Dlatego od nowego rozkładu E-2 jest 100% niskopodłogowe, w przeciwieństwie do 522, która staje się co raz bardziej "wysoka".Aleksander2634 pisze:Bo z 522 zeszły..
Do tego wreszcie 100% niskich na 111, 116 i o dziwo na 122
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Na 122 to sądze, ze M121 i U12 bedą dawać.. nie odkryje tym Ameryki nota bene.Piotrek pisze:Dlatego od nowego rozkładu E-2 jest 100% niskopodłogowe, w przeciwieństwie do 522, która staje się co raz bardziej "wysoka".Aleksander2634 pisze:Bo z 522 zeszły..
Do tego wreszcie 100% niskich na 111, 116 i o dziwo na 122
TOMEK pisze:Taa dzisiaj byłem w lekkim szoku widząc uniskopodłogowiony w całości rozkład 503 na swoim przystanku, jednak już po chwili ujrzałem #5481 na dodatku, tak więc konsekwencja z jaką ZTM wprowadza w życie błyskotliwy pomysł podpowiedziany zresztą przez prasę idzie w parze z konsekwencją wysyłania Ikarusów przez "Stalową"![]()
A na popołudniowych dodatkach 731 i 801 Many+Solarisy jakoś się znalazły.Ja bym obstawiał brakiem MANów
W sumie nie do końca bo niskie na E-2 są kosztem niskich na 522...przegubowiec.com pisze:Żaden Ikarus nie ma już prawa pojawić się na Krakowskim Przedmieściu. Wszystkie linie przejeżdżające przez wyremontowany odcinek są od dziś planowo obsługiwane wyłącznie przez pojazdy niskopodłogowe. Dotyczy to także wtyczek na 111 i E-2. Niskopodłogowe wozy dla Krakowskiego Przedmieście nie zostały znikąd zabrane. Zapewniono je wykorzystując tegoroczną dostawę 100 Solarisów dla MZA.
Ponadto od października na E-1 pojawiły się solówki, a na 512 solówkowe szczytowe wtyczki z Woronicza.