Koleją na warszawskie lotnisko
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
PLK przecież nie decyduje, jedynie rozdysponowuje sloty.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- a/p TALENT
Do wiedeńskiego lotniska Schwechat można dojechać S-bahnem S-7 / linię obsługują
zwykłe ezt TALENT / , bądź można skorzystać z tzw. CAT czyli City Airport Train / linię obsługują piętrowe wagony Bombardiera w systemie p&p /. CAT jeździ w takcie 30 min.
bez zatrzymania z Dworca Wien Mitte do dworca Flughafen Schwechat - czas podróży 16 minut /prawie 2 razy szybciej niż S-bahn/. Dwa lata temu koszt przejazdu wynosił 9 euro.
zwykłe ezt TALENT / , bądź można skorzystać z tzw. CAT czyli City Airport Train / linię obsługują piętrowe wagony Bombardiera w systemie p&p /. CAT jeździ w takcie 30 min.
bez zatrzymania z Dworca Wien Mitte do dworca Flughafen Schwechat - czas podróży 16 minut /prawie 2 razy szybciej niż S-bahn/. Dwa lata temu koszt przejazdu wynosił 9 euro.
Idiokracja nas otacza
- MeWa
- Cukiereczek
tak, ale nie odmawia przewoźnikom, jeśli spełnią warunki i na torach PLK każdy może jeździć, a tu mamy zaangażowanie ZTM-u, co nie ma przykładu w innych miastach w Polsce.inż. Glonojad pisze:PLK przecież nie decyduje, jedynie rozdysponowuje sloty.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Czy biznesman nosi teczkę i chodzi pod krawatem? Jeśli tak, to widziałem. Całe tramwaje jadące rano na SłużewiecPremo pisze:Widział kiedy biznesmena w pociągu(wyłączając IC) albo tramwaju?
Jeśli nie, to jak rozróżnić zwykłego białego kołnierzyka od biznesmana?
Aha. Szczególnie tych korzystających obecnie i w przyszłości z przystanku Curtis Plazachruscik pisze: strasznie mnie denerwuje, ze gw nie wspomina o skm, ktore za pare lat bedzie moglo dowiesc tam bardzo duzo ludzi...
Słusznie, że GW nie podnosi argumentu SKM na Służewcu - dla wielu korzystanie z kolejki będzie wymagało dwóch/trzech przesiadek w dojeździe do celu. Średnioopłacalne.[/i]
- MeWa
- Cukiereczek
To jak to jest FAKTYCZNIE?
Gazeta Wyborcza z dnia 5 października 2007 r.:
Gazeta Wyborcza z dnia 5 października 2007 r.:
Wciąż też nie wiadomo, jakimi pociągami dojedziemy na lotnisko. W porozumieniu między ratuszem, kolejarzami i portem na Okęciu zapisano, że to władze miasta zdecydują, jaki przewoźnik będzie wozić pasażerów na tej trasie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"