Przystanek to taki zygzak na jezdni koło wiaty
Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
No "tutej": http://goo.gl/maps/WCgrw
, a wejście do przejścia jest w tej budce "białe z niebieskim".
A widzisz! Kurczę... to jest tak schowane...
Ja jechałem linią 194 z Niedźwiadka, zdecydowałem się przejechać pierwszy przystanek PKP WŁOCHY i wysiąść na drugim i stąd sprytnie mi się to schowało.
Może powiem inaczej - jest to zrobione w dobrym miejscu, ale ja nie nauczyłem się jeszcze korzystać z przejść kolejowych. 
Chyba jednak PKP Włochy, Nowe Włochy są jednak kawałek dalej. 
Ach, te moje rozkojarzenie. Oczywiście, że tak. Za dużo tych Włochów tam. 
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Najwyższy czas się wybrać do fryzjera, chyba że nie chodzi o włosy na głowieZa dużo tych Włochów tam.
Jeśli dobrze pamiętam, z Nowych Włoch (pętla linii 127) to można dość szybko dojść, ale do uroczego przystanku PKP Ursus Północnyashir pisze:Chyba jednak PKP Włochy, Nowe Włochy są jednak kawałek dalej.
Teraz zaś doczytałem dokładniej, że 194 ma w swej trasie w jedną stronę dwa kolejne przystanki o nazwie "PKP Włochy" (PKP Włochy 05 i 03), wracając zaś dwa przystanki nazwane "PKP Ursus" (PKP Ursus 02 i 12): http://www.ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=182&l=1&q=194
Wszystko się zgadza. 
Około 20:00 dziś na Śródmieściu zagrodzona metalowymi płotkami była cała krawędź peronu 1. Wejście do pociągów jadących w kierunku wschodnim możliwe było tylko z peronu 2 (środkowego). Związany z tym tłok na środkowym peronie jeszcze większy niż standardowy w tym tygodniu - wynikający z ograniczenia ruchu na KM7 i zdarzających się nazbyt często opóźnień pociągów jadących z zachodu.
Już w po południowym szczycie był zagrodzony w całości. 
- moonwalker
A co tam robią, że zagrodzili?
Wygląda jakby mieli montować guzki dla osób z niesprawnym wzrokiem.
Coś tam się w ogóle dzieje na tym zagrodzonym peronie na Śródmieściu? Ja tylko widzę po dwa razy dziennie ten durny płotek i ani psa z kulawą nogą na "zabezpieczonym" tak peronie.?
21/22.X pracowali 22:00-2:00. Po co zamykać aż na 6 dni? 24-31.X zamykają krawędź 2 peronu w kierunku wschodnim.
Wczoraj około 20:00 widziałem tam robotników - aż dwóch!
Widać polska budowlana tradycja chwytania 10 robót na raz po kawałku nadal pokutuje