Trasa i Most Krasińskiego
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
bo tam jest obowiazkowy przeladunek na mniejsze wozy. Tyle, ze to zwieksza ruch, bo zamiast pełnego "tira" do tesco masz tuzin dostawczaków. Choc nie wszystkie ciezarowy pelne wjezdźaja.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeśli chodzi o tranzyt na moście Grota po otwarciu autostrady A2, to zaskoczyły mnie szacunki dr. Brzezińskiego z firmy TransEko, który wylicza to na aż 30-40 proc. całego ruchu. A miało wszystko zjeżdżać przed Warszawą...
A jeśli chodzi o tymczasowy most Krasińskiego, to jestem pewien, że jak powstanie, to już sobie postoi tyle co most Syreny. Czyli dla budowy trasy tramwajowej tudzież przedłużenia jezdni od Jagiellońskiej na Bródno oznaczałoby to 15 lat w plecy. O ile nie jestem przekonany, że obie te inwestycje (docelowy most Krasińskiego i linia tramwajowa Bródno - Żoliborz) są niezbędne już w tej chwili, to aż tak długi poślizg byłby przesadą. Może za to w tym czasie wykrystalizuje się sprawa z końcówką II linii metra - czy na Bródnie, czy na Zielonej Białołęce, czy może tylko na Targówku, za czym w sumie bym optował, jeśli nie chcemy zarżnąć na amen pozostałych inwestycji w mieście.
A jeśli chodzi o tymczasowy most Krasińskiego, to jestem pewien, że jak powstanie, to już sobie postoi tyle co most Syreny. Czyli dla budowy trasy tramwajowej tudzież przedłużenia jezdni od Jagiellońskiej na Bródno oznaczałoby to 15 lat w plecy. O ile nie jestem przekonany, że obie te inwestycje (docelowy most Krasińskiego i linia tramwajowa Bródno - Żoliborz) są niezbędne już w tej chwili, to aż tak długi poślizg byłby przesadą. Może za to w tym czasie wykrystalizuje się sprawa z końcówką II linii metra - czy na Bródnie, czy na Zielonej Białołęce, czy może tylko na Targówku, za czym w sumie bym optował, jeśli nie chcemy zarżnąć na amen pozostałych inwestycji w mieście.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
3+3 i tak zamrozi - a gwarantuje, ze obecna ekipa bedzie dazyla do budowy dalej za wszelka cene.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jest raczej zbędny. Moim zdanie pierwszeństwo powinien mieć Most na Zaporze. Tu naprawdę jest długi odcinek bez mostów co utrudnia rozwój w okolicy.osa pisze:O ile nie jestem przekonany, że obie te inwestycje (docelowy most Krasińskiego i linia tramwajowa Bródno - Żoliborz) są niezbędne już w tej chwili,
-
Stary Pingwin
Odkopuję dawno niedyskutowany temat, bo za sprawą Ratusza koncepcja Mostu Krasińskiego wraca.
Jakiś czas temu zdecydowano się na aktualizację dokumentacji projektowej, ktoś o tym napisał i ponownie ruszyła maszyna protestów i wyrazów poparcia dla tej inwestycji.
Tu więcej na ten temat: http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 50875.html
A mnie ciekawi inna rzecz. Na październikowym Forum Komunikacyjnym, które było poświęcone rozwojowi sieci tramwajowej w Warszawie, także w dosyć dalekiej, bo 15 letniej perspektywie, nie było ani słowa o Moście Krasińskiego. A więc czy mamy jakieś duże przyspieszenie w podejmowaniu decyzji odnośnie tego mostu?
Jakiś czas temu zdecydowano się na aktualizację dokumentacji projektowej, ktoś o tym napisał i ponownie ruszyła maszyna protestów i wyrazów poparcia dla tej inwestycji.
Tu więcej na ten temat: http://www.transport-publiczny.pl/wiado ... 50875.html
A mnie ciekawi inna rzecz. Na październikowym Forum Komunikacyjnym, które było poświęcone rozwojowi sieci tramwajowej w Warszawie, także w dosyć dalekiej, bo 15 letniej perspektywie, nie było ani słowa o Moście Krasińskiego. A więc czy mamy jakieś duże przyspieszenie w podejmowaniu decyzji odnośnie tego mostu?

Dziwne, że nie było, bo dałbym głowę, że Brzeziński wspominał, że w najbliższych latach most Krasickiego będzie realizowany. Zresztą, żeby nie szukać daleko, o wznowieniu inwestycji pojawiły sie pierwsze informacje już w lipcu: http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... id,tm.html
Ponadto zgodnie z zamierzeniami rozwojowymi TW z 2013 most Krasińskiego w planach jest, więc to nie jest żadna nowość.
Ponadto zgodnie z zamierzeniami rozwojowymi TW z 2013 most Krasińskiego w planach jest, więc to nie jest żadna nowość.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
To akurat dobrze zapamiętałem, że nie było i mocno się tym faktem zdziwiłem.Poc Vocem pisze:Dziwne, że nie było, bo dałbym głowę, że Brzeziński wspominał, że w najbliższych latach most Krasickiego będzie realizowany. Zresztą, żeby nie szukać daleko, o wznowieniu inwestycji pojawiły sie pierwsze informacje już w lipcu: http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/ ... id,tm.html

- J.Kaczmarski
[usunięto...] Mam nadzieję, że w piątek po południu Żoliborzanie wygwizdali ten most. 
Wiliam
Wiliam
Poszukiwane wozy : 8005 8019 8036
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
Suchożebry
115 143 153 196 KM2 S2 704
17
To taka przeprawa niestety żadnych problemów komunikacyjnych tego regionu miasta nie rozwiąże. Gdy będzie się chciało coś tam budować, najpewniej zmieni się MPZP, bo budowanie trasy 2x1 ma sens taki, że żadnego nie ma 
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
Normalną jest rzeczą, że ulice w mieście są 2x1. Więcej takich ulic trzeba, a nie rozbuchanych autostrad, które tylko ściągają ruch.
Zresztą kościół i klasztor są nie do ruszenia.
[usunięto...]
Wiliam
Zresztą kościół i klasztor są nie do ruszenia.
[usunięto...]
Wiliam
[usunięto...]
Wiliam
A jak żoliborzanie boją się, że przyjadą im samochody z Bródna, to niech forsują most pieszo-tramwajowy.
Wiliam
A jak żoliborzanie boją się, że przyjadą im samochody z Bródna, to niech forsują most pieszo-tramwajowy.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!