Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 20 sty 2013, 15:28

A czego konkretnie? Nie wystarczy zrobić jakichś poprawek w Swinga Duo?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 sty 2013, 17:04

MisiekK pisze:
Stary Pingwin pisze:SWINGI DUO.
Nie da rady. Nie spełniają założeń SIWZ.
Nie wiem, czy nie spełniają, ale nawet jeśli to - patrząc na ogólnodostępne ogłoszenie - jest parę rzeczy, które są punktowane, a których nie mają.

Ale na zmianę widoczności bym nie liczył - bezpieczeństwo jest nadrzędne, klatka bezpieczeństwa swoje wymagania ma.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Michi

Post autor: Michi » 20 sty 2013, 20:14

A istnieje Twist w wersji DUO?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 sty 2013, 20:18

Michi pisze:A istnieje Twist w wersji DUO?
Jeszcze nie, ale nie sądzę, by się go nie dało zrobić ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 sty 2013, 21:53

Glonojad pisze:Nie wiem, czy nie spełniają, ale nawet jeśli to - patrząc na ogólnodostępne ogłoszenie - jest parę rzeczy, które są punktowane, a których nie mają.
Czyli nie spełniają. Poza tym tylko raz udało się wsadzić tramwaj z tą samą nazwą przy innym wyposażeniu i innym świadectwie homologacji. Drugiego nie będzie. Nawiasem - same SWINGI 120Na mają dwa różne świadectwa.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 sty 2013, 21:58

Nie rozumiemy się - między "punktowane" a "spełniają" jest pewna różnica. Jak między zaliczeniem kolokwium na 3 i na 5.

[ Dodano: |20 Sty 2013|, 2013 22:00 ]
Bastian pisze:
Michi pisze:A istnieje Twist w wersji DUO?
Jeszcze nie, ale nie sądzę, by się go nie dało zrobić ;)
Wątpię, by powstał jednak - nowe sieci, czyli podstawowy klient na dwukierunki, zamawia z reguły wagony całkowicie niskopodłogowe z wózkami (pół)sztywnymi. Choć są wyjątki oczywiście (związane z zakupami dwukierunków na sieci raczej).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 20 sty 2013, 22:01

Glonojad pisze:Nie rozumiemy się - między "punktowane" a "spełniają" jest pewna różnica. Jak między zaliczeniem kolokwium na 3 i na 5.
Tyle, że wtedy ktoś inny zalicza na 5.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 20 sty 2013, 22:21

Ale odpada na wyższej cenie.

Czego punktowanego one nie mają? Nie bądźcie wiśnie, nie każdy zna specyfikacje tramwajów na pamięć...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 sty 2013, 0:31

MichalJ pisze:Ale odpada na wyższej cenie....
Różnica między dwoma krajowymi producentami wielka nie jest stąt to nie jest wyznacznikiem.
Nawiasem to nie wierzę, że PESA zaoferuje DUO.

Awatar użytkownika
Michi

Post autor: Michi » 21 sty 2013, 0:55

To z tej dyskusji wynika, że jeżeli pesa wygra to zaprezentuje kolejny model?

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 21 sty 2013, 6:36

Michi pisze:To z tej dyskusji wynika, że jeżeli pesa wygra to zaprezentuje kolejny model?
Coś w tym złego?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 sty 2013, 8:00

MisiekK pisze:
Michi pisze:To z tej dyskusji wynika, że jeżeli pesa wygra to zaprezentuje kolejny model?
Coś w tym złego?
Walc :term:
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

TLG

Post autor: TLG » 21 sty 2013, 8:15

Glonojad pisze:Nie rozumiemy się - między "punktowane" a "spełniają" jest pewna różnica. Jak między zaliczeniem kolokwium na 3 i na 5.
Nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu tego porównania przeszedł mnie dziwny dreszcz niepokoju :D NMSP EOT
Niekoniecznie. Może to być po prostu nowsza generacja Swinga ze zmodyfikowanym układem napędowym.
Bastian pisze:Walc
Byle nie pogo :D

[ Dodano: |21 Sty 2013|, 2013 08:15 ]
Nie wiem dlaczego, ale po przeczytaniu tego porównania przeszedł mnie dziwny dreszcz niepokoju :D NMSP EOT
Niekoniecznie. Może to być po prostu nowsza generacja Swinga ze zmodyfikowanym układem napędowym.
Bastian pisze:Walc
Byle nie pogo :D
15/12/2005-12/7/2019

Awatar użytkownika
Michi

Post autor: Michi » 21 sty 2013, 13:16

MisiekK pisze:
Coś w tym złego?
Nic takiego nie napisałem. Po prostu staram się ustalić fakty ;)

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 sty 2013, 21:06

Wiliam pisze:No ale ceny oferentów są niższe niż przewidywał to kosztorys TW, więc chyba coś z tego będzie. ;-)
Tak. Na początku lutego.

http://www.rynek-kolejowy.pl/38985/Wars ... lutego.htm
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

ODPOWIEDZ