Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Bo ZTM jest głupi, i dalej się wciągać w obsługę takich linii o ilości kursów podrzędnego PKS-u.Fikander pisze:To czemu tego nie robi?Frencher pisze:Na takich trasach zainteresowana gmina spokojnie mogłaby wykupić taniej usługi prywaciarza.
Gdyby ZTM miał jakieś normy co do np. gęstości zaludnienia na terenach gdzie przebiega taka linia, to rozwiązałoby to problem.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
A to że kto jak kto, ale ZTM nie powinien się brać za takie zadania. Równie dobrze może przejąc choćby zadania PPKS Nowy Dwór Mazowiecki na trasach do Warszawy.Fikander pisze:Co w tym jest głupiego?Frencher pisze:Bo ZTM jest głupi, i dalej się wciągać w obsługę takich linii o ilości kursów podrzędnego PKS-u.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- fik
- Naczelne Chamidło
Bo?Frencher pisze:A to że kto jak kto, ale ZTM nie powinien się brać za takie zadania.
Jeżeli odbywa to się bez straty dla zadań statutowych, to czemu nie?Frencher pisze:Równie dobrze może przejąc choćby zadania PPKS Nowy Dwór Mazowiecki na trasach do Warszawy.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
-
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Wybacz ale i ja musiałem wyjść wówczas na ten ziąbJaneczek pisze:Eee, Ciebie o coś poprosic
Musiałem wyjśc na ten ziąb i jeszcze wydac 1.50
To sie nazywa kapitalizm, a nie głupota.Frencher pisze:Bo ZTM jest głupi, i dalej się wciągać w obsługę takich linii o ilości kursów podrzędnego PKS-u.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Ja tam nie widzę w tym nic głupiego. Sam mieszkam pod Warszawą i zamierzam korzystać z linii 733. De facto, mam nadzieję, że ruszy ona począwszy od 1 listopada br, a nie nowego roku, jak pisze nowa gazeta. Dla mnie jest istnienie ma więc wymiar praktyczny i wiem, że jest potrzebna. Po za tym nie wiem, o co chodzi, bo przecież do obsługi linii będzie dopłacać gmina, w tym przypadku Nadarzyn, więc nie ma tutaj mowy o wystąpieniu jakiegoś deficytu. A dla radzących dogadanie się z miejscowym PKS – em zapraszam do pośrednictwa w negocjacjach, bo wynegocjować cokolwiek jest bardzo ciężko.Frencher pisze:Bo ZTM jest głupi, i dalej się wciągać w obsługę takich linii o ilości kursów podrzędnego PKS-u.Fikander pisze: To czemu tego nie robi?
Gdyby ZTM miał jakieś normy co do np. gęstości zaludnienia na terenach gdzie przebiega taka linia, to rozwiązałoby to problem.
ale jaki by miały zakres? Może 9xx, a może 'odzyskany' 6xx?Andrzej pisze:Skoro powstały już nocne linie podmiejskie, to może przełamie się kolejną barierę i zacznie uruchamiać podmiejskie linie przyspieszone
Moi kandydaci to 801, 805 i przyszła osiemsetka do Wiązownej.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...