Ta, mniej więcej. Tragiczny nonsens IMHO...Bastian pisze:Chyba wskakują w sloty zwolnione przez KM na czas remontu tunelu, a potem muszą je z powrotem oddać, aż do "nowego rozdania".
SKM w Warszawie
Moderator: JacekM
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zaraz mnie zlinczujecie jak napiszę, że remont średnicy mogłby ciągnąc się do wydania nowego rozkładu jazdy
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Nowy Rozkład wchodzi w życie z dniem 11 albo 12 grudnia, a remont Średnicowego ma trwać aż do... 30 albo 31 paźdzernikaR-11 Kleszczowa pisze:Zaraz mnie zlinczujecie jak napiszę, że remont średnicy mogłby ciągnąc się do wydania nowego rozkładu jazdy![]()
Nareszcie działa strona http://www.remonttunelu.pl
10 grudniaŁUKASZ_1 pisze:z dniem 11 albo 12 grudnia
29 październikaŁUKASZ_1 pisze:aż do... 30 albo 31 paźdzernika
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
Zimą też przeciekałyjwojtynski pisze:dziś w 14we-06 z sufitu - w 2 miejscach - lała się woda;) i to tak serio, że były kałuże:D
[ Dodano: 29 Cze 06 12:32 ]
BTW ktoś się wybiera na Rembertów - Pruszków w sb?
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
-
Krzysiek_S
http://www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?p ... s_id=90014
Tylko że chyba troche za póżno.
Dodano tagi cytowania. (B.)
ŻW pisze:PiS w Wawrze protestuje przeciw pomysłom... PiS
Działacze PiS z Wawra zamierzają dziś protestować przeciw planom likwidacji Szybkiej Kolei Miejskiej na trasie Falenica – Warszawa Zachodnia.
Co ciekawe, na przeniesienie kolejki na inną trasę zgodziła się Rada Warszawy, w której dominują radni z PiS, a zwolennikiem pomysłu jest popierany również przez tę partię p.o. prezydenta miasta Mirosław Kochalski.
O planach likwidacji kolejki na trasie z Falenicy do Warszawy Zachodniej było głośno już od kilku miesięcy. Słabe zainteresowanie kursami przez pasażerów spowodowało, że Ratusz zdecydował się od lipca przenieść kursy na trasę z Pruszkowa do Rembertowa. Oficjalnym pretekstem do przeniesienia SKM na inną trasę był remont tunelu średnicowego w Śródmieściu. Po remoncie SKM wróci jeszcze do Falenicy, ale tylko na dwa miesiące – listopad i grudzień.
Działacze PiS z Wawra chcą, by kolejka wróciła na dłużej do ich dzielnicy. – Ze zmienionym rozkładem i z większą liczbą pociągów kursujących w godzinach szczytu – mówi Andrzej Bittel, burmistrz Wawra z rekomendacji PiS. Jego zdaniem, taka zmiana rozkładu spowoduje, że kolejką będzie jeździć więcej pasażerów. Dlaczego wawerski PiS zdecydował się na protest przeciw decyzjom innych samorządowców z tej samej partii? – Popieramy mieszkańców, którzy chcą u nas SKM – dodaje Bittel.
2006-06-30
SYLWESTER RUSZKIEWICZ
Tylko że chyba troche za póżno.
Dodano tagi cytowania. (B.)
-
Krzysiek_S
Dlaczego tak mało ludzi jeżdziło:
-dziury w rozkładzie w chwili największego natężenia ruchu na Linii Otwockiej.
-niekonkurencyjny czas przejazdu ,teraz po remoncie może się to zmienić.
-wiele ludzi nie wiedziało że na SKm-ce obowiązywały bilety, takie same jak w 521-tutaj zawiodła reklama .
-na początku awarie ,też zniechęciło pasażerów.
-skojarzenia z PKP.
-nie które kursy tylko tylko do Dworca Wschodniego.
-dziury w rozkładzie w chwili największego natężenia ruchu na Linii Otwockiej.
-niekonkurencyjny czas przejazdu ,teraz po remoncie może się to zmienić.
-wiele ludzi nie wiedziało że na SKm-ce obowiązywały bilety, takie same jak w 521-tutaj zawiodła reklama .
-na początku awarie ,też zniechęciło pasażerów.
-skojarzenia z PKP.
-nie które kursy tylko tylko do Dworca Wschodniego.
- R-9 Chełmska
jakby dokupili kilka składów możnaby dać Falenica - Pruszków i to byłoby najlepszym rozwiązaniem...MeWa pisze:myślę jednak, że na nowej trasie SKM będzie bardziej potrzebne - zdecydowanie lepszy rozkład i czas przejazdu
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32