Chyba jednak - przy obecnym układzie (tudzież tym planowanym) - byłaby to pewna ekstrawagancjaGeorg pisze:A jak N01 jedzie Dźwigową to nie lepiej, żeby jechał przez Wałowicką, Sympatyczną, Cegielnianą, Techników, Popularną do Chrobrego. Przystanków trochę więcej, a tam w okolicy przecież mieszkają ludzie. To co napisałem traktuję jako pytanie, a nie postulat.
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Jeszcze Sulejówek musi za to zapłacić , a z tym raczej będzie problem. Była kiedyś linia podmiejska bodajże 803 , przestała jeździć , bo Sulejówek za nią nie chciał płacić tyle ile liczył sobie ZTM. Z tą nocną linią pewnie było by podobnie.Premo pisze:Dlaczego więc nie przedłużyć linii N71 o dodatkowe 4km? Infrastruktura praktycznie jest już gotowa. Trzeba tylko odpowiednio oznaczyć przystanki i zawiesić rozkłady.
Chodzi tutaj o wydłużenie 3 kursów w ciągu dnia, ewentualnie dwóch gdyby był uruchamiany pociąg w okolicy 1 w nocy. Więc uważam ze wszystko jest jedynie kwestią dogadania się. Z resztą można tego dokonać kosztem chociażby likwidacji ostatniego kursu SKMkiSadek pisze:Jeszcze Sulejówek musi za to zapłacić
[ Dodano: |29 Sie 2012|, 2012 20:01 ]
Ta linia jeździła chyba ponad 10 lat temu. Władze wtedy były inneSadek pisze:Była kiedyś linia podmiejska bodajże 803
- fik
- Naczelne Chamidło
Stracą WSZYSTKIE osiedla położone na dotychczasowej trasie linii. Gdyby chociaż zrezygnować z idiotycznego kółka przez puste nocą jak bęben Włochy, to wydłużenie czasu przejazdu byłoby akceptowalne, a tak mamy nową trasę, która będzie DŁUŻSZA NIŻ OBECNA OBJAZDOWA.dzidek pisze:A przy okazji zapewni mieszkańcom osiedli Wierzbno, Ksawerów, Wyględów, Rakowiec, Szczęśliwice, Stara Ochota autobus łączący z Ursynowem, Bemowem, Włochami itd przy czym stracą osiedla Służewiec, Okęcie i Raków. Chyba ilość potencjalnych pasażerów przemawia na korzyść przyszłej trasy?
[ Dodano: Sro 29 Sie, 2012 20:12 ]
Puśćmy N01 przez Moskwę. Mieszka tam więcej osób niż na Rakowcu.Lukasz436 pisze: Co nie zmienia postaci rzeczy że trasa przez jakieś "oazy życia" jest lepsza niż trasa "przez wymarłą dzielnicę Służewiec".
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Można dołożyć brygadę albo zmniejszyć częstotliwość. Wszystko jest kwestią pieniędzypawcio pisze:Sprawdź tylko, czy nie trzeba też dołożyć jednej brygady.
Obecny rozkład z Centralnego
23.13 KM do Siedlec
23.16 SKM do Miłosnej
23.46 SKM do Miłosnej
Pierwszy N71 odjeżdża z Centralnego 23.45. Na swojej trasie zatrzymuje w okolicach wszystkich stacji kolejowych od centralnego do Woli Grzybowskiej.
Stawka za pockm w przypadku SKM to 43zł90gr. ZTCW MZA za wozo km pobiera stawką ponad czterokrotnie niższą.
Dwa ostatnie pociągi SKM można by zlikwidować a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze przeznaczyć na kursowanie linii nocnej.
Nie tylko. MZA bardzo niechętnie podnosi plan nocny.Premo pisze:Można dołożyć brygadę albo zmniejszyć częstotliwość. Wszystko jest kwestią pieniędzy
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zaproponowałem rozwiązanie problemu w postaci likwidacji nocnych kursów SKM które i tak praktycznie wożą powietrze.
Trochę rozbawił mnie ten argument. To od ZTM zależy ile brygad jest na liniach nocnych i MZA nie powinny mieć nic do gadaniapawcio pisze:Nie tylko. MZA bardzo niechętnie podnosi plan nocny.
Jednak trochę mają, bo jak nie będą mieć możliwości, to mogą nie podstawić wozu, co skutkuje brakiem kursu, a dalszą konsekwencją jest kara dla przewoźnika.Premo pisze:Trochę rozbawił mnie ten argument. To od ZTM zależy ile brygad jest na liniach nocnych i MZA nie powinny mieć nic do gadania
Z ajentami da się coś pokombinować?
Nie wiem, czy to prawda, ale rachunek ekonomiczny jest inny. Wozokilometr to wozokilometr, a pracownikowi dodatek nocny trzeba dopłacić.Premo pisze:Kierowcom nie chce się jeździć na nockach i to jest jedyna przeszkoda.
I jeszcze jedno. Jak już będziesz analizował, czy na wydłużenie N71 jest czas, sprawdź, czy się nie posypią dość skomplikowane układy koordynacyjne na Zapłowieczu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan