A dziĹ na Centralnym... czyli o Kasjerkach ;)
Moderator: JacekM
Ej no, ja prawie zawsze kupowałem bilety na Wileńskim! Ale teraz to już praktycznie zawsze przez net, ale przez net nie dało się np. dokupić miejscówki do "Wakacje pierwsza klasa", czy jak to tam, i stempelka zrobić.paszym pisze: Natomiast moim subiektywnym zdaniem kasy KM powinny w ogóle nie prowadzić sprzedzaży biletów na pociągi dalekobieżne, a już zwłaszcza z rezerwacją.
Ostatnio kupowałem na TLK Elbląg-Malbork
![;]](./images/smilies/krzywy.gif)
ŁK
Oj no, ja też często kupowałem w kasach KM, ale i tak uważam, że sensowniej by było gdyby nie było można.Łukasz pisze:Ej no, ja prawie zawsze kupowałem bilety na Wileńskim!
A kasjerka KM wie co to takiego? ;oŁukasz pisze:ale przez net nie dało się np. dokupić miejscówki do "Wakacje pierwsza klasa", czy jak to tam
Będę oryginalny i zostawię bez podpisu.
Tak. Nawet ogarnięte są, stacje gdzieś tam potrafią kodem wpisać, sprzedać bilet Malbork-Elbląg itd. - a ogólnie mają taki zeszyt/segregator specjalny i sobie z niego spisują.paszym pisze:A kasjerka KM wie co to takiego? ;oŁukasz pisze:ale przez net nie dało się np. dokupić miejscówki do "Wakacje pierwsza klasa", czy jak to tam
Zresztą tutaj dużo ludzi bierze miejscówki/bilety z dyrekcji, więc chyba chcą/muszą.
[ Dodano: |15 Paź 2012|, 2012 00:08 ]
Za każdym razem jak tam byłem, to trzeba było czekać w kolejce. A tam dwuosobowa kolejka znaczy 30 minut czekania, bo większość ludzi jak tam jest to po to, żeby wziąć faktury.fik pisze:Najlepiej się kupuje bilety w kasie PIC w POPie na Żelaznej, tylko kasjerkę czasem trzeba dobudzić
Zresztą jak tam byłem to też po to, żeby dostać bilety z fakturą.
A najlepiej się, IMO, załatwiało takie rzeczy jednak na Grójeckiej, bo był więcej "okienek".
A tak na marginesie, jak by ktoś był na Wschodnim, to mniejsze kolejki są zazwyczaj do kas Przewozów Regionalnych (zaraz obok głównego ciągu okienek), gdzie też można wszystko kupić.
ŁK
Si. Zawsze tak było. Bo ludzie niezwyczajni, że przy kasie można usiąść i w ogóle zakup biletu wygląda mniej petencko, więc pewnie mało kto się orientuje, że to kasa ![:) :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Kurde, zawsze myślałem, że bilet jest fakturą
![:) :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Kurde, zawsze myślałem, że bilet jest fakturą
- Bastian
- Sułtan Maroka
BJ pisze:Co prawda to megafonistka, ale przed kilkoma minutami na DwC dało się słyszeć komunikat:
"Ania i Paweł z Działdowa proszeni są o zgłoszenie się do holu głównego, oczekuje Rafał".
![Arrow ->](./images/smilies/arrow.gif)
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dzisiaj po raz kolejny zostałem odesłany z Zachodniego na Centralny, jak chciałem kupić bilet na BWE, o który zostałem poproszony...
Ja rozumiem, że w Radomiu w kasie IC mogą nie znać się na tych wszystkich ofertach specjalnych, etc, no ale na Zachodnim? ![:shock: :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Gdzie na fakturkę mogę kupić dla siebie bilety PICu do Budapesztu w taki sposób, żeby oczekujący w kolejce za mną nie otwierali sklepu mięsnego w piątkowe przedpołudnie? Żelazna?
![8-(](./images/smilies/eusa_shifty.gif)
![:shock: :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![:arrow: :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
COK na Grójeckiej - o ile jeszcze jestWolfchen pisze:Gdzie na fakturkę mogę kupić dla siebie bilety PICu do Budapesztu w taki sposób, żeby oczekujący w kolejce za mną nie otwierali sklepu mięsnego w piątkowe przedpołudnie? Żelazna?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę ![:D](./images/smilies/mg.gif)
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
![:D](./images/smilies/mg.gif)
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach