[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Moim zdaniem, przy porównaniu helmuta z jakiegokolwiek miasta do parówki czy nawet do stopiątki, to helmut zawsze wyjdzie w takim porównaniu lepiej.
-
gfedorynski
Większość (wszystkie?) helmutów jeżdżących w Polsce ma bardzo słabą wymianę pasażerów, nawet w porównaniu do trzynastek, o stopiątkach w ogóle nie wspominając.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ośmioosiowe helmuty mają tylko jedną parę drzwi mniej niż 13N oraz tyrystyory, delfiny i hipolity.
Ten ich stary tabor to sporej części są stareńkie sztrucle bez schodków, na przystankach z poziomu szyny (a są takie, są) wejście do nich to jest spory wysiłek, więc nie dziwota.gfedorynski pisze:Jeszcze taka kwestia - wiedeńczycy twierdzą, że w ULF-y stoją na przystankach o połowę krócej, niż stary tabor, ze względu na lepszą wymianę pasażerów.
Tak jak polubiłem ulfy, to nie sądzę, by się do nich jakoś szybciej wchodziło niż do jazza.
-
gfedorynski
Ale te drzwi są węższe i często jednostrumieniowe.Ośmioosiowe helmuty mają tylko jedną parę drzwi mniej niż 13N oraz tyrystyory, delfiny i hipolity.
Sam pisałeś - dwustrumieniowe drzwi pierwsze i ostatnie. No i minimalnie niżej podłoga jednak. Poza tym oczywiście przesadnych różnic jakościowych nie ma.Tak jak polubiłem ulfy, to nie sądzę, by się do nich jakoś szybciej wchodziło niż do jazza.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Stopiątka też ma tylko dwoje drzwi dwustrumieniowych.gfedorynski pisze:Ale te drzwi są węższe i często jednostrumieniowe.Ośmioosiowe helmuty mają tylko jedną parę drzwi mniej niż 13N oraz tyrystyory, delfiny i hipolity.
Sam pisałeś - dwustrumieniowe drzwi pierwsze i ostatnie. No i minimalnie niżej podłoga jednak. Poza tym oczywiście przesadnych różnic jakościowych nie ma.Tak jak polubiłem ulfy, to nie sądzę, by się do nich jakoś szybciej wchodziło niż do jazza.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
gfedorynski
Czyli łącznie mamy 5 albo 6 strumieni w wagonie 13,5-metrowym kontra 4 (5?) strumieni w wagonie 19-metrowym. Odnoszę też wrażenie (ale może być to tylko wrażenie, dawno nie jechałem), że wejścia do E1 są po prostu ciaśniejsze. W każdym razie nie wyobrażam sobie takiego wagonu w Alejach.
Wejście do niezmodernizowanego E1 jest porównywalne z wejściem do Parówki, a nie stopiątki czy tym bardziej Swinga.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Raczej standard 105Na. Szczelniejsze i cichsze od parówek. I latem dużo lepsze niż pierwsze ulfy bez klimy.Poc Vocem pisze:Nie wiem, ale wiedeńskie składy kojarzę jako standard porównywalny z warszawskimi 13N. To nie jest dobry wzorzec.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jak dla mnie to jednak wyższy niż 105Na. Choćby zastosowanie przetwornic statycznych, drzwi zamykanych na fotokomórkę prawie bezszelestnie, dobrego ogrzewania. No i pobór prądu jest o wiele niższy. Jedynym problemem jest tak na prawdę właśnie wentylacja.Daniel_FCB pisze:Raczej standard 105Na. Szczelniejsze i cichsze od parówek. I latem dużo lepsze niż pierwsze ulfy bez klimy.Poc Vocem pisze:Nie wiem, ale wiedeńskie składy kojarzę jako standard porównywalny z warszawskimi 13N. To nie jest dobry wzorzec.
Kiedyś zacząłem rysować coś takiego, pasuje jak ulał do dyskusji 
15/12/2005-12/7/2019
-
gfedorynski
Nowy gospodarczy nabytek z numerem taborowym 9001 (mają fantazję...) widziany dziś o 14.35 w al. Solidarności. Już na stanie?
Jazda testowa 18hgfedorynski pisze:Nowy gospodarczy nabytek z numerem taborowym 9001 (mają fantazję...) widziany dziś o 14.35 w al. Solidarności. Już na stanie?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Zrobiłem analizę po dostawach i wpisach na stan wagonów 128N i 134N.
Wynika z niej że dwie zajezdnie mają miejsca postojowe z gumy. Dzięki dostępnym w internecie informacją wynika co następuje:
Wola :
Przyjęte : 128N - 30 szt
Oddane : 105N2k/2000 - 29 składów
Na plus 1 skład.
Praga :
Przyjęte : 134N - 12 szt
Oddane : 120Na - 11 szt
Na plus 1 skład
Mokotów :
Przyjęte : 120Na - 5 szt, 134N - 18 szt, 105N2k/2000 - 29 składów
Oddane : 105Na - 8 składów
Skasowane : 105Na - 18 składów i jedna solówka ( której nie liczę )
Na plus 26 składów
Żoliborz :
Przyjęte : 120Na - 6 szt, 128N - 20 szt, 105Na - 8 składów
Skasowane : 105Na - 28 składów
Na plus 6 składów
Kasowane solówki liczyłem że dwie skasowane to jeden skład.
Z tej analizy wynika że przez rok Mokotów się powiększył a i Żoliborz przytył.
Może za mało skasowano?
A może taka nadwyżka taboru potrzebna?
Praga ma do oddania jeszcze 3216(R4) zaś Wola dwa 105N2k/2000(R3).
Wynika z niej że dwie zajezdnie mają miejsca postojowe z gumy. Dzięki dostępnym w internecie informacją wynika co następuje:
Wola :
Przyjęte : 128N - 30 szt
Oddane : 105N2k/2000 - 29 składów
Na plus 1 skład.
Praga :
Przyjęte : 134N - 12 szt
Oddane : 120Na - 11 szt
Na plus 1 skład
Mokotów :
Przyjęte : 120Na - 5 szt, 134N - 18 szt, 105N2k/2000 - 29 składów
Oddane : 105Na - 8 składów
Skasowane : 105Na - 18 składów i jedna solówka ( której nie liczę )
Na plus 26 składów
Żoliborz :
Przyjęte : 120Na - 6 szt, 128N - 20 szt, 105Na - 8 składów
Skasowane : 105Na - 28 składów
Na plus 6 składów
Kasowane solówki liczyłem że dwie skasowane to jeden skład.
Z tej analizy wynika że przez rok Mokotów się powiększył a i Żoliborz przytył.
Może za mało skasowano?
A może taka nadwyżka taboru potrzebna?
Praga ma do oddania jeszcze 3216(R4) zaś Wola dwa 105N2k/2000(R3).
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.