120Na SWING
Kolo 8 o własnych siłach zjedzie z lawety. Potem montaż odgarniaczy i osłon wózków, ważenie i odlot do macierzystej zajezdni.Tyrystor pisze:Witamy kolejnego Swinga na stołecznych torach, właśnie zajeżdża na lawecie do zajezdni Wola.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na wszelki wypadek, co by nas PESA nie pozwała, podkreślę, że tym razem miałeś racjębeni pisze:Za co te kary umowne były bo raczej chyba nie ma za co dostawy idą z 2 miesięcznym wyprzedzeniem więc data napisania postu sugeruje żeby tą informację spuścić do Wisły.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Każdemu się zdarza. Ale napisałem tego wieczoru jeszcze jeden kant i tego nikt nie wychwycił.Flash8222 pisze:NieBeni miał rację
![]()
BP, NMSP
Dział Eksploatacji TW - tam wiedzą.beni pisze:Ktoś wie ile sztuk jeszcze dojdzie na daną zajezdnię Swingów bo w kolejce czeka 3270 + 3271.
A i jakie przenosiny nas czekają wagonów prócz bulw z R4 na R1.
Proszę.beni pisze:Dziękuję za rzetelną odpowiedź.
A tymczasem...
Rynek Kolejowy pisze:Tramwaje Pesy na Węgrzech wycofane z eksploatacji ze względów bezpieczeństwa
Jak donoszą węgierskie media, w poniedziałek wszystkie 9 tramwajów Pesa Swing zostało wycofanych z eksploatacji w węgierskim Segedynie. Zatrzymanie pojazdów w zajezdni wiąże się ze względami bezpieczeństwa.
Tramwaje zostały wycofane z eksploatacji z powodu częstych usterek, wśród których najgroźniejsze były błędy w działaniu układu hamulcowego. Szef spółki Szeged Transport Tibor Tóth Istvan powiedział, że ekipa techniczna Pesy, obecna w Segedynie, nie jest w stanie poradzić sobie z usterkami, dlatego spółka czeka na przybycie specjalistów.
Węgierskie media donoszą, że problemy dotyczą oprogramowania układu hamulcowego dostarczanego przez Knorr–Brehmse. Po raz pierwszy wystąpiły w lipcu i sierpniu ubiegłego roku. Wydawało się wtedy, że problem udało się wyeliminować, jednak kłopoty wróciły. Wstrzymania ruchu z powodu awarii kosztowały już 200 tysięcy forintów.
Na liniach 1 i 2 zamiast Swingów kursować będą stare tramwaje Tatry przynajmniej do 6 maja. Spółka Szeged Transport ma nadzieję, że do tego dnia uda się wyeliminować usterki.