Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2011, 14:44

fik pisze:
drja pisze:Jazda z Alej na Połczyńską/Kasprzaka wymusiłaby zasadniczo 2 przesiadki na odcinku 4-6 przystanków - nie sądzisz, że trochę za dużo to komplikacji?
Skręt z Prymasa w Kasprzaka jest sensowny, i póki 178 jeździło z Okęcia, to na odcinku BW20 - Szpital Wolski pracowało na granicy zabieralności w szczycie A. A akurat przesiadka z RZS 05 na 04 jest wręcz luksusowa - w drugą stronę jest mniej fajnie, ale też jeszcze nie najgorzej w mieście. Oczywiście Okęcie jest absurdalne, ale takie 178 mogłoby jeździć na Szczęśliwice przez Pawińskiego. Po otwarciu M2C zakrańcować na Daszyniaku i mamy krótką, sensowną linię, dowożącą z obu stron do szyn.

No to może jednak - mimo wszystkiemu co napisałeś - od RZS przez AJ i Śmigłowca :>
fik pisze: I cały czas jestem zwolennikiem puszczenia czegoś przez Gniewkowską.

Ostatnio stałem tam 15 minut w korku do świateł na Sympatycznej :] aczkolwiek jestem zdecydowanym zwolennikiem autobusu jadącego tranzytem przez Odolany. Ulica nawet ostatnio jakby się polepszyła - odnoszę wrażenie, że większe dziury są na Ordona.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2011, 14:46

fik pisze:Niech ktoś to przeniesie do tematu włosuskiego, proszę.
Są dwa różne... :niewiem:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mariow

Post autor: mariow » 20 paź 2011, 14:47

@ fik no sorry ale już pchanie wszystkiego na Szczesliwice to nie trąci niczym innym jak robieniu dobrze własnym czterem literom

a 178 jezdzące na Okecie to była jedna wielka pomyłka
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2011, 14:48

fik pisze:Skręt z Prymasa w Kasprzaka jest sensowny (...). Po otwarciu M2C zakrańcować na Daszyniaku
A może 154? :idea:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2011, 14:51

Bastian pisze:
fik pisze:Skręt z Prymasa w Kasprzaka jest sensowny (...). Po otwarciu M2C zakrańcować na Daszyniaku
A może 154? :idea:

Ale co 154 :?:

Ja tam uważam, że relacja Berestecka - Szpital Wolski zła nie jest. Pozostała część trasy w Śródmieściu jest marna, we Włochach i Ursusie może zostać zastąpiona co już było przez Fika proponowane.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2011, 14:56

Kleszczu pisze:
Bastian pisze: A może 154? :idea:

Mogłoby spełnić postulat Fikandra: połączyć Daszyńskiego, Kasprzaka, Prymasa i BW1920 (a więc dwie, a nawet cztery szyny), a dalej na ś.p. Okęcie, zamiast pchać kolejną linię na Szczęśliwice.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 paź 2011, 15:06

Kleszczu pisze: No to może jednak - mimo wszystkiemu co napisałeś - od RZS przez AJ i Śmigłowca :>
Omijając wszystkie generatory ruchu na Ochocie? Not.
No i prędzej Gniewkowską przystosują do zbiorkomu, niż Drawską.
mariow pisze:@ fik no sorry ale już pchanie wszystkiego na Szczesliwice to nie trąci niczym innym jak robieniu dobrze własnym czterem literom
No, zwłaszcza, że nie mieszkam na Szczęśliwicach. :roll: Kiedyś przynajmniej starałeś się dyskutować merytorycznie.

Jeśli nie widzisz różnicy między linią, która woziła 120 osób na kurs w szczycie, a linią która wozi 20 osób na kurs w szczycie, to przepraszam dziękuję.
Bastian pisze: A może 154? :idea:
A może. Ale co z Redutową i Kaliskiego?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2011, 15:16

fik pisze:
Kleszczu pisze: No to może jednak - mimo wszystkiemu co napisałeś - od RZS przez AJ i Śmigłowca :>
Omijając wszystkie generatory ruchu na Ochocie? Not.
No i prędzej Gniewkowską przystosują do zbiorkomu, niż Drawską.

No BC/Reduta znowu takim słabym generatorem ruchu nie są :roll: jednakże:
Bastian pisze:
Kleszczu pisze:

Mogłoby spełnić postulat Fikandra: połączyć Daszyńskiego, Kasprzaka, Prymasa i BW1920 (a więc dwie, a nawet cztery szyny), a dalej na ś.p. Okęcie, zamiast pchać kolejną linię na Szczęśliwice.

to mnie do siebie przekonuje :-k
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 paź 2011, 15:17

fik pisze:A może. Ale co z Redutową i Kaliskiego?
Redutowa - 159. Kaliskiego - 20, ponadto podbić 122 i 149. Może coś tam puścić jeszcze...

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 paź 2011, 15:23

Kleszczu pisze:No BC/Reduta znowu takim słabym generatorem ruchu nie są :roll:
W kierunku Woli, która ma skolko ugodno własnych CH?
Bastian pisze:Redutowa - 159.
Mam wątpliwości, lewoskręt z Olbrachta w Górczewską jest raczej jednym z mocniej wykorzystanych punktów na trasie 154. Ale gra chyba jest warta świeczki :-k

[ Dodano: |20 Paź 2011|, 2011 15:23 ]
Bastian pisze: Są dwa różne... :niewiem:
Po połowie postów do każdego. :term:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2011, 15:25

fik pisze:
Kleszczu pisze:No BC/Reduta znowu takim słabym generatorem ruchu nie są :roll:

Ludziom, którzy jadą tam do sklepów/pracy/biur to powiedz :p
Albert Camus-"Dżuma"

mariow

Post autor: mariow » 20 paź 2011, 15:28

fik pisze:Kleszczu napisał/a:
No BC/Reduta znowu takim słabym generatorem ruchu nie są :roll:

naprawdę nie zauważam żeby nie było klienteli własnie na tę relację. Jakoś ludzie i z Woli do Reduty/BC się zjeżdżają. Można się zastanowić dokąd dalej, ale tej relacji absolutnie nie uważam za zbędną. Plus dowóz do biur na Kasprzaka zamiast przesiadek i na RZS i w ZP Kaprzaka
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 paź 2011, 15:30

Kleszczu pisze: Ludziom, którzy jadą tam do sklepów/pracy/biur to powiedz :p
Mogliby jechać tym 178, skoro już je mają.
mariow pisze:Plus dowóz do biur na Kasprzaka zamiast przesiadek i na RZS i w ZP Kaprzaka
Od 20 postów jest tłumaczone, że przesiadka byłaby jedna. :roll:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 paź 2011, 15:34

fik pisze:
Kleszczu pisze: Ludziom, którzy jadą tam do sklepów/pracy/biur to powiedz :p
Mogliby jechać tym 178, skoro już je mają.

Tak się składa, że jeżdżą, skoro jeszcze je mają.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 paź 2011, 15:46

Mam zdecydowanie odmienne obserwacje; 178 wypuszcza się na Beresteckiej i zapełnia na nowo na RZS.

ODPOWIEDZ