Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
Zacznijmy od tego, że to nieoficjalna strona.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kocurowi chyba w ogóle nie o Wilanów chodzi (co zresztą oznacza, że właściwie powinniśmy się przenieść do tematu o stronach ZTM, MZA i TW) 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jakieś pikantne szczegóły?KwZ pisze:Mści się nowodworski gwałt na logice i zdaniu tambylców.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ws. Gocławia informacje (w tym adres strony www i terminy spokań) były w tramwajach, w autobusach, w sklepach, na przystankach, w ogłoszeniach parafialnych (sic!) - a i tak są tacy, co nie dotarli, ale wiedzą, że o 2 jezdnie na pewno chodziło..KwZ pisze:Z lodówki?![]()
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Kto i kiedy zdecydował o układzie węzła przy kinie Moskwa?
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 24025.html
I jak się będzie samochodem/autobusem jechało na dół?, bo cały czas mam obawy, że wcale.
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 24025.html
I jak się będzie samochodem/autobusem jechało na dół?, bo cały czas mam obawy, że wcale.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Inwestor na podstawie analiz wykonawcy koncepcji. Reszta pytania jest trochę za mało konkretna, by odpowiedzieć. Jak to jak, tam jest w dół, nawet na luzie zjedziesz 
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Jeszcze jakoś niedawno była mowa, że się zleca zbadanie wariantów. Jakoś wynikami badania nikt się nie chwalił.
A musiał? Było zapisane, że wszyscy muszą pytać się szanownego MichałaJ i liczyć się z jego zdaniem?
Gdyby ktoś chciał pojechać po bandzie mógłby zrobić tam quasi-rondo z wykorzystaniem Goworka, Puławskiej i Rakowieckiej, co pozwoli wykroić nieco więcej miejsca na węzeł. Mam jednak nadzieję, że jednak będzie lewoskręt w relacji z Waryńskiego w Goworka, bo inaczej realizacja projektu będzie równoznaczna niemal z zamachem stanu. Niby Google pokazuje z pomiarów około 80-85 metrów między Goworka, a Rakowiecką, więc przy odrobinie szczęścia powinno się upchnąć tam standardowe 60-metrowe perony. Ciągle jednak pozostaje ryzyko, że jednak nie i czeka nas quasi-rondo...
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oj, coś czuję, że takie rondo by się zaraz zatkało. Nie, były różne pomysły na przystanki, ale ostatecznie będą one "tradycyjnie" na wylotach. Wszystkich czterech. Przestrzeń między Rakowiecką a Goworka będzie wykorzystana na wydzielone tory.
No właśnie nie musiał. Generalnie podstawowo wyszły warianty pokrywające się ze studium wykonalności z 2006 oraz uwzględnione w SUiKZP.Flash8222 pisze:A musiał? Było zapisane, że wszyscy muszą pytać się szanownego MichałaJ i liczyć się z jego zdaniem?MichalJ pisze:Jeszcze jakoś niedawno była mowa, że się zleca zbadanie wariantów. Jakoś wynikami badania nikt się nie chwalił.
Dlatego pisałem o zamachu stanu.Bastian pisze:Oj, coś czuję, że takie rondo by się zaraz zatkało.
To chyba najlepsze rozwiązanie, choć ewentualne drogi dojścia niekiedy będą wychodził potworne, np. wyobraźmy sobie, że ktoś z linii jadącej z Goworka na Rakowiecką chce przesiąść się w jadącą Puławską w kierunku centrum. Wyjdzie pewnie ze 150 metrów dojścia. Dobrze chociaż, że tylko jedna jezdnia do pokonania.Bastian pisze:Nie, były różne pomysły na przystanki, ale ostatecznie będą one "tradycyjnie" na wylotach. Wszystkich czterech. Przestrzeń między Rakowiecką a Goworka będzie wykorzystana na wydzielone tory.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- Bastian
- Sułtan Maroka
Były takie wątpliwości, ale w końcu przyszła refleksja: kto i po co miałby się tak przesiadać? Przypominam, obracamy się tu raczej wśród linii "silnych". Z dołu będzie linia do centrum, a może nawet i półtorej linii (bo jeszcze ze Stegien). Jeśli nie będzie linii z Sielc do centrum, to przesiadka do powyższych będzie na Spacerowej (zresztą tak to dziś działa w autobusach).
Właśnie wyszło, że to - wbrew zwrotowi użytemu przez TVN Warszawa w ostatnim materiale (i wbrew pozorom) - nie będzie znaczący węzeł przesiadkowy. N-E: bezpośrednia linia. S-E: raczej tylko na Sielce, ale w tym przypadku w obie strony przystanki będą blisko. N-W: ten kierunek obsługuje metro. S-W: jak wyżej; 167 się w tej relacji nie utrzymało, 130 też nie, 195 tytanem przewozów nie jest. No więc okazuje się, że tam będzie głównie tranzyt i obsługa otoczenia (a jest co obsługiwać), zaś przesiadki - nie bardzo.
Właśnie wyszło, że to - wbrew zwrotowi użytemu przez TVN Warszawa w ostatnim materiale (i wbrew pozorom) - nie będzie znaczący węzeł przesiadkowy. N-E: bezpośrednia linia. S-E: raczej tylko na Sielce, ale w tym przypadku w obie strony przystanki będą blisko. N-W: ten kierunek obsługuje metro. S-W: jak wyżej; 167 się w tej relacji nie utrzymało, 130 też nie, 195 tytanem przewozów nie jest. No więc okazuje się, że tam będzie głównie tranzyt i obsługa otoczenia (a jest co obsługiwać), zaś przesiadki - nie bardzo.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Teraz. Kiedyś jeździło Puławską do Wilanowskiej.
W przypadku relacji S-E z Sielc to właśnie zależy od tego czy linia z Sielc pójdzie w Rakowiecką czy w Puławską. Z moich obserwacji wynika, że tu odpowiedź nie jest oczywista, bo potok studencki na Politechnikę jest przeogromny na Gagarina. Jeśli zaś poczynimy założenie, że linia z Sielc będzie w śladzie 131, a nie 167, wychodzi nam znowu ogromna droga dojścia w relacji S-E (czy raczej E-S, bo w drugą stronę jest ok).