Temperaturze poniżej 1m od powierzchni ziemi.przewoz pisze: Niedługo nadejdzie moment, że będziemy musieli żyć w stałej temperaturze.
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Chyba na cmentarzu...MeWa pisze:Znaczy w metrze?bosman30 pisze:Temperaturze poniżej 1m od powierzchni ziemi.![]()
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Stary Pingwin
Ostatnio przyszedł wóz, który po odbiorach dostanie #3234.Jachim pisze:Do jakiego numerka mają przyjść/przyszły Swingi
- Bastian
- Sułtan Maroka
W sumie dobrze, zwalnia się 33XX 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Masz masę przecież w punktacji.Stary Pingwin pisze:Przeglądałem na Tramwarze info o przetargu na dwukierunki. W kryteriach nie ma wzmianki o sugerowanym zużyciu prądu. Czyżby zamawiającemu ta kwestia była obojętna? Trochę prądożernych wagonów już mamy
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Znane są punktowane elementy, nieznane są wymogi SIWZ, w których może być na przykład zapisany nieprzekraczalny (w określonych warunkach) limit zużycia energiiStary Pingwin pisze:Przeglądałem na Tramwarze info o przetargu na dwukierunki. W kryteriach nie ma wzmianki o sugerowanym zużyciu prądu. Czyżby zamawiającemu ta kwestia była obojętna? Trochę prądożernych wagonów już mamy
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak czy siak, mnie akurat cieszy, że nie ma kryterium "energia" wprost. W końcu najważniejsze jest, by pasażer dojechał szybko, sprawnie, w dobrych warunkach klimatycznych, a nie dziadowanie na zużyciu energii np. tu dławiąc przyspieszenie, tu przycinając klimę itd.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dwukierunki dostaną własny zakres numeracyjny.Os0 pisze:Miały dojść do 3301, ale ze względu na to, że 6 będzie dwukierunkowych trudno mi teraz powiedzieć jaka będzie ich nukeracja.
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To przed sprzedażą biletu do Pragi konieczne są badania IQ, bo jak tam niekumaty trafi, to dopiero będzie problem...
Numerek to numerek, nic się nikomu nie stanie, jak za jakiś czas będą same wagony 2xxx i 3xxx jeździły. Niech stare wagony mają sobie numery z własnego zakresu, niedublujące się z liniowymi - dla turysty zainteresowanego techniką dodatkowa wskazówka.
Numerek to numerek, nic się nikomu nie stanie, jak za jakiś czas będą same wagony 2xxx i 3xxx jeździły. Niech stare wagony mają sobie numery z własnego zakresu, niedublujące się z liniowymi - dla turysty zainteresowanego techniką dodatkowa wskazówka.