Dobra, ale to ty napisałeś, a on skarży się, a własnego, lepszego rozwiązania nie przedstawił. Najlepiej to tylko marudzić.Łukasz pisze:Wam? O zgrozo, Ty jesteś Tam?bartoni722 pisze:A przekaż nam swoją propozycję rozwiązania?
To nietrudne, Watsonie. 723 przyjeżdża, dajmy na to, co 2 godziny, a 426 w tym czasie 6-7 razy. Wystarczy zamienić kierowców na te 2 linie 2 razy na dzień, coby kociokwiku nie dostali.
W tramwajach już umiom jeździć innym wozem. Tutaj: Niedasie.
214 z NowodworĂłw do S9 w PĹudach
Moderator: Wiliam
-
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Pawciu, ja z matematyki jestem słaby, ale dalej wychodzi mi, że 8 przewoźników (5xMZA + ajenci) to jakieś dwa razy więcej niż zajezdni tramwajowych. I dalej twierdzę, że podatność autobusów na wszelkiego rodzaju utrudnienia poważnie komplikuje ewentualne wprowadzenie SWL. Czy temat ewentualnych autobusowych SWL nie kwalifikuje się do wydzielenia? Bo z 214 ma niewiele wspólnego.pawcio pisze:Motorniczowie i tak mogą jeździć tylko wozami ze swojej zajezdni, więc z punktu widzenia organizacji SWL to bez znaczenia.Szeregowy_Równoległy pisze:Łatwiej się rozmawia z jedną firmą niż z czterema, gdzie tę miejską trzeba traktować jak pięciu różnych przewoźników.
Nie ma znaczenia. Znaczenie ma liczba brygad w zakładzie i możliwości przerzucania ludzi pomiędzy nimi.Szeregowy_Równoległy pisze:wychodzi mi, że 8 przewoźników (5xMZA + ajenci) to jakieś dwa razy więcej niż zajezdni tramwajowych.
I tak, i nie. Zatrzymania tramwajowe rozwalają wszystko na amen w 15 minut.Szeregowy_Równoległy pisze:I dalej twierdzę, że podatność autobusów na wszelkiego rodzaju utrudnienia poważnie komplikuje ewentualne wprowadzenie SWL.
Wniosek słuszny. Może kiedyś zrealizuję.Szeregowy_Równoległy pisze:Czy temat ewentualnych autobusowych SWL nie kwalifikuje się do wydzielenia? Bo z 214 ma niewiele wspólnego.

Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- tarantula01
- Kontakt:
ZTM odpowiedział mi w sprawie 214:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... dy_ztm.pdf
W dalszym ciągu jednak akcję informacyjną można prowadzić na szerszą skalę niż to się robi /robiono:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... 8pludy.pdf
W dalszym ciągu jednak akcję informacyjną można prowadzić na szerszą skalę niż to się robi /robiono:
http://radny.com.pl/dok2kadencja/pisma2 ... 8pludy.pdf
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
- tarantula01
- Kontakt:
Zmieniło się dojście od 214 do PKP: jest ........ dalej (ze względu na kolejne etapy budowy wiaduktu pętlę odsunięto o ponad 100 m). Trzeba zatem do poprzedniego czasu dojścia dodać jakieś 70 s. A jakość dojścia bez zmian - dalej błoto i dziury, jak poprzednio. 
Dodano:
Nawet 170 m:

Dodano:
Nawet 170 m:
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
A czy gdyby skierować tego 214 od Hanki Ordonówny zamiast na pętle Nowodowry dalej Światowida, Modlińską i Płochocińską do PKP Żerań to może nabrałby pasażerów jako dowózka do kolei 

Jak na dowozowy socjal dzielnicowy to 211 ma całkiem duże obłożenia przez cały czas.fik pisze:A 211 pęka w szwach...
I gdzie byś kotwiczył przy PKP Żerań? Objazd osiedla Marywilska? Owszem - jego mieszkańcy by czasem z tego skorzystali (ale oni mega zapełnień w 126 i 176 nie generują), trzeba byłoby więcej brygad wpuścić na linię i więcej powietrza przewieźć. Bo wykorzystanie na Tarchominie byłoby żadne - na Światowida jedzie autobus za autobusem.Stockholmare pisze:A czy gdyby skierować tego 214 od Hanki Ordonówny zamiast na pętle Nowodowry dalej Światowida, Modlińską i Płochocińską do PKP Żerań to może nabrałby pasażerów jako dowózka do kolei
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
No to dalej do Kupieckiej. Ale fik ma rację, pomysł niezbyt przemyślany i się z niego wycofuję.MisiekK pisze:I gdzie byś kotwiczył przy PKP Żerań?
Szczytówki Nowodwory - Dąbrówka mają takie obsady... Na nich mogłyby większe wozy jeździć, gdyby się zmieściły na rondku Sprawna/Aluzyjna.fik pisze:Socjal jak socjal, ja dzisiaj widziałem dwa niezabieralne kursy 211 na NowodworachBuków.
126 z darmochami tam się zmieścić nie może czasem. Prawie rękoczyny miedzy kierowcami ITS a PKS Grodzisk widziałemZEA_R-0 pisze:No to dalej do Kupieckiej.

Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -