Neutral działa tylko potem bieg nie ma ochoty wejść. Po postoju na Żeraniu męczył się parę minutkonri pisze:O ile działaMichi pisze: To się na neutral wyrzuca
Spis autobusów miejskich w złym stanie technicznym
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ostatnio sprowadzałem jakiegoś z FSO na Utratę. Po wrzuceniu na neutral i próbie ponownej jazdy bieg dostałem. Czwarty. I tylko ten. Bez możliwości zmiany. Ale będąc doświadczonym pracownikiem Mobilisu zastosowałem opisaną wcześniej procedurę serwisową i pomogłoGórnik pisze:Neutral działa tylko potem bieg nie ma ochoty wejść. Po postoju na Żeraniu męczył się parę minutkonri pisze:O ile działa
- Matrix2441
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo wydaje odgłosy szczytującej ogrzycy...ashir pisze:Ten A741 też jest denerwujący i słychać go z daleka.
- Matrix2441
Co do Solin to dziś A376 (wraz z A361, w której wyraźnie decha była za długa i się nie mieściła w ramce) jeżdżą na 202. Jeździ z tyłem podniesionym do góry, przez co trudno powiedzieć, że ten pojazd jest niskopodłogowy, jak już niżej jest przy pierwszych drzwiach. W środku bardzo kiepskie ogrzewanie, powyrywane głośniki (o dziwo zapowiedzi działały na reszcie głośników), pobrudzone lampy oświetlające przedział pasażerski, kasety na tablice to tam już dawno nie ma. Pobrudzona tablica wisi na dwóch sznurkach, więc wesoło sobie lata we wszystkie strony. Przynajmniej ma dobre przyśpieszenie, chociaż tyle. Ja nie rozumiem, jak to jest z tymi głośnikami i tablicami, jaki sens jest w ich wyrywaniu lub uszkodzaniu, bo co jeden to w innym stanie. Tak samo z tablicami, jak tak można niszczyć te tablice, jakoś w MZA potrafią być czyste i niewyłamane. Dziwne, że te ramki na tablice tak pękają, za to ramki na reklamy trzymają się świetnie i reklamy też są czyste. Bardzo dziwne. Przy okazji w takim miejscu jest umieszczona druga decha w Neoplanach, więc i w Solinach tak można pokombinować. Po prostu nie rozumiem tego, że łatwiej wysyłać np. SU12-2 na 741 niż zamontować nowe kasety na tablice boczne i wsadzić do nich nowe, czyste tablice. A jeszcze wczoraj ta A376 jeździła właśnie na tej linii, ciekawe czy znów dostała karę.
Jeśli Mobilis myśli, że jak wyśle przez parę dni z rzędu promocje na linię, na której były ostatnio donosy to się myli. Wątpię też, żeby takie bonusy były opłacalne. SU12 pali chyba więcej niż Solina? 
PS. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że A376 nie ma docieplenia kabiny.
PS. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że A376 nie ma docieplenia kabiny.
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska
- R-9 Chełmska
ZTM płaci stawkę wozokilometra jak była obowiązywała na wozy w danej grupie przetargowej (z tego co pamiętam to były Soliny, Libera i trochę "starych" SU12 w ramach tego samego kontraktu). Jest to stawka maksymalna. Może być mniejsza, jak przewoźnik wyśle coś, co nie spełnia wymogów przetargu. Ale nigdy nie ma tak, że jak za Solinę pojedzie sobie SU18, to Mobilis weźmie stawkę jak za przegub.R-9 Chełmska pisze:TakCo dla mnie jest totalną paranoją.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą