Akcje zasileniowe
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
To szkoda, że wczoraj nie miałeś okazji przejechać się N33 lub N83...
I też nie wiem o co ci chodzi z tym brakiem informacji. To ma być jakiś argument na korzyść tramwajów? Że niby jak autobus się zepsuje to jest informacja? A tramwaj też KIEDYŚ podjedzie. Nawet gdyby miało się 10 zepsuć.
I też nie wiem o co ci chodzi z tym brakiem informacji. To ma być jakiś argument na korzyść tramwajów? Że niby jak autobus się zepsuje to jest informacja? A tramwaj też KIEDYŚ podjedzie. Nawet gdyby miało się 10 zepsuć.
Pewnie, że tramwaj kiedyś podjedzie. Czekałem na przystanku od 0:10, najbliższy zapewne jechał przed 5:00 jako pierwszy dzienny...
W przypadku tramwajów jest tak, że jak wszystko stanie to stanie. I tyle. Tramwaju po prostu nie będzie przez dłuższy czas. W przypadku autobusów jeśli nawet jakiś się opóźni czy wypadnie z rozkładu to w ciągu tych kilkudziesięciu minut na pewno jakiś przyjedzie. Przecież w przypadku autobusów nie ma tak, że jak jeden się zepsuje to wszystkie wypadają z rozkładu...
Inna sprawa, że (powrócę jeszcze na chwilę do tego Euro) jeśli organizator komunikacji zachęca do wybrania publicznego transportu i pisze, że specjalnie w celu umożliwienia powrotu kibiców zostanie wydłużone kursowanie m.in. linii 9 (czy tam 7) do 3:00 w nocy z częstotliwością co 15 min, po czym stoję na przystanku przez 55 min (!) i żadnego tramwaju nie ma, co więcej, autobus nie dość, że nie został wzmocniony, to rozrzedzony (bo jest tramwaj, którego nie ma), i jeszcze co więcej, nie ma żadnej informacji co się stało, niech sobie pasażerowie pół nocy stoją na przystanku zdani sami na siebie... no coś nie tak. Ja się w ogóle dziwię, że w tej sytuacji bronicie ZTM.
W przypadku tramwajów jest tak, że jak wszystko stanie to stanie. I tyle. Tramwaju po prostu nie będzie przez dłuższy czas. W przypadku autobusów jeśli nawet jakiś się opóźni czy wypadnie z rozkładu to w ciągu tych kilkudziesięciu minut na pewno jakiś przyjedzie. Przecież w przypadku autobusów nie ma tak, że jak jeden się zepsuje to wszystkie wypadają z rozkładu...
Inna sprawa, że (powrócę jeszcze na chwilę do tego Euro) jeśli organizator komunikacji zachęca do wybrania publicznego transportu i pisze, że specjalnie w celu umożliwienia powrotu kibiców zostanie wydłużone kursowanie m.in. linii 9 (czy tam 7) do 3:00 w nocy z częstotliwością co 15 min, po czym stoję na przystanku przez 55 min (!) i żadnego tramwaju nie ma, co więcej, autobus nie dość, że nie został wzmocniony, to rozrzedzony (bo jest tramwaj, którego nie ma), i jeszcze co więcej, nie ma żadnej informacji co się stało, niech sobie pasażerowie pół nocy stoją na przystanku zdani sami na siebie... no coś nie tak. Ja się w ogóle dziwię, że w tej sytuacji bronicie ZTM.
-
Stary Pingwin
Dam Ci przykład minionego łykendu. W sobotę maszerowały konopie, więc wszystkie tramy z Marszałkowskiej jechały Jana Pawła. Mógłbyś długo czekać np. w Centrum. W niedzielę świętowali kibice, więc tramy z Jerozolimskiej zawracały na Pl. Starynkiewicza bądź na Zielenieckiej. I znów, długie czekanie na trama w Alejach. Nie zawsze jest wina zarządzających komunikacją, raczej organ przyjmujący zgłoszenie przemarszu mógł by wykazać się większym rozsądkiem. Organowi to wisi, bo w łykend nie pracuje, a poza tym i tak nie porusza się zbiorkomem.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
W związku z Świętem Dziękczynienia w dniu 1 czerwca w Świątyni Opatrzności Bożej 217 i 522 będą kursowały 2 razy częściej, czyli co 7,5 minuty. Z ciekawszych zasileń to Ostrobramska na 217 (1 brygada) i 522 (2 brygady), albo Stalowa na 522 (3 brygady). 
-
bartoni722
Ma ktoś jakieś info o ciekawostkach związanych z Orlen Warsaw Marathon? Ostrobramska np. ma dostać jakieś 071/N43, 072/N43 i 062/N24...jednak z tego co widzę na N25 wystawia solówki. To ja pozdrawiam wracających w takim razie.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Zaraz podam. 
Zasilenia z okazji Orange Warsaw Festival:
509
dodatkowe 7 przegubów z Ostrobramskiej, 4 przeguby z Stalowej
902
4 przeguby z Woronicza
903
3 przeguby z Stalowej
N24
1 dodatkowy przegub z Ostrobramskiej
N33
1 dodatkowy przegub z Woronicza
N35
2 dodatkowe przeguby z Woronicza
N38
1 dodatkowy przegub z Woronicza
N43
2 dodatkowe przeguby z Ostrobramskiej
N81
3 dodatkowe przeguby z Stalowej
Coś tam mogłem pominąć, ale generalnie zarys jest. Ponadto przez wszystkie 3 noce: na N02, N03, N21, N22, N32, N71 będzie jeździł tabor wielkopojemny (na większości brygad, które są w noce świąteczne na przeguby także w noc z niedzieli na poniedziałek pojawi się większy tabor, ale z wyjątkami).
509
902
903
N24
N33
N35
N38
N43
N81
Coś tam mogłem pominąć, ale generalnie zarys jest. Ponadto przez wszystkie 3 noce: na N02, N03, N21, N22, N32, N71 będzie jeździł tabor wielkopojemny (na większości brygad, które są w noce świąteczne na przeguby także w noc z niedzieli na poniedziałek pojawi się większy tabor, ale z wyjątkami).
- Matrix2441
Do Maratonu to jeszcze 10 miesięcy.bartoni722 pisze:Ma ktoś jakieś info o ciekawostkach związanych z Orlen Warsaw Marathon?
Dlaczego ITS mimo Orange Warsaw Festival na N02 ITS wysyła solówkę, a reszta brygad (z Stalowej i Mobilisu) jest obsługiwana pojazdami przegubowymi? Natomiast np. w Noc Muzeów to Stalowa i ITS wystawiał przeguby, a Mobilis solówki. O co w tym wszystkim chodzi? 
O kilometry. 
Gówno prawda.Pawel_ pisze:O kilometry.
Wszechwiedzący Domas. 
Powtórzę: gówno prawda.Pawel_ pisze:Wszechwiedzący Domas.
Zresztą z N03 w przypadku ITSu było dokładnie tak samo. 
A gdzie zaczynają?ZTM pisze:W nocy 21/22.06.2014 r. po zakończeniu imprezy uruchomione zostaną:
- dodatkowe kursy linii 509 w kierunku krańców GOCŁAW oraz NOWODWORY
- linia 903 kursująca jednokierunkowo na trasie: al. Solidarności – Radzymińska - Trocka – Borzymowska – św. Wincentego – Kondratowicza – Chodecka – BRÓDNO-PODGRODZIE
Na trasie autobusów oznakowanych jako 509 i 903 obowiązują wszystkie napotkane przystanki jako warunkowe.