Trasa Siekierkowska

Moderator: Wiliam

kasprzak

Post autor: kasprzak » 22 maja 2007, 23:28

o wyprostowaniu 143 nie myslalem, bo mimo wszystko sporo osob z goclawia tam wsiada. ale czesto w godzinach szczytu juz na plowieckiej ciezko sie wbic, wiec jakies zapotrzebowanie jest. ja bym to widzial jako puszczenie np 514 przez trase do wilanowskiej

swoja droga, na odcinku plowiecka-wal miedzeszynski jest tylko jedna zatoczka wybudowana przy wale wlasnie. wiec linia bylaby calkiem szybka, nastepny przystanek bylby przy witosa, bo przystanki na zadanie przy siekierkach sa juz wystarczajaco obsluzone wg mnie

pozdr

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 22 maja 2007, 23:30

Są przecież przystanki na dole przy Bora - Komorowskiego :-s
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

kasprzak

Post autor: kasprzak » 22 maja 2007, 23:41

eee... a fakt, nawet wczoraj przy nich na rowerze przejezdzalem :]

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 23 maja 2007, 7:43

R-11 Kleszczowa pisze:Są przecież przystanki na dole przy Bora - Komorowskiego :-s
To policz teraz co się znajduje w obszarze dojścia. Zwłaszcza dla wysiadających. I porównaj z trasą 143.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 23 maja 2007, 8:21

Piotrek pisze:Ok przyznam Ci rację. Nie mniej wygodniej byłoby się tam przesiąść ze względu na ilość linii np.do Rembertowa ( +515, czy 183), albo do Marysina (+115, czy 173).
Ale już obecnie mało kto jeździ tymi liniami, aby przesiąść się tak, jak napisałeś, ponieważ trzeba obejść dookoła całe skrzyżowanie. Ludzie wybierają inne linie do takiej przesiadki.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 23 maja 2007, 10:19

pawcio pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Są przecież przystanki na dole przy Bora - Komorowskiego :-s
To policz teraz co się znajduje w obszarze dojścia. Zwłaszcza dla wysiadających. I porównaj z trasą 143.
Pragnę zauważyć, że odniosłem się do tej wypowiedzi:
swoja droga, na odcinku plowiecka-wal miedzeszynski jest tylko jedna zatoczka wybudowana przy wale wlasnie. wiec linia bylaby calkiem szybka, nastepny przystanek bylby przy witosa, bo przystanki na zadanie przy siekierkach sa juz wystarczajaco obsluzone wg mnie
A nie do tej tyczącej się ew. wyprostowaniu 143.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 23 maja 2007, 16:21

143 nie powinno sie prostować, bo mimo wszystko mało jest chętnych do jazdy z Mokotowa do Rembertowa - raczej właśnie na Gocław...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 24 maja 2007, 19:07

kurcze, przydałoby się coś na skróty, skoro już będzie ta Trasa,,
jakie szczytowe przyspieszone uzupełenienie 143, zarzucone kiedyś na forum było dobrym pomysłem. tylko skoro 143 jest już takie muchowozowe,,
ewentualnie ta linia przez węzeł Płowiecka na Grochów.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 24 maja 2007, 19:35

Andrzej pisze:jakie szczytowe przyspieszone uzupełenienie 143, zarzucone kiedyś na forum było dobrym pomysłem. tylko skoro 143 jest już takie muchowozowe,,
401 --> 5xx.
A 143 nie jest o żadnej porze dnia muchowozowe.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 maja 2007, 22:30

Gdyby ZTM chciał wprowadzić linię na Trasę Siekierkowską między Gocławiem, a Marsa to już by to dawno zrobił, a nie czekał na otwarcie estakad, z których i tak w zasadzie by taka linia nie korzystała :-s
Albert Camus-"Dżuma"

Rosa

Post autor: Rosa » 24 maja 2007, 22:46

R-11 Kleszczowa pisze:Gdyby ZTM chciał wprowadzić linię na Trasę Siekierkowską między Gocławiem, a Marsa to już by to dawno zrobił, a nie czekał na otwarcie estakad, z których i tak w zasadzie by taka linia nie korzystała :-s
Ależ skąd, do czasu otwarcia estakad taka linia byłaby totalną głupotą ze względu na ciągly korek na TS. Obecnie normą jest czas przejazdu 20 min od węzła Bora do Plowieckiej natomiast po otwarciu estakad ruch powinien odbywac się płynnie.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 maja 2007, 22:49

Rosa pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Gdyby ZTM chciał wprowadzić linię na Trasę Siekierkowską między Gocławiem, a Marsa to już by to dawno zrobił, a nie czekał na otwarcie estakad, z których i tak w zasadzie by taka linia nie korzystała :-s
Ależ skąd, do czasu otwarcia estakad taka linia byłaby totalną głupotą ze względu na ciągly korek na TS. Obecnie normą jest czas przejazdu 20 min od węzła Bora do Plowieckiej natomiast po otwarciu estakad ruch powinien odbywac się płynnie.
Idąc tym tropem to 143 i inne linie nie powinny się były pojawić na TS przed otwarciem węzła przy Witosa 8-[
Albert Camus-"Dżuma"

Rosa

Post autor: Rosa » 24 maja 2007, 22:59

R-11 Kleszczowa pisze:
Rosa pisze: Ależ skąd, do czasu otwarcia estakad taka linia byłaby totalną głupotą ze względu na ciągly korek na TS. Obecnie normą jest czas przejazdu 20 min od węzła Bora do Plowieckiej natomiast po otwarciu estakad ruch powinien odbywac się płynnie.
Idąc tym tropem to 143 i inne linie nie powinny się były pojawić na TS przed otwarciem węzła przy Witosa 8-[
Przy Witosa nigdy nie stalo sie w tak długich korkach , no moze oprocz pierwszego dnia kiedy wszyscy ruszyli nowym mostem a idioci świateł jeszcze nie zdążyli przestawić.

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 24 maja 2007, 23:02

Jasne, skasujmy autobusy z Dźwigowej, bo stoją w korkach!
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 maja 2007, 23:04

R-9 Chełmska pisze:Jasne, skasujmy autobusy z Dźwigowej, bo stoją w korkach!
[-X ;-)

@Rosa: to inny przykład. Po co autobusy na Moście Gdańskim do czasu otwarcia estakady skoro korki były niemiłosierne :-?
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ