Otóż to, TW by się strasznie sfrajerzyły, gdyby tego odpowiednio medialnie nie wykorzystały.Tm pisze:TW ma mozliwości efektywnej kampanii, jak przyjada 120N to zrobic uroczysta prezentacje i zaprosic prezydenta miasta- władze zawsze lubia sie pokazać, wydarzenie jest medalne i mozna sprzedać ludziom wizerunek jednego z najnowoczesniejszych tramwajów na świecie, na pewneo będzie łatwiej jak w alejach staną tablice świetlne- to jest nowoczesne i robi wrażenie, jak powiedzieliby amerykańscy murzyni- błyska
Nowe trasy tramwajowe
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No tak, a to, że w tych "najbliższych planach" są inwestycje na 25km nowych tras, 20km modernizacji i zakup ponad 150 wagonów to już detal
.
Poza tym, kto powiedzial, że wypadło?
Poza tym, kto powiedzial, że wypadło?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo mapy obejmowały zadania priorytetowe do realizacji przy wsparciu z funduszy unijnych?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To w takim razie przepraszam, musiałem się byłem źle wyrazićPiotrek pisze:Tak mówił facet który stał koło mapki, i tak zrozumiałem.Poza tym, kto powiedzial, że wypadło?
Niemniej nie ukrywam, że wskaźniki ekonomiczne projektu "Bemowo - Kasprzaka" są wyraźnie słabsze, niż pozostałych projektów (póki co w każdym razie).
To Ty byłeś?inż. Glonojad pisze:To w takim razie przepraszam, musiałem się byłem źle wyrazić
Szkoda, szkoda...inż. Glonojad pisze:Niemniej nie ukrywam, że wskaźniki ekonomiczne projektu "Bemowo - Kasprzaka" są wyraźnie słabsze, niż pozostałych projektów (póki co w każdym razie).
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Najgorsze jest skrzyżowanie Broniewskiego/Reymonta. Tam to dopiero tramy tracąMeWa pisze:dobry krok, ale co z tego, jak tramwaj ma takie krótkie fazy na Conrada, przy Ogrodach Działkowych Bemowo... Potem pl. Grunwaldzki i kompleks Park Olszyna - Duracza z wjazdem na środek jezdni. Do tego średnia koordynacja 2 i 35... Tu nie ma woli, żeby tramwaj miał pierwszeństwo względem komunikacji samochodowej.Tm pisze:Trawa na Powstańców to krok w dobrą stronę, ale trzeba dużo więcej.
To skrzyżowanie jest w ogóle skopane - za dużo przecinających się kierunków i nawet przy niezbyt wielkim natężeniu ruchu przejazd zajmuje sporo czasu. Mieszkam przystanek dalej i jako pasażer, rowerzysta, pieszy i kierowca nigdy nie wiem co się kiedy włączy i na ile.Dennis pisze:Najgorsze jest skrzyżowanie Broniewskiego/Reymonta. Tam to dopiero tramy tracą![]()
13 w kierunku centrum przyjeżdża na Bemowo zazwyczaj kilka minut spóźniona, efektem czego wali się cała koordynacja z 23
Np. wczoraj przyjechała spóźniona o 8 minut, w efekcie czego 23 ją "wyprzedziło"
Przypuszczam, że na Broniewskiego 2 i 35 (w kierunku Pragi) są podobnie poopóźniane. Zastanawiam się, czyby nie napisać do kogoś w tej sprawie (chyba, że tramwajowi eksperci z forum są w stanie coś temu zaradzić)
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Myślę, że nowoczesne rozwiązania inżynierii ruchu są w stanie zaradzić tym problemom.Kra pisze:To skrzyżowanie jest w ogóle skopane - za dużo przecinających się kierunków i nawet przy niezbyt wielkim natężeniu ruchu przejazd zajmuje sporo czasu.
To akurat dobrze. Na tym polega idea sygnalizacji akomodacyjnej. Sęk w tym, aby algorytm dobrze wiedział, co kiedy ma się włączyć.Kra pisze:Mieszkam przystanek dalej i jako pasażer, rowerzysta, pieszy i kierowca nigdy nie wiem co się kiedy włączy i na ile.
xxx
Nie wie i to aż za bardzo. Czasem 3 razy samochody dostają wjazd z Broniewskiego, zanim się zapali dla stojącej "trzynastki". Na wprost 22/33 też przeważnie musza przepuścić tych z Broniewskiego. Do tego gdy z jakiegoś powodu tramwaj nie zdąży odjechać z przystanku w swojej fazie, to już nie dostanie, aż z przeciwka coś nadjedzie. Tandeta i tyle.Dennis pisze:Szkoda jedynie, że nie wieHieronim pisze:To akurat dobrze. Na tym polega idea sygnalizacji akomodacyjnej. Sęk w tym, aby algorytm dobrze wiedział, co kiedy ma się włączyć.![]()
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie da się ukryć, że sygnalizacja na trasie Bemowo - Młociny działa w sposób kuriozalny, abstrahując już od błędów popełnionych w projekcie (przystanek działkowy, lokalizacja platform w zespole Al. Reymonta). To trzeba będzie zmienić i się zmieni, chociaż jak się rozmawia z ZDM, to wiadomo...
- Bastian
- Sułtan Maroka
To dlatego stałem tam w 13 chyba z 5 minut...piotram pisze:Do tego gdy z jakiegoś powodu tramwaj nie zdąży odjechać z przystanku w swojej fazie, to już nie dostanie, aż z przeciwka coś nadjedzie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow