Trasa i Most Krasińskiego
Moderator: Wiliam
Ano straszne, bo to czyni z Krasińskiego ulicę ryzykowną i jak wpuścisz tam duży ruch to będą kolizje i cała stanie. Nie ma mowy o przeskalowaniu. Jest tak jak powinno być na tą chwilę, ale jak dołożysz samochodów to będzie kiepsko.Vilén pisze:Strrraszne.
Słowo klucz = OBWODNICEVilén pisze:ZTCP, jedno z holenderskich miast niedawno zlikwidowało swój odpowiednik Trasy Łazienkowskiej, w wielu miastach likwiduje się ichnie Wisłostrady…
Zwłaszcza ten całodobowy buspas potrzebny jest jak świni siodłoVilén pisze:Zresztą, w większości wypadków, starczyłoby ich zwężenie do 2×2/1×4 z całodobowym buspasem,
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ile % ruchu wewnątrz-miejskiego pojedzie przez POWcns80 pisze:Słowo klucz = OBWODNICEVilén pisze:ZTCP, jedno z holenderskich miast niedawno zlikwidowało swój odpowiednik Trasy Łazienkowskiej, w wielu miastach likwiduje się ichnie Wisłostrady…
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Bardzo dużo. Tak jak dużo poszło na S8 zamiast pchać się Prymasa Tysiąclecia, Powstańców Śląskich i Lazurową na Połczyńską jak teraz można to zrobić od Konotopy.Kleszczu pisze:Ile % ruchu wewnątrz-miejskiego pojedzie przez POW
Tu już trochę mniej, ale nie wiem dlaczego piszesz tylko o ruchu lokalnym. Przecież kolega odniósł się do likwidacji Wisłostrady, a tą drogą jeździ przecież tranzyt. Obwodnice zdejmą tranzyt zarówno z Wisłostrady jak i z Siekierkowskiego oraz Hynka i Doliny Służewieckiej.Kleszczu pisze:Ile % ruch z Wisłostrady (dalej mówimy o ruchu wewnątrz-miejskim) zdejmie S17
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
cns80 pisze:Bardzo dużo. Tak jak dużo poszło na S8 zamiast pchać się Prymasa Tysiąclecia, Powstańców Śląskich i Lazurową na Połczyńską jak teraz można to zrobić od Konotopy.Kleszczu pisze:Ile % ruchu wewnątrz-miejskiego pojedzie przez POW
A korki na Prymasa jak sięgały Powązek tak sięgają.
Nadal ciekawi mnie procentowy podział na "tranzyt" i "ruch wewnątrz-miejski" (no może aglomeracyjny) na tych trasach.cns80 pisze:Tu już trochę mniej, ale nie wiem dlaczego piszesz tylko o ruchu lokalnym. Przecież kolega odniósł się do likwidacji Wisłostrady, a tą drogą jeździ przecież tranzyt. Obwodnice zdejmą tranzyt zarówno z Wisłostrady jak i z Siekierkowskiego oraz Hynka i Doliny Służewieckiej.Kleszczu pisze:Ile % ruch z Wisłostrady (dalej mówimy o ruchu wewnątrz-miejskim) zdejmie S17
Owszem część ruchu trasy obwodowe przejmą. Tylko, że np. przy wyznaczaniu bus-pasów na TŁ najbardziej krzyczeli Ci, którzy samochodem jadą do Śródmieścia. Krzyczeli, że powinno się pasy wyznaczać po zbudowaniu obwodnic. Tylko, że tymi obwodnicami by do tego Śródmieścia nie jechali
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Tyle że nie ma ich od kilka wiaduktów wcześniej. Teraz do powązek jedzie się jako tako, a wcześniej można było stać już od Łabiszyńskiej.Kleszczu pisze:A korki na Prymasa jak sięgały Powązek tak sięgają.
Łazienkowska to nie tranzyt, bo tam jest tylko do 10 lub 12 ton. Typowy tranzyt waży do 40 tonKleszczu pisze:Tylko, że np. przy wyznaczaniu bus-pasów na TŁ najbardziej krzyczeli Ci, którzy samochodem jadą do Śródmieścia.
I mieli rację, bo część ruchu przelotowego (nie tranzytu) zejdzie z Ostrobramskiej i Wawelskiej.Kleszczu pisze:Krzyczeli, że powinno się pasy wyznaczać po zbudowaniu obwodnic. Tylko, że tymi obwodnicami by do tego Śródmieścia nie jechali
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tranzyt ważący do 40ton to jedzie DK50 i DK62, a nie przez miastocns80 pisze:Tyle że nie ma ich od kilka wiaduktów wcześniej. Teraz do powązek jedzie się jako tako, a wcześniej można było stać już od Łabiszyńskiej.Kleszczu pisze:A korki na Prymasa jak sięgały Powązek tak sięgają.
Łazienkowska to nie tranzyt, bo tam jest tylko do 10 lub 12 ton. Typowy tranzyt waży do 40 tonKleszczu pisze:Tylko, że np. przy wyznaczaniu bus-pasów na TŁ najbardziej krzyczeli Ci, którzy samochodem jadą do Śródmieścia.
I mieli rację, bo część ruchu przelotowego (nie tranzytu) zejdzie z Ostrobramskiej i Wawelskiej.Kleszczu pisze:Krzyczeli, że powinno się pasy wyznaczać po zbudowaniu obwodnic. Tylko, że tymi obwodnicami by do tego Śródmieścia nie jechali
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Ta tymczasowa przeprawa miałaby o wiele więcej sensu (albo po prostu miałaby sens), gdyby ją podciągnięto do Odrowąża-Wysockiego. Tylko do Jagiellońskiej może być ciekawą ofertą dla jadących Modlińską - ale oni przecież mają nowy most.
Tak więc jestem stanowczo na nie. Na Grotę wsadzamy 1 pas dla tranzytu przez miasto (chociażby nawet z permanentym zablokowaniem wjazdów na most na węzłach od Głębockiej do S8 włącznie dla ruchu indywidualnego), 1 bus-pas (dla hiperczęstego 6/10//10 414->1xx, częstego 8/12//12 112 z f-kami od UD Targówek (oczywiście skrócenie do Chomiczówki + wywalenie 110 do Młocin + wywalenie 156 z mostu) i częstego 8/12//12 132 z naturalną kasacją 527), 185 nieporównywalnie częściej, wywalamy wszystko, co się da z Gdańskiego, wsadzając tam wszelki ruch prywatny z Białołęki/Bródna, Tarchomin niech pcha się Północnym do metra, 7xx z Legionowa do Nowodworów, 7xx z Płochocińskiej nadal do FSO i tam w 112/132/186-bis do metra a jeśli chodzi o płacze Tarchomina po 186 to wreszcie zmusić ich do przesiadek na FSO, 510 oczywiście out.
Ups, za bardzo poleciałem z OTem.
Tak więc jestem stanowczo na nie. Na Grotę wsadzamy 1 pas dla tranzytu przez miasto (chociażby nawet z permanentym zablokowaniem wjazdów na most na węzłach od Głębockiej do S8 włącznie dla ruchu indywidualnego), 1 bus-pas (dla hiperczęstego 6/10//10 414->1xx, częstego 8/12//12 112 z f-kami od UD Targówek (oczywiście skrócenie do Chomiczówki + wywalenie 110 do Młocin + wywalenie 156 z mostu) i częstego 8/12//12 132 z naturalną kasacją 527), 185 nieporównywalnie częściej, wywalamy wszystko, co się da z Gdańskiego, wsadzając tam wszelki ruch prywatny z Białołęki/Bródna, Tarchomin niech pcha się Północnym do metra, 7xx z Legionowa do Nowodworów, 7xx z Płochocińskiej nadal do FSO i tam w 112/132/186-bis do metra a jeśli chodzi o płacze Tarchomina po 186 to wreszcie zmusić ich do przesiadek na FSO, 510 oczywiście out.
Ups, za bardzo poleciałem z OTem.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- hafilip84
- Jego Gryząca Albumowość
Czyli dokładnie tak, jak napisałem na początkuDantte pisze:Ta tymczasowa przeprawa miałaby o wiele więcej sensu (albo po prostu miałaby sens), gdyby ją podciągnięto do Odrowąża-Wysockiego.
Akurat tamtędy często jeżdżę, bo to moja wylotówka na "Krakowską". Zamiast się pchać przez miasto to lecę z Wawra do Góry Kalwarii i dalej do Grójca.MichalJ pisze:Pojedź sobie na DK50.
W porównaniu z "50-ką" tak. Ale w porównaniu z dużymi miastami europy to zdecydowanie za dużo u nas ciężarówek. A i osobówek też, bo nawigacja pokazała że przez środek Warszawy będzie krócejMichalJ pisze:Tranzyt ciężki przez Warszawę jest mały, naprawdę.