Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Co żeście się tak uparli żeby na Gocławek Wschodni pchać autobus co 3-5 minut w szczycie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Jakoś przed 382 jej nie było.wojtor pisze:Wycinasz połączenie Ostrobramskiej/Witolina z DWZ
Nie ważne jaką. Skoro dubluje się zTGM pisze:A zastanawiał ktoś się z was jaką frekwencję by miało 182 na Mokotowie gdyby to miało przyzwoitą częstotliwość?
-
Domino2001
188 w popołudniowym szczycie od strony lotniska zapełnia się dosyć porządnie na Rakowcu. Przy Trojdena wsiadają przyszli medycy. Przy szpitalu na Banacha zapełnia się całkowicie dzięki żakom z UW i przy Pomniku Lotnika są już problemy z wejściem do autobusu. Wymiana 90% pasażerów odbywa się przy metrze Politechnika.
Stockholmare Odcinanie busu na Żwirki (zwłaszcza przystanków Trojdena i Banacha Szpital) z metrem Politechnika nie jest dobrym pomysłem i tu trzeba nawet podbić częstotliwość w szczycie (7-8/20/20).
Stockholmare Odcinanie busu na Żwirki (zwłaszcza przystanków Trojdena i Banacha Szpital) z metrem Politechnika nie jest dobrym pomysłem i tu trzeba nawet podbić częstotliwość w szczycie (7-8/20/20).
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
- fik
- Naczelne Chamidło
Pytanie tylko, czy nie jadą oni tym 188 do metra, bo pierwsze przyjechało i 175 też by ich uradowało.Domino2001 pisze:188 w popołudniowym szczycie od strony lotniska zapełnia się dosyć porządnie na Rakowcu. Przy Trojdena wsiadają przyszli medycy. Przy szpitalu na Banacha zapełnia się całkowicie dzięki żakom z UW i przy Pomniku Lotnika są już problemy z wejściem do autobusu. Wymiana 90% pasażerów odbywa się przy metrze Politechnika.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Powinno się w zamian podbić 175, dlaczego ŻiW ma mieć połączenie z dwoma stacjami metra?
-
Domino2001
Owszem i 175 by ich uradowało, ale z moich obserwacji w DP w szczycie B na przystanku Pomnik Lotnika w kierunku metra wynika, że z każdego busu już na Krzyckiego wysiada grupa ludzi, która idzie na coś co jedzie TŁ w kierunku Wisły. Jeśli przez kilka zmian świateł nie podjedzie żaden bus do metra, to na przystanku tworzy się duża grupa jak na manifestację.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Takie 523 (Bemowo - DWZ - DW Centralny) już było i się nie sprawdziło.Stockholmare pisze:507 - zmiana trasy: GOCŁAW - ... - pl. Zawiszy - Grójecka - Kopińska - Grzymały-Sokołowskiego - Al. Jerozolimskie - al. Prymasa Tysiąclecia - Górczewska - Powstańców Śląskich - Radiowa - STARE BEMOWO (zastapienie 523 na Bemowie i Woli)
523 - likwidacja (zastąpienie przez 507 na Bemowie i Woli oraz przez 188 na TŁ i Pradze Płd.)
A co z połączeniem Woli z TŁ ? Całkiem ładna relacja i chyba wykorzystanie też niczego sobie ?
Ale po co, skoro 188 jest zwyczajnie szybciej? Ofkors, że 175 też uraduje, jeśli 188 trafi się niezabieralne, to jasne. Ale to jednak mimo wszystko są rozdzielne potoki. Dowodem na to jest choćby fakt, że jak już ktoś wspomniał - ze 188 na PW wylewa się 90% ludu, 175 przy Patelni daleko do takiej wymiany.fik pisze:Pytanie tylko, czy nie jadą oni tym 188 do metra, bo pierwsze przyjechało i 175 też by ich uradowało.
Łomatko. Pierwsze to potwór i dubel szyny tak straszny, że nawet ja nie widzę jego sensu, a drugie Bastian już ocenił powyżej.Stockholmare pisze:507 - zmiana trasy: GOCŁAW - ... - pl. Zawiszy - Grójecka - Kopińska - Grzymały-Sokołowskiego - Al. Jerozolimskie - al. Prymasa Tysiąclecia - Górczewska - Powstańców Śląskich - Radiowa - STARE BEMOWO (zastapienie 523 na Bemowie i Woli)
523 - likwidacja (zastąpienie przez 507 na Bemowie i Woli oraz przez 188 na TŁ i Pradze Płd.)
[ Dodano: |7 Gru 2010|, 2010 01:38 ]
Bo ma dwa rozdzielne potoki. Nie traktuj 175 jako stricte połaczenia z metrem, kto chce do metra, bierze 188. 175 jadą ludzie do Zawiszy na tramwaj, albo zwykle dalej - na Trakt. Funkcja "do metra" jest niewielka na tym odcinku.Stockholmare pisze:Powinno się w zamian podbić 175, dlaczego ŻiW ma mieć połączenie z dwoma stacjami metra?
- fik
- Naczelne Chamidło
Po to, że zamiast inwestować w dwie linie, można by zainwestować w jedną...drja pisze:Ale po co, skoro 188 jest zwyczajnie szybciej?
...która realizuje znacznie więcej interesujących relacji.drja pisze:ze 188 na PW wylewa się 90% ludu, 175 przy Patelni daleko do takiej wymiany.
Jeśli mamy wzmacniać 188 do standardu 5/10//15 tylko dlatego, żeby studenci z Banacha mogli dojechać do metra parę minut szybciej niż za pomocą 175, to ja dziękuję postoję - bo to marnowanie brygad na Gocławku i lotnisku, jak również (i przede wszystkim) podcinanie 523 i 382.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Niestety, tutaj ze względu na przytoczony powód, chyba nie da się (nie myllić z niedasie).Po to, że zamiast inwestować w dwie linie, można by zainwestować w jedną...
Znacząco innych niż dojazd do metra, a i tak obsługując głównie je, jest zapchana. Chcesz dociążyć 175 jeszcze bardziej? Zresztą...fik pisze:...która realizuje znacznie więcej interesujących relacji.
...co za różnica, czy zmarnujesz te wozokm na Lotnisku (i powiedzmy, Olszynce i KP odpowiednio) na 188 czy 175? To są te same wozokm. A pasażerom utrudnisz. Tego chcesz? Bo ja nie. A jeśli wzmocnimy 188, zyskamy też wzmocnienie na sporym odcinku TŁ (w tym najwazniejszym PW- Wiatrak), więc cóż w tym złego? Pasażerowi wisi, czy pojedzie tam 188 czy 382, byle było zabieralne. ZTM też wisi, czy zapłaci za te wozokm jako 188 czy 382/182, te brygady będą pracować na podobnym stopniu wydajności. Nie masz tu argumentówfik pisze:Jeśli mamy wzmacniać 188 do standardu 5/10//15 tylko dlatego, żeby studenci z Banacha mogli dojechać do metra parę minut szybciej niż za pomocą 175, to ja dziękuję postoję - bo to marnowanie brygad na Gocławku i lotnisku, jak również (i przede wszystkim) podcinanie 523 i 382.