Przez jakiś czas były kursy nocne, ale usunęli na linii S-1, S-2 pod pozorem remontu, a na S-9 z powodu niskiej frekwencji. Ale nie wiem czy powinniśmy rozmawiać tutaj na ten temat.bartoni722 pisze:No i ich SKMka jeździ całą noc... a u nas co? Ale my mamy Nkę wzdłuż linii otwockiej
Forumowicze na przystanku III
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale tu będzie fajnie, jak Hafilip się objawi 
-
bartoni722
Akurat SKM 3miasto obecnie tak picuje swoje przystanki, że nawet te nowe warszawskie a la "Aleje J." do pięt nie dorastają (vide Kamienny Potok).bartoni722 pisze:Najwyżej się przeniesie... Wniosek końcowy taki: My powinniśmy się od nich uczyć kwestii organizacji, oni od nas estetyki stacji i taboru...
Widzę tu też nieco bezsensownej dyskusji czy SKM 3 miasto jest dobra, czy zła, uprawianej przez ludzi, którzy się raz-dwa nią w życiu przejechali. Bez sensu. Pomieszkajcie sobie w Trójmieście z rok-dwa, a nie dzień-dwa, wtedy zakumacie, czemu i jak to pracuje co dnia. I czy rzeczywiście jest to dobre/ złe.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
-
bartoni722
Zwłaszcza Gdańsk Żabianka jest zajebista, co?
Toć to my tylko swe spostrzeżenia jako turyści pokazujemy.
Toć to my tylko swe spostrzeżenia jako turyści pokazujemy.
Ciekawe, że wiesz ile razy przejechałem się tą SKMką... Podpowiem: pomyliłeś się o jakieś 8 do 10 razy.chester pisze:którzy się raz-dwa nią w życiu przejechali.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Do Kamiennego Potoku to właśnie dojeżdżałem i wcale aż taka piękna stacja to nie była. A tunel, który po ulewie robił się jednym wielkim jeziorem jeszcze lepszym.chester pisze:Akurat SKM 3miasto obecnie tak picuje swoje przystanki, że nawet te nowe warszawskie a la "Aleje J." do pięt nie dorastają (vide Kamienny Potok).
Widzę tu też nieco bezsensownej dyskusji czy SKM 3 miasto jest dobra, czy zła, uprawianej przez ludzi, którzy się raz-dwa nią w życiu przejechali. Bez sensu. Pomieszkajcie sobie w Trójmieście z rok-dwa, a nie dzień-dwa, wtedy zakumacie, czemu i jak to pracuje co dnia. I czy rzeczywiście jest to dobre/ złe.
-
bartoni722
Tylko, że u nich SKM to komunikacyjny kręgosłup miasta i zasadniczo jest to metro, jeno naziemne.bartoni722 pisze:Wniosek końcowy taki: My powinniśmy się od nich uczyć kwestii organizacji, oni od nas estetyki stacji i taboru...
U nas SKMka to właściwie tylko uzupełnienie oferty KM w Wesołej, Wawrze, Ursusie, Włochach i tych kilku miejscowości podmiejskich.
Będąc 8 dni w Trójmieście jazdą SKMką się nie "zhańbiłem", ale miałem okazję pooglądać sobie (nie tylko z okien ICE) kilka dworców w Trójmieście i wszystkie to jeden wielki syf. Smród, bród, a na Gdyni Głównej dodatkowo informacja pasażerska polegająca na wyczytaniu ICE do Warszawy aż 2 min. przed planowanym odjazdem tegoż z któregoś tam peronu.chester pisze:Akurat SKM 3miasto obecnie tak picuje swoje przystanki, że nawet te nowe warszawskie a la "Aleje J." do pięt nie dorastają (vide Kamienny Potok).
No nic, może kiedyś krajowe loty będą konkurencyjne wobec kolei również ceną