I tutaj się mylisz w MANach NG363 Lion's City G wystarczy otworzyć okno by klima przestała działaćPiotrek pisze:Ludzie pytają, i co poniektórzy albo mówią, że tak, albo, że klima nie działa np. przez to, że jest jedno okno gdzieś tam otwarte. To już kompletna ściema.
O chłodzeniu i niechłodzeniu
To jeżeli te okna są połączone z klimą w jeden obieg, to jadąc dzisiaj rano klima była włączona na full a jedno okno uchylne na przodzie było otwarte. I jakoś klima cały czas pracowała...
Tadek, a czy masz jakiś bezpośredni numer do NR, aby móc ich powiadomić o zaistniałej sytuacji
Czy to ewentualnie ten numer
022 636 22 30 - Centrala Ruchu
Tadek, a czy masz jakiś bezpośredni numer do NR, aby móc ich powiadomić o zaistniałej sytuacji
Ja raczej nie dzwonię pod inny numer jak 9285 (bo nie mam poza awariami innych do nich interesów), tym niemniej w swojej komórce znalazłem jeszcze:Rudolf pisze:Tadek, a czy masz jakiś bezpośredni numer do NR, aby móc ich powiadomić o zaistniałej sytuacji
828-68-97
826-82-18
694-416-089 (kom.)
Ale który dokąd, to już proszę samemu sprawdzić - mi się nie chce
Na 100% pewny jestem tylko numeru do stanowiska Dyżurnego Ruchu ZTM:
14.07.2008 - i starczy...
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Dla sympatyków metra: http://www.tadek.jasky.pl (ostatnia aktualizacja: 06.07.2008)
Dodam jeszcze, że w dalszej części zapodanego Wam druku istnieje zapis zabraniający kierowcy używania klimy pasażerskiej jeśli nie jest to nakazane zapisem w karcie drogowej.
14.07.2008 - i starczy...
Dziś jechałem klimatyzowanym SU18 i stwierdzam, że ta klima i tak jest mało wydajna (bo chyba była włączona, skoro kierowca stosował zimny guzik). Wolę już chyba otwarte okna... A jeśli MZA ma się tak szczypać z używaniem tej klimy i karać kierowców za zbyt częste jej włączanie, to już chyba lepiej, by kupowano autobusy bez klimatyzacji przedziału pasażerskiego. Przynajmniej będzie taniej...
Ja za to dziś jechałem klimatyzowanym SU12 i stwierdzam, że jest wystarczająco wydajny i to mimo otwartego okna. Szczerze powiedziawszy to wysiadając pofatygowałem się nawet do przednich drzwi aby sprawdzić na pulpicie (zgodnie z radą Tadka) czy klima jest załączona. Podstawową kwestią jest to ile osób jest w pojeździe. W autobusie były zajęte wszystkie miejsca siedzące i kilka osób stało. Zupełnie inaczej to wyglądało gdy autobus był zatłoczony. Wtedy w środku mimo działającej klimatyzacji było potwornie duszno.fraktal pisze:Dziś jechałem klimatyzowanym SU18 i stwierdzam, że ta klima i tak jest mało wydajna
Czy dzisiaj było wydane zarządzenie a włączaniu klimy?
Jechalem dwoma U12 z Ostrobramskiej. Najpierw wtyczką na 509 gdzie wszystkie okna byly pozamykane i klima włączona (ale marnie to działalo, brakuje zimnego nawiewu przy oknach i drzwiach jaki jest MANach ) , natępnie na Zielenieckiej przesiadlem się w takie samo U12 też z Ostrobramskiej jadące jako 146 i tam z kolei zarówno luk dachowy jak i wszystkie okna byly pootwierane.
Kótry kierowca postąpil dzisiaj zgodnie z zaleceniami a któremu nie chcialo sie pootwierać/pozamykać okien?
Jechalem dwoma U12 z Ostrobramskiej. Najpierw wtyczką na 509 gdzie wszystkie okna byly pozamykane i klima włączona (ale marnie to działalo, brakuje zimnego nawiewu przy oknach i drzwiach jaki jest MANach ) , natępnie na Zielenieckiej przesiadlem się w takie samo U12 też z Ostrobramskiej jadące jako 146 i tam z kolei zarówno luk dachowy jak i wszystkie okna byly pootwierane.
Kótry kierowca postąpil dzisiaj zgodnie z zaleceniami a któremu nie chcialo sie pootwierać/pozamykać okien?
Dziś takie zarządzenie powinno być jak najbardziej wydane, prognozy mówiły o 24-25 stopniach w dzień. Dziś w 1113 na x/180 oczywiście (jak to na tej linii już zwykłem zauważyć) klima nie chodziła, wszystkie okna i luki dachowe pootwierane, ale w 1513 na x/196 klima chodziła i kierowca używał zimnego przycisku, za co pochwała dla niego. Tak jak pisał fraktal, klima ta nie była zbyt wydajna, ale bliżej było na pewno temperatury 20 niż 35 stopni.