Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
Następny chce mi dojazd do pracy zabrać...
- fik
- Naczelne Chamidło
Ciekawe zatem, czemu metro zbudowano z Ursynowa do Centrum, a nie na przykład do Aleksandrowa. Statystycznie to jednak w centrum miasta koncentruje się najwięcej celów podróży, więc zapewnienie rozsądnego dojazdu tamże powinno być potrzebą pierwszą do realizacji.BJ pisze:Ale naprawdę nie każdy jedzie docelowo do Centrum.Autobus Czerwon pisze:Akurat dowożenie Siekierek do metra aby mogło dojechać do centrum jest taką głupotą że głowa mała.
I który z tych celów będzie niedostępny w przypadku wdrożenia mojego rozwiązania?MichalJ pisze:Wyjazd z Bartyckiej w lewo (obecne 167) zapewnia dojazd do SGH, urzędu dzielnicy, tramwajów na Puławskiej, metra oraz jednoperonową przesiadkę w 131/180/xxx itd.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
W przypadku twojego to tylko mój dojazd do pracy. 
Czy możesz zdradzić, z którego przystanku na który jeździsz do pracy? To będziemy wiedzieli, czego nie pisać. Tak w ciemno to trochę trudno.MichalJ pisze:Następny chce mi dojazd do pracy zabrać...
Kiedyś chyba pisałem? Z przystanku Sielce na kampus Ochota. Najchętniej na Och-Teatr, ujdzie Pomnik Lotnika (powrót z Wawelskiej).
Dopuściłbym jednoperonową przesiadkę przy częstotliwości obydwu linii 5 minut, ale takich linii to nie ma.
Dopuściłbym jednoperonową przesiadkę przy częstotliwości obydwu linii 5 minut, ale takich linii to nie ma.
Przesiadki między 131 a 182, 423 i 523 chyba nie są takie najgorsze...

Za dużo trzeba latać. I pewną linią jest tylko 423. Poza tym 131 w szczycie funkcjonuje na granicy zabieralności.
Jeśli uznamy że przesiadka pomiędzy wyżej wymienionymi liniami wymaga za dużo chodzenia, to nie pozostaje nam nic innego jak robienie tylko układu relacyjnego i linie zewsząd dowsząd.

Przesiadka powrotna jest OK, pomimo tego, że między zespołami. W tamtą stronę - tylko ujdzie.
Ale proszę bardzo, niech będzie 131 co 5 minut i gwarancja dziur na TŁ (na przystanek 01, żeby nie latać) nie większych niż 3-4 minuty, to wystarczy. W tej chwili 131 jest sardynkowozem strasznym, i to w obu szczytach w obie strony.
Ale proszę bardzo, niech będzie 131 co 5 minut i gwarancja dziur na TŁ (na przystanek 01, żeby nie latać) nie większych niż 3-4 minuty, to wystarczy. W tej chwili 131 jest sardynkowozem strasznym, i to w obu szczytach w obie strony.
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, daj link do profilu FB "Tramwaj na Gagarina". A jeśli go jeszcze nie założyłeś, to szybko to nadrabiaj!MichalJ pisze:Kiedyś chyba pisałem? Z przystanku Sielce na kampus Ochota. Najchętniej na Och-Teatr, ujdzie Pomnik Lotnika (powrót z Wawelskiej).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ale po południu korki na Spacerowej utrudniają trochę życie. Podobnie jak korki na Czerniakowskiej.
Niech najpierw zrobią tramwaj na Spacerowej.
Jak nie chcesz biegać pomiędzy przystankami to polecam 141 + 136.Georg pisze:Za dużo trzeba latać. I pewną linią jest tylko 423. Poza tym 131 w szczycie funkcjonuje na granicy zabieralności.
Znam osobę, która codziennie jeździ tak z Sielc na Uniw.Med.
To nie mnie dotyczy. A 141 bym nie wybrał za żadne skarby. Przy opóźnieniach, które mają 141 i 136 pół dnia z głowy zapewnione. No i 136 nie dowiezie Michała do przystanku Och-Teatr.
On chciał na kampus Ochota. Z Banacha nie będzie miał dalej niz z Och-Teatru.