Tak z ciekawości - wiesz może, co się popsuło w tym wagonie?JacekM pisze:Kiedyś się na wyborze przejechałem - wybrałem specjalnie w wagonie nr 13 i tenże wagon się zepsuł i pół drogi przez CMK jechałem na stojąco zapłaciwszy za miejscówkę
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
Co innego awaria wagonu w połowie trasy, w polu, a co innego, jeżeli przewoźnik na starcie wagonu w ogóle nie podstawi. Aczkolwiek mi się to zdarzyło ostatnio ze 2 lata temu (poza okresowym brakiem barów i restaurantów).Szeregowy_Równoległy pisze:Ja tam się nie znam, ale awaria wagonu to moim zdaniem wina przewoźnika, a jeśli przewoźnik bierze kasę za miejscówkę, to ma ją zapewnić.
Coś z osią i hamulcami - trochę śmierdziało i zachodziła uzasadniona obawa że może dojść do jakiegoś wypadku... Zresztą to już było ponad półtora roku temu.BJ pisze:Tak z ciekawości - wiesz może, co się popsuło w tym wagonie?JacekM pisze:Kiedyś się na wyborze przejechałem - wybrałem specjalnie w wagonie nr 13 i tenże wagon się zepsuł i pół drogi przez CMK jechałem na stojąco zapłaciwszy za miejscówkę
[ Dodano: Sob 14 Kwi, 2012 ]
Z jednej strony tak, ale sytuacja była na tyle napięta, że wolałem się nie narażać na zlinczowanieSzeregowy_Równoległy pisze:Ja tam się nie znam, ale awaria wagonu to moim zdaniem wina przewoźnika, a jeśli przewoźnik bierze kasę za miejscówkę, to ma ją zapewnić. To nie ZTM, że płacę za samo wejście do pojazdu.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Jaki standard reprezentuje obecnie Ex Małopolska? Przedziały w drugiej klasie są sześcioosobowe? Wagony są klimatyzowane?
I jeszcze TLK Warmia - ośmioosobowe przedziały, jak to w tlk, czy jednak nieco lepiej? Dużo ludzi nim jeździ?
Będę jechał prawdopodobnie w piątek po południu do Krakowa i rozważam te dwa pociągi oraz EIC Krakus (? - o 16.35).
I jeszcze TLK Warmia - ośmioosobowe przedziały, jak to w tlk, czy jednak nieco lepiej? Dużo ludzi nim jeździ?
Będę jechał prawdopodobnie w piątek po południu do Krakowa i rozważam te dwa pociągi oraz EIC Krakus (? - o 16.35).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja z/do Kraka kilkukrotnie ośmiomiejscowym Exem jechałem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Dęboszczak