I brak wspólnego przystankuBastian pisze:131 i 522 na Marszałkowską, 131 na DWC, 522 na Bankowy, 180 na Trakt, 172 na Rakowiec, Ochotę i DWZ, 189 na Służewiec i Włochy. Bez przesady, taka zła ta komunikacja na Sadybie nie jest![]()
Komunikacja miejska na Dolnym Mokotowie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ależ to nie problem! Przecież można poczekać na następny! Albo jechać... metrem dzięki uprzejmosci mediolanu i stacji Służew...Fikander pisze:Ale to akurat proste, 163 na Wiertniczą prawie zawsze przyjeżdża minutę po 522.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Tak apropo 163, to może by go chociaż wyciągnąc do ZP Goraszewska, np. pokrywając taką trasę, o jakiej pisał Bastian w odniesieniu do zmian na 164. Ten przystanek jest już lepszym węzłem przesiadkowym niż ZP Sadyba.
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Zgoda...altar pisze:Tak apropo 163, to może by go chociaż wyciągnąc do ZP Goraszewska, np. pokrywając taką trasę, o jakiej pisał Bastian w odniesieniu do zmian na 164. Ten przystanek jest już lepszym węzłem przesiadkowym niż ZP Sadyba.
[ Dodano: Wto 27 Maj, 2008 12:22 ]
...TGM pisze:(...), Powsińska, Bonifacego, Konstancińska, Limanowskiego, Powsińska, (...). Tylko progi przeszkadzają.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Przystanek pod KFC-Goraszewska...TGM pisze:W Goraszewską nie ma wjazdu z Powsińskiej.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
przez Stawki-Jana Pawła-SłomińskiegoPaweł D. pisze:Ciekawe w którym miejscu na Gdańskim lub Arkadii? I jak tam w ogóle dojechać z ciągu KP?
167 w nowym wcieleniu w jedną stronę jechałby tak ok 64 minut.Bastian pisze:Wracając do tematu
189 jak wcześnie wspominałem ok 60 minut.
Pomysł ogólnie skierowania odpowiednio na Metro Młociny/Chomiczówkę jest świetny ale czy linie te niesą zadługie??
Odnośnie 195 obserwuje codziennie tą linię i stwierdzam że w szczycie dobrze pracuje lecz międzyszczycie już nie. Więc czy nie było by dobrym pomysłem gdyby ją skrócić do Ursynowa Płn. jako częsta "osiedlówka" , wzamian uruchomić jakąś 3XX??
A mnie cały czas chodzi po głowie takie namieszanie:
167 kasacja,
172 na Chomiczówkę lub M Młociny (za 167),
168 na Szczęśliwice (za 167),
127 na Siekierki-Sanktuarium [solówki co 15/20/20],
195 na Bródno przez most WZ i Dw. Wileński (ew. przez Żabę, jeśli nie da się) [12/15/15],
108 na Rakowicką-Kościół (za 168),
521 skrócić do DwC,
504 wydłużyć do pl. Trzech Krzyży,
301 ucałotygodniowione (do pomyślenia z 182).
Uzasadnienie:
Siekierki [167
127] przestaną być obsługiwane przegubami, co jest za dużo na tamtejsze rejony, które z kolei są podobne do Nowych Włoch pod względem zabudowy. Siekierki zyskują także dojazd do Centrum, zamiast tylko pl. Trzech Krzyży.
Zamiana 167 na 172: 172 coraz częściej i tak jest przegubowe, a poza tym IMHO ma większy potencjał w relacjach obwodowych od 167.
Zamiana 167 na 168 w relacji BW1920 - M Pole Mokotowskie pozwoli ograniczyć nadpodaż w tej relacji. Ludzie pewnie na ogół będą stali, ale pomieszczą się. To akurat ma wadę taką, że 168 może stracić na punktualności dojeżdżając do Gocławia w kierunku Rembertowa.
195 przez most Ś-D obsłużyło by kilka relacji za jednym zamachem:
- Bródno-Dw. Wileński [co pozwoliłoby np. uszczytowić 169 i odzyskać kilka brygad, co od stycznia może być jeszcze bardziej palące].
- Bródno i Dw. Wileński - KP: Bródno zasługuje na połączenie z KP w takim samym stopniu, co Targówek (160). Ponadto, powinniśmy dążyć do tego, aby Dw. Wileński stał się centrum przesiadkowym dla północnej Pragi. W tej chwili 160 zapewnia połączenie tylko z +jednym+ ZP na Krakowskim Przedmieściu, a to trochę mało, nieprawdaż?
>> Może być pewnym problem skręt z KP w Solidarności, ale tak jeździło 192 i to OIDP przegubowe. Również korki na moście są, ale znośne.
>> 195 na moście Gdańskim proponuję jako wariant tego projektu, gdyby jednak wg was korki na moście były za duże lub nie dało się puścić 195 z KP w Solidarności.
Zmiany z 504 i 521 akurat powinny się zbilansować brygadowo. 521 zajęłoby miejsce na DwC po 504. Problem może być z miejscem na pl. Trzech Krzyży, stąd mój pomysł w innym wątku na 105 na pl. Konstytucji. Z kolei w wątku o Powiślu 105 jest wydłużane do Torwaru (co jednak kłóci się z puszczaniem tam 127).
Kłopot może być jeszcze z podażą na odc. M Pole Mokotowskie - Rakowiecka - Gagarina - Spacerowa, gdzie niniejszy projekt zamienia przeguby 12/20/20 na 10-metrowce co 20/20-/20-.
Co o powyższym myślicie?
167 kasacja,
195 na Bródno przez most WZ i Dw. Wileński (ew. przez Żabę, jeśli nie da się) [12/15/15],
521 skrócić do DwC,
Uzasadnienie:
- Bródno-Dw. Wileński [co pozwoliłoby np. uszczytowić 169 i odzyskać kilka brygad, co od stycznia może być jeszcze bardziej palące].
- Bródno i Dw. Wileński - KP: Bródno zasługuje na połączenie z KP w takim samym stopniu, co Targówek (160). Ponadto, powinniśmy dążyć do tego, aby Dw. Wileński stał się centrum przesiadkowym dla północnej Pragi. W tej chwili 160 zapewnia połączenie tylko z +jednym+ ZP na Krakowskim Przedmieściu, a to trochę mało, nieprawdaż?
>> Może być pewnym problem skręt z KP w Solidarności, ale tak jeździło 192 i to OIDP przegubowe. Również korki na moście są, ale znośne.
>> 195 na moście Gdańskim proponuję jako wariant tego projektu, gdyby jednak wg was korki na moście były za duże lub nie dało się puścić 195 z KP w Solidarności.
Co o powyższym myślicie?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Nie jest to głupie nawet ale ja wolałbym takie "zamieszanie" :KwZ pisze:167 kasacja,
168+301
167
172
127
195
no i tu się 50:50 zgadzamKwZ pisze:521 skrócić do DwC,
- fik
- Naczelne Chamidło
Mniej więcej tak są podobne jak Ursynów i Olesin. Siekerki pną się (i będą się piąć, biorąc pod uwagę, jak blisko centrum miasta to jest!) w górę dość intensywnie.KwZ pisze:Siekierki [167
127] przestaną być obsługiwane przegubami, co jest za dużo na tamtejsze rejony, które z kolei są podobne do Nowych Włoch pod względem zabudowy.
Lepiej byłoby skrócić do pl. Zawiszy. :-pKwZ pisze:504 wydłużyć do pl. Trzech Krzyży,
[ Dodano: Pon 03 Lis, 2008 16:46 ]
Przyjdzie Bastian i pobije.KwZ pisze:Kłopot może być jeszcze z podażą na odc. M Pole Mokotowskie - Rakowiecka - Gagarina - Spacerowa, gdzie niniejszy projekt zamienia przeguby 12/20/20 na 10-metrowce co 20/20-/20-.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!