy się z tego wywiążą?pawcio pisze:Raczej zatwierdzono dofinansowanie na jedną z transz obecnego kontraktu.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdzie to miasto obiecało? Pytam bez szyderstwa, z ciekawości, bo nie pamiętam takiej deklaracji...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
KLIK
![]()
Nowe pociągi, tramwaje, autobusy. Kiedy znikną Ikarusy?
Niemal na półmetku jest dostawa 186 tramwajów Swing, które też produkuje PESA. Do końca roku w Warszawie ma być już 90 składów. Swingi są coraz bardziej widoczne w miejskim krajobrazie i zaczynają wypierać zaokrąglone tramwaje typu 13N z lat 60. Wszystkie niskopodłogowce z Pesy mają dojechać do końca 2013 r.

W tym temacie zamieściłem tylko fragment o tramwajach. Resztę artykułu (z wyjątkiem części o pociągach) wkleiłem do tematu autobusowego.Kozik pisze:Czemu zamieściłeś tylko mały fragment artykułu? Cały artykuł jest ciekawy.

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I bardzo, MSZ, dobrze. Zresztą w dziedzinie tramwajów artykuł bynajmniej odkrywczy nie jest...
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak pogadasz z ZTM to się dowiesz, że to on wszystko robi, on wszystko ustala, a przewoźników trzyma z łaski w zasadzie
.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co ciekawe, w stosunkach pasażer - ZTM tej zależności za bardzo nie widaćMichalJ pisze:Płacę i wymagam, nie?
Ano. Termin "podniesienie kapitału zakładowego" nawet w czasach prosperity był w Ratuszu zakazany.Poza tym w artykule widzę raczej napisane, że o zamianę świngów na dwukierunkowe wystąpiła Warszawa, a za pożyczką "rozglądają się" TW...