[pyt] Zapytania taryfowe
Moderator: JacekM
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Hm, to czteromiejscowe nie są 1 klasą jednak? Fajnie. (do autora wątku - nie, nie twierdzę, że bilet jest nielegalny).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie twierdzę, że miałby być, po prostu wydawało mi się, że 4-miejscowa kuszetka to kuszetka pierwszej klasy. No bo po co kupować 6-miejscową, jeśli 4-miejscowa różni się tylko w cenie kuszetki, a biletem podstawowym już nie? Ale to rozważania taryfowe czysto.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie.Glonojad pisze:Nie twierdzę, że miałby być, po prostu wydawało mi się, że 4-miejscowa kuszetka to kuszetka pierwszej klasy.
Bo jest tańsza?No bo po co kupować 6-miejscową, jeśli 4-miejscowa różni się tylko w cenie kuszetki, a biletem podstawowym już nie?
Anyway, "na leżąco" bilet pierwszej klasy jest potrzebny tylko w sypialnym singlu (chyba że za Bugiem, wtedy też w dublu).
Bo jednak o te bodaj 20zł cena się różni Bilet pierwszej klasy potrzebny jest chyba tylko do sypialnych 1- i 2-osobowych, co zresztą też jest dziwne bo chyba lepiej byłoby po prostu odpowiednio ustalić cenę miejscówki.Glonojad pisze:No bo po co kupować 6-miejscową, jeśli 4-miejscowa różni się tylko w cenie kuszetki, a biletem podstawowym już nie? Ale to rozważania taryfowe czysto.
noidea
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W ogóle taryfa kilometrowa jest w tym momencie zbędnym udziwnieniem, powinien być jakiś ryczałt skoro cena miejscówki i tak jest dominująca.Adam G. pisze:Bo jednak o te bodaj 20zł cena się różni Bilet pierwszej klasy potrzebny jest chyba tylko do sypialnych 1- i 2-osobowych, co zresztą też jest dziwne bo chyba lepiej byłoby po prostu odpowiednio ustalić cenę miejscówki.Glonojad pisze:No bo po co kupować 6-miejscową, jeśli 4-miejscowa różni się tylko w cenie kuszetki, a biletem podstawowym już nie? Ale to rozważania taryfowe czysto.
-
W kasach KM w Radomiu nigdy nie mam problemu z kupnem biletu w taryfie "wspólny przejazd".
Za to w Lublinie w kasach IC jeszcze nigdy nie dostałem go bez kłopotów. Ostatnio:
- Proszę 4 studenckie do Radomia przez Dęblin, do Dęblina TLK, z Dęblina KM w taryfie wspólny przejazd.
Po chwili dostaję dwa bilety, jeden dla 4 osób na trasę Lublin-Dęblin, drugi Dęblin-Radom. Ale cena coś za wysoka.
- A to są bilety w taryfie wspólny przejazd?
- Nie.
- A dlaczego, skoro o takie prosiłem?
- Bo to za dużo drukowania.
Za to w Lublinie w kasach IC jeszcze nigdy nie dostałem go bez kłopotów. Ostatnio:
- Proszę 4 studenckie do Radomia przez Dęblin, do Dęblina TLK, z Dęblina KM w taryfie wspólny przejazd.
Po chwili dostaję dwa bilety, jeden dla 4 osób na trasę Lublin-Dęblin, drugi Dęblin-Radom. Ale cena coś za wysoka.
- A to są bilety w taryfie wspólny przejazd?
- Nie.
- A dlaczego, skoro o takie prosiłem?
- Bo to za dużo drukowania.
- MeWa
- Cukiereczek
4- od 6-osobowych też często różnią się tylko złożonymi łóżkami...MichalJ pisze:Już pisałem - tylko w 1-osobowych.Adam G. pisze:[Bilet pierwszej klasy potrzebny jest chyba tylko do sypialnych 1- i 2-osobowych,
Co jest o tyle śmieszne, że przedział sypialny 1- i 2-osobowy nie różnią się niczym, a od 3-osobowego - tylko złożonym łóżkiem.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Bo ZTCW taka jest zasada, ze się składa łóżka, przedziały są standardowe 6-łóżkowe.MeWa pisze:4- od 6-osobowych też często różnią się tylko złożonymi łóżkami...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej