Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
Wg standardowej taryfy zapewne nie będzie to 60 zł ;>
Bo porównywać ceny biletów na zasadzie "jak kupisz trzy miesiące wcześniej", to ja mogę równie dobrze powiedzieć, że autobusem czy samolotem można za złotówkę pojechać...
Bo porównywać ceny biletów na zasadzie "jak kupisz trzy miesiące wcześniej", to ja mogę równie dobrze powiedzieć, że autobusem czy samolotem można za złotówkę pojechać...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Widziałeś? Wiesz? Masz szklaną kulę?Wolfchen pisze:Wg standardowej taryfy zapewne nie będzie to 60 zł ;>
Also: skoro najdroższy bilet na pierwszą klasę ma kosztować 150 PLN, to najdroższy na drugą zapewne coś koło 100, co nadal nie jest "kupą kasy".
A ja mogę równie dobrze powiedzieć, że za demagogię będą punkty. Nie po to pendo są objęte umową z ministerstwem, żeby nie były dostępne cenowo.Wolfchen pisze: Bo porównywać ceny biletów na zasadzie "jak kupisz trzy miesiące wcześniej", to ja mogę równie dobrze powiedzieć, że autobusem czy samolotem można za złotówkę pojechać...![]()
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Dedukuję z określenia najtańszy bilet za 60 złotych w przedsprzedaży.fik pisze:Widziałeś? Wiesz? Masz szklaną kulę?
To się okaże - rezerwacja miejsca potrafi znacznie zwiększyć cenę biletu i nie mają wobec niej zastosowania żadne ulgi (pomijając ich sensowność, ale to już jest zupełnie inny temat).fik pisze:Also: skoro najdroższy bilet na pierwszą klasę ma kosztować 150 PLN, to najdroższy na drugą zapewne coś koło 100, co nadal nie jest "kupą kasy".
I właśnie w tym cały ambaras. Moim zdaniem, skoro są objęte umową z ministerstwem o dofinansowanie, to powinny być w najniższej taryfie cenowej - żeby były dostępne dla stosunkowo szerokiej rzeszy społeczeństwa; szczególnie, że ta umowa zakłada monopol dla jednego przewoźnika na tej trasie.fik pisze:Nie po to pendo są objęte umową z ministerstwem, żeby nie były dostępne cenowo.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
A, czyli jednak szklana kula. Proszę jednak o dyskusję opartą na faktach.Wolfchen pisze:Dedukuję z określenia najtańszy bilet za 60 złotych w przedsprzedaży.
No to będą. A że nie ma to żadnego sensu - to inna sprawa.Wolfchen pisze:Moim zdaniem, skoro są objęte umową z ministerstwem o dofinansowanie, to powinny być w najniższej taryfie cenowej - żeby były dostępne dla stosunkowo szerokiej rzeszy społeczeństwa
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Z tym trzeba poczekać niestety do opublikowania pełnej taryfy podstawowej.fik pisze:Proszę jednak o dyskusję opartą na faktach.
W taryfie "D"? Jakoś wątpię.fik pisze:No to będą.
A tu się zgadzam w pełni. Taryfa powinna być komercyjna, a samej umowy nie powinno być w ogóle...fik pisze:A że nie ma to żadnego sensu - to inna sprawa.
PS. Brakuje mi w Polsce zwyżek cen w szczytach przewozowych (święta, zmiany turnusów, weekendy w wakacje i ferie).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ktoś się orientuje, jakie składy jeżdżą na TLKach "Konopnicka" i "Kormoran"? W zestawieniach ich nie ma (choć zestawienia obecnie już niewiele info mają, np. co do klimy), w liście składów z knajpą niestety też nie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na ,,Konopnickiej'' jeździ 5 czy 6 wagonów ( 1 wagon klasy 1 ), na ,,Kormoranie'' podobnie
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach