Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)

Moderator: Wiliam

Lukas508

Post autor: Lukas508 » wczoraj, 20:18

Prędzej połączą 121 ze 132/134 żeby zrobić miejsce na Marymoncie dla 155 :P

Warsopolis5253

Post autor: Warsopolis5253 » wczoraj, 20:23

Myślę, że mogliby albo dać 121 na Słodowiec, albo na Gwiaździstą przez Marymont, albo jeszcze 121 by miało pętlę techniczną na Włościańskiej i w tedy jest miejsce.

reserved

Post autor: reserved » wczoraj, 21:17

To kilka refleksji ode mnie.

112, 190 - skrócenie było do przewidzenia, chyba nie ma co tu dodawać.
122, 220 - mam wątpliwości czy taka zmiana się przyjmie.
155, 743 - szczerze jestem zawiedziony tak małą ofertą komunikacyjną na Chrzanowie. Spodziewałem się, że na Nowoczłuchowskiej będzie więcej autobusów, że będą jakieś linie przez Szeligowską do Lazurowej. No a pozostawienie 743 w weekendy w dalszym ciągu co 2,5h woła o pomstę do nieba... ale to już inna kwestia rzecz jasna. I jeszcze odnośnie 155 - co ma na celu trasa aż do Marymontu? Było już 171 do Słodowca, szybko znikło bo woziło muchy. Serio?
167, 177 - zasadnicze pytanie - czy pętla Koło przyjmie przegubowe autobusy? Po jednym jasne że tak, ale przy długich trasach będzie na pewno potrzeba dłuższych postojów. Obawiam się, że autobusy będą zajmowały całe zatoczki a 184, 197 i 201 nie będą miały jak obsługiwać przystanków...
187 - Ktoś mi powie co ma na celu skrócenie tej linii do PKP Ursus? Jedyne co mi przychodzi na myśl to chęć dokuczenia mieszkańcom Ursusa.
194, 206 - chyba najgorsza propozycja z całej tej listy. Linia 194 pracuje dobrze i absolutnie powinna pozostać na dotychczasowej trasie. Zwłaszcza że trochę polepszyły się postoje oraz czas przejazdu. Dlaczego ZTM tak nie lubi Gołąbek? Serio linia co 30 minut donikąd zamiast częstego autobusu do cywilizacji?
201 - ciekawa propozycja (swego czasu już 201 jeździło na Znaną), ale ten kraniec przy Hali Wola to takie w zasadzie nie wiadomo co.
228 - trochę potworek się z tego zrobi, choć nie ukrywam że propozycja ciekawa, choć dość odważna. Obawiam się jednak tego, że linia straci na regularności, choćby przez korki na Dźwigowej.

Zmiany oceniam na: 2+.
Dziękuję, pozdrawiam.

CafeKaskada

Post autor: CafeKaskada » wczoraj, 21:22

171 to akurat znikło bo ludzie chcieli powrotu na starą trasę, jednocześnie 112 wróciło na Powstańców i w wybranych kursach też na Karolin. Co do reszty, to właściwie się zgadzam.

Swoją drogą, na stronie konsultacji pod poszczególnymi liniami pojawiły się mapki. Na tych mapkach można ujrzeć takie rzeczy jak 127 na Metrze Karolin, czy 712 na Metrze Lazurowa. Pozostałości po porzuconych planach?

Generalnie to te zmiany by się według mnie przydały, choć relację Chrościckiego - Metro Karolin może lepiej, gdyby obsłużyła jakaś lokalna linia, a z Metra Lazurowa do Klaudyna może lepiej by uruchomić jakieś 726.

ConecteM

Post autor: ConecteM » wczoraj, 23:05

CafeKaskada pisze: ↑
wczoraj, 21:22
171 to akurat znikło bo ludzie chcieli powrotu na starą trasę, jednocześnie 112 wróciło na Powstańców i w wybranych kursach też na Karolin. Co do reszty, to właściwie się zgadzam.

Swoją drogą, na stronie konsultacji pod poszczególnymi liniami pojawiły się mapki. Na tych mapkach można ujrzeć takie rzeczy jak 127 na Metrze Karolin, czy 712 na Metrze Lazurowa. Pozostałości po porzuconych planach?

Generalnie to te zmiany by się według mnie przydały, choć relację Chrościckiego - Metro Karolin może lepiej, gdyby obsłużyła jakaś lokalna linia, a z Metra Lazurowa do Klaudyna może lepiej by uruchomić jakieś 726.
A propos 726 to obiło mi się, że GPA rozważać miało przedłużenie swoich linii 95 i 96 do metra Lazurowa ze Starego Bemowa, po otwarciu przedłużenia M2, ale nie wiem jaki jest stan takich planów, ani czy w ogóle są rozważane nadal

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » wczoraj, 23:48

Skoro w konsultacjach może brać udział każdy to sam też sporządziłem mapę z propozycjami zmian.
Od ogółu do szczegółów - uporządkowanie tego co znajduje się wokół metra i kilka rzeczy, które zostały sprzed lat.
105 STARE BEMOWO - Lazurowa - ... - :mewa: DASZYŃSKIEGO
- Zastąpienie linii 167 oraz 220 jedną częstą linią
109 :mewa: LAZUROWA - Lazurowa - Człuchowska - PŚ - Górczewska - Leszno - Solidarności - BIELAŃSKA
- podział linii 190 na dwie krótsze trasy oraz zastąpienie linii 167 na ulicy Górczewskiej
122 GWIAŹDZISTA -...- Radiowa - Stare Bemowo - FORT BEMOWO
- krótsza trasa na osiedlu Stare Bemowo, zastąpienie 167
129 KOŁO - Ciołka - Górczewska - Olbrachta - Redutowa - Wolska - Połczyńska - Dźwigowa - Globusowa - Świerszcza - Chróścickiego - al. 1989 - Połczyńska - :mewa: KAROLIN
- utworzenie połączenia Nowych Włoch z nową stacją metra, przejęcie trasy linii 194
167 ZNANA - Olbrachta - Redutowa - Wolska - Prymasa - BW1920 - Grójecka - Instalatorów - INSTALATORÓW
- krótsze, lokalne, całotygodniowe zastąpienie linii 414 na Ochocie, jej poprzednia trasa przejęta przez linie 105; 109; 187
177 URSUS NIEDŹWIADEK - Orląt Lwowskich - Keniga - Warszawska - Gierdziejewskiego - Połczyńska - Lazurowa - Człuchowska - Powstańców Śląskich - Radiowa - Wrocławska - Żołnierzy Wyklętych - Piastów Śląskich - PŚ - Reymonta - :mewa: MŁOCINY
- silna linia o charakterze międzydzielnicowym, przejęcie części trasy linii 112; 184
184 NOWE BEMOWO - Powstańców Śląskich - Piastów Śląskich - Żołnierzy Wyklętych - Wrocławska - Dywizjonu 303 -...- Szczęsliwice
- skrócenie trasy na Bemowie, przejęcie kursów wariantowych linii 201
187 URSUS NIEDŹWIADEK - Orląt Lwowskich - Keniga - Orłów Piastowskich - Czerwona Droga - Posagu7Panien - Szamoty - al. 1989 -...- Czerniakowska - Bartycka - Gościniec - SIEKIERKI SANKTUARIUM
- zapewnienie mieszkańcom Szamot dojazdu do "centrum" Ursusa, głównych galerii handlowych, Ochoty, Śródmieścia z jednoczesnym przejęciem końcówki trasy linii 167 na Mokotowie
194 PKP GOŁĄBKI -...- Wojciechowskiego - Traktorzystów - al. 1989 - Połczyńska - Wolska - CM. WOLSKI
- przyspieszenie trasy na Włochach, zapewnienie dojazdu z Szamot i Karolińskich Pól dojazdu do tramwaju
197 GWIAŹDZISTA -...- Olbrachta - Człuchowska - JANA HEWELIUSZA
- skomunikowanie nowych osiedli ze stacją metra, innymi węzłami komunikacyjnymi w obrębie Bemowa i Woli
206 :mewa: KAROLIN - Połczyńska - Gierdziejewskiego - Posagu7Panien - Herbu Oksza - Silnikowa - Traktorzystów - Świerszcza - PKP WŁOCHY (powrót: Globusowa - Wałowicka - Potrzebna)
- nowa linia zapewniająca krótkie, częste, wewnątrzosiedlowe połączenie mieszkańcom Szamot zarówno do nowej stacji metra, ale też ze stacją Włochy
207 REGULSKA -...- Lalki - Wojciechowskiego - Keniga - Orląt Lwowskich - URSUS NIEDŹWIADEK
- zastępstwo linii 187 na odcinku od PKP Ursus do pętli na os. Niedźwiadek
216 :mewa: KAROLIN - Połczyńska - Gierdziejewskiego - Czerwona Droga - Kadłubka - Jagiellończyka - Krzywoustego - Przejazdowa - Zielonej Gęsi - PKP GOŁĄBKI (powrót: Kadłubka)
- lokalna częsta linia do najbliższej stacji metra
228 :mewa: WIERZBNO -...- Popularna - Techników - Cegielniana - Wałowicka - Globusowa - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Sławka - Bohaterów Warszawy - Kościuszki - Sosnkowskiego - PKP URSUS
- przejęcie trasy linii 129
309 HALA WOLA - Powstańców Śląskich - Dźwigowa - Globusowa - Popularna - Techników - Cegielniana - Potrzebna - WAGONOWNIA
- zastępstwo za linię 129; 228 - zapewnienie dojazdu do lokalnych przychodni

112 skrócone do Nowego Bemowa; 190 skrócone do Znanej; 220 skrócone do :mewa: Lazurowa - dojazd na Nowe Bemowo linią 28

Lukas508

Post autor: Lukas508 » dzisiaj, 0:30

Wyskakuje mi coś takiego:
Ta mapa nie jest dostępna publicznie
Tutaj znajdziesz dokumentację, jak zarządzać uprawnieniami mapy.

ODPOWIEDZ