Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2024
Moderator: Wiliam
Kiedy ZTM zamierza wrzucić rozkłady jazdy autobusów zastępczych? Bo chciałbym wiedzieć wcześniej niż w poniedziałek, czy muszę wziąć auto żeby nie jechać jak sardynka w puszce.
Mam takie pytanie, czemu nie pomyślano by na ponad miesiąc ponownie zrobić nakładkę przy Dworkowej?
Pomyśl z przesiadką przy Dworkowej był tak średnio udaną koncepcją. Delikatnie mówiąc.
Nie mówiąc o kosztach wstrzymania ruchu na dwa weekendy, wymiany rozkładów i ogólnym zamieszaniu.
Nie mówiąc o kosztach wstrzymania ruchu na dwa weekendy, wymiany rozkładów i ogólnym zamieszaniu.
Ale coś czuję, że wstrzymanie ruchu na Puławskiej będzie dłuższe niż do 1.09. Ta inwestycja ciągle ma jakieś opóźnienia.
Z-4 rano co 5 minut, potem co 7,5. Cóż, mogło być gorzej.
Aczkolwiek mam duże wątpliwości czy Zetka da radę jechać o minutę krócej niż tramwaj.
Aczkolwiek mam duże wątpliwości czy Zetka da radę jechać o minutę krócej niż tramwaj.
A o zetce na Gagarina zapomnieli...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Dziesiątki lat ludzie sobie tam radzili bez tramwaju, bo i bez Zetki dadzą radę
Kiedyś jak była identyczna zetka to z pl. Zbawiciela na pl. Konstytucji po zawrotce była minuta przejazdu. Wtedy czas przejazdu też był zbliżony do tramwajowego i oczywiście był nierealny. Normą było wytracanie kółek.
Nawet częstotliwość 131 nie została podbita.
-
Było ostatnio co 10/15 minut, a od 29 lipca co 7-8 minut rano a tak co 10 minut w DP. 131.
-
Ja się cieszę że będzie tramwaj z Żerania Wschodniego który będzie jeździł przez nową trasę na Kasprzaka
Bródnianin
1:44 pod bramą na Woli. Czy to jednak nie przesada z tymi nocnymi kursami 71?
Nie widzę na 78 tak późnych zjazdów - ani w tygodniu, ani w weekendy.
Mi to wygląda na nocną (przy okazji) obsługę Dworca Gdańskiego pod ostatnie 2 Intercity