Widmo dźwięku układu elektronicznego jest znane i zależne od punktu jego pracy, stąd nie ma potrzeby mikrofonowania. Programowa zmiana punktów pracy, częstotliwości próbkowania, dołożenie dodatkowych przebiegów i już emisja dźwięku jest inna.
120Na SWING
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Nice! Są na tym świecie rzeczy, o których nie śniło się realizatorom. 

112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Krzysztof_J
- Kontakt:
Najbardziej skrzypiące przeguby jakie spotkałem, były dwa lata temu w 3276 (nie zdziwię się, jak do teraz nic z tym nie zrobili), jednak problem ten jest w wielu innych wagonach, podobnie jak woda kapiąca z sufitu, czy zwisające panele sufitowe (to ostatnie chyba częściej w jazzach).mkm101 pisze: ↑14 paź 2020, 19:073180 jest po NG.
Na innych zajezdniach jest równie ciekawie.
Moim ulubieńcem jest 3179 - skrzypiące przeguby, woda kapiąca podczas deszczu spod paneli sufitowych i wyłamane oparcie siedzenia naprzeciw 4. drzwi
To siedzenie zresztą pokazuje tumiwisizm obsługowy - wyłamane oparcie zostało zgłoszone motorniczemu gdzieś na początku września - i nadal jest to samo. Kwestia czy motorniczy nie wpisał do karty czy zaplecze olało - nie ma znaczenia, dla pasażera to przykład totalnego olewactwa.
Zwisające panele sufitowe to najczęściej w Jazzach w środkowym członie występują. W pozostałych członach już rzadziej. W Swingu rzadko kiedy jest otwarty panel.
A to już niechlujstwo zaglądających do RWN.
Podczas świąt nie tylko ludzie tyją 
Od paru dni tylko mokotowskie Swingi wyświetlają większą czcionką nazwy krańców na wyświetlaczu czołowym, dodatkowo bez żadnego odstępu od numeru linii. Dla porównania jak to wyglądało dotychczas na przykładzie krańca Annopol.
Sorki za jakość zdjęć.

Od paru dni tylko mokotowskie Swingi wyświetlają większą czcionką nazwy krańców na wyświetlaczu czołowym, dodatkowo bez żadnego odstępu od numeru linii. Dla porównania jak to wyglądało dotychczas na przykładzie krańca Annopol.
Sorki za jakość zdjęć.

Wszystkie to dostaną. Ale brak jakiegokolwiek odstępu między numerem linii a nazwą krańca wygląda słabo.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Graficy podjęli decyzję o wprowadzeniu 7-dniowej żałoby narodowej.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
No nie tylko - upgrade postępuje. Fakt - wygląda to koszmarnie....
Jeśli dzięki temu Swingi mają ponownie ogarniać formatowanie nazw krańców i ich łamanie na dwie linijki, to moim zdaniem warto.
Chyba, że przyznanie numerowi linii większego marginesu (hm, większego pola) jest proste, to warto to dorzucić do kolejnej aktualizacji.
Chyba, że przyznanie numerowi linii większego marginesu (hm, większego pola) jest proste, to warto to dorzucić do kolejnej aktualizacji.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
A to już chyba trzeba na Żelazna uderzać.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Założenie jest chyba takie, że wersaliki są lepsze dla osób niedowidzących. Ostatni raz małe litery obowiązywały w początkach kursowania SU15 (wyświetlacze mozaikowe)
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM