Kiepska przesiadka w jedną strone, w ostateczności można się przesiąść. Zobaczymy. Ja na razie na prawdę mi się to podoba. z chęcią bim widział takżę 136 na puławskiej, powiecmy Rzymowskiego-Puławska- Poleczki tylko tam nie ma alternatywy, także ten pomysł uważam (przynajmniej na razie) za optymalny.Jaki problem: będziesz miał przecież Św. 136.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat 186 do Żwirki i Wigury mogłoby pojechać moim zdaniem, tylko możliwie prosto (bez oberków po Rakowcu - nie wiem, czy to się tak da jednak). 136 jest i będzie za słabe jak na jedyną linie spinającą ciąg (który konczy się na Żwirki i Wigury, a nie Pawińskiego przecież).
Problem pozostaje, co ze 136 - zostawiać na Żwirkach (wówczas można by myśleć o utrzymaniu wzajemnej koordynacji, o ile rozkłady w ogóle będą kompatybilne) czy przerzucać na Pawińskiego, co skończy się blokadą dla wzmocnienia 172 (ale z kolei będzie większy sens parę 136-172 koordynować). Ogólnie widać ewidentnie, że na te trzy linie jest o jedną za dużo...
Problem pozostaje, co ze 136 - zostawiać na Żwirkach (wówczas można by myśleć o utrzymaniu wzajemnej koordynacji, o ile rozkłady w ogóle będą kompatybilne) czy przerzucać na Pawińskiego, co skończy się blokadą dla wzmocnienia 172 (ale z kolei będzie większy sens parę 136-172 koordynować). Ogólnie widać ewidentnie, że na te trzy linie jest o jedną za dużo...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Źle się wyraziłem, aktualny pomysł ZTMu dla mnie jest optymalny. Dlatego, że nie odcina ćwierci Ursynowa od autobusu i pomaga w marszrutyzacji (fajne słowo).
Polecam: http://www.zm.org.pl
No tak - Mołdawską, Racławicką, Wołoską pokonuje na kaszlnięcie... Hehe.. Tylko skąd się tam do -20 bierze to nie wiem....prosper5250 pisze:Co Ty za bzdury opowiadasz!!!??? Jaką punktualnością??? Ty wiesz gdzie stoi w korku 186??? Masz jakieś pojęcie na temat tej linii??? Ona stoi na Grocie w kier. Tarchomina i na Prymasa w obie strony!!! Tam głównie traci czas! Skrócenie zmieni tyle co nic!
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
geograf_OSU
No to teraz 136 nie bedzie puste, przejmie pasazerow od 186.dzidek pisze:Szczególnie widać to w weekendy porównując puste 136 do dobrze zapełnionego 186Spoko.
Jak czytam te zale wylewane na ZTM tutaj, to teraz sie nie dziwie dlaczego upadla reforma wawerska. Tak narzeka sie na tych krzykaczy to pokrzyzowali reforme bo kazdy pilnowal swojego interesu, a co innego jest tutaj? Sa tu osoby ktore probuja przekonac ze swoje partykularne interesy sa ogolno-miejskimi problemami i stworza problemy dla masy ludzi.
Dojazd z Tarchomina na lotnisko? Trudno sie spodziewac bezposredniej lub jednoprzesiadkowej podrozy na tam dlugim odcinku. Byc moze moznaby zamienic nowe 136 i nowe 186 na Rakowcu, jednak innych mozliwosci jest sporo. Pytanie ile wiecej brygad potrzeba dla wiekszego kolka 186 przez Zwirki?
Poza szczytem IMO warto by podbić do co 12 min, a tak to moim zdaniem OK. Przyznam jednak że trochę szkoda szybszego 404 jednak i tak ta linia miała zbyt wiele przystanków jak na linię przyśpieszoną więc płakać nie będę. Ciekawi mnie jednak dlaczego Szczęśliwice a nie pl. Narutowicza?pawcio pisze:W szczycie B bodaj 7,5 minuty. W międzyszczycie i DS co 15 minut.
Boję się że przy okazji jakiś ferii, wakacji itp częstotliowość będzie cięta i potem nie przywracana do poprzedniego stanu
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
-
Dęboszczak
Warto by. Ale brygad zabrakło.zeus pisze:Poza szczytem IMO warto by podbić do co 12 min, a tak to moim zdaniem OK.
Kwestia miejsca na pętli.zeus pisze:Ciekawi mnie jednak dlaczego Szczęśliwice a nie pl. Narutowicza?
Biorąc pod uwagę liczę próśb o dodawanie przystanków, to na dłuższą metę czerwony numerek był nie do utrzymania.zeus pisze:Przyznam jednak że trochę szkoda szybszego 404 jednak i tak ta linia miała zbyt wiele przystanków jak na linię przyśpieszoną więc płakać nie będę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
bo gadacie o poprawie w zamian za usunięcie bezpośrednich połączeń, co zwłaszcza będzie uciążliwe w DS. Zresztą dlatego ludzie nie trawią takich zmian - jakbyście dali 186 siekierę co 10 na su15/n4020 to ludzie by to łatwiej łyknęli, bo by odczuli poprawę. A odczują przesiadkę na 136. A potem wybiorą samochód.Dęboszczak pisze:A niby dlaczego ma być więcej w DS?
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
-
Dęboszczak
136 na 15 minJacekM pisze:bo gadacie o poprawie w zamian za usunięcie bezpośrednich połączeń, co zwłaszcza będzie uciążliwe w DS. Zresztą dlatego ludzie nie trawią takich zmian - jakbyście dali 186 siekierę co 10 na su15/n4020 to ludzie by to łatwiej łyknęli, bo by odczuli poprawę. A odczują przesiadkę na 136. A potem wybiorą samochód.Dęboszczak pisze:A niby dlaczego ma być więcej w DS?