Wyświetlacze
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Pozdrawiam Was z 3401 na 705, na wyswietlaczach lcd "bocznych" prezentowana jest informacja o reklamie w pojazdach mza. Jednak mryga tak, ze mozna padaczki dostac. Proponuje umiescic ostrzezenie o tym fakcie na drzwiach, pod nalepka o klimatyzacji: "w pojezdzie wystepuja blyski swiatel - osoby z nerwicami proszone o pozostanie na przystanku".
Jeśli patrząc na nią na wyświetlaczu nie wiesz, co oznacza, to najleszy dowód, że do niczego. Istotą takiego przekazu jak wyświetlacz jest przekazanie kluczowych treści w najpowszechniej zrozumiałej formie. A jeśli umieszcza się coś, co do czego są wątpliwosci, co to znaczy (ja też np. nie wiem, jaki komunikat niesie ta strzałka), to znaczy, ze umieszczenie tego było zbędne.
Popatrz, jaka franca!
To była jakaś wojna o jakieś strzałki ?Łukasz pisze:ile było wojny o te strzałki, tyle że z przodu, w pierwszych gniotach/neoplanach?
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Akurat te błyski reklamy w pojazdach MZA na bocznych LCD, są nie tylko w 3401. Akurat przedwczoraj jechałem dwoma egzemplarzami Lionsów na 145, i to samo byłoemyl pisze:Pozdrawiam Was z 3401 na 705, na wyswietlaczach lcd "bocznych" prezentowana jest informacja o reklamie w pojazdach mza. Jednak mryga tak, ze mozna padaczki dostac. Proponuje umiescic ostrzezenie o tym fakcie na drzwiach, pod nalepka o klimatyzacji: "w pojezdzie wystepuja blyski swiatel - osoby z nerwicami proszone o pozostanie na przystanku".
Moje linie: 111, 123, 148, 168, 213, 225, 311 509, N02, N03, N22, N72, N75
- Colony
- Kontakt:
Chciałem tylko zaznaczyć, że ten temat to nie wypisówki, więc proszę nie wrzucajcie wyliczeń ile i gdzie zepsuło się wyświetlaczy, albo w danym autobusie wyskoczyły krzaczki. Rozumiem dyskusje na temat błędów, strzałek, czy temu podbnych rzeczy, ale nie wpisujcie tu, że w danym wozie ktoś wstawił dechy zamiast wyświetlacza. Myślę, że rozumiecie subtelną różnicę między dyskusją, a wypisówką. A kto nie zrozumie tego nagrodzimy.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Pomysł wydaje się dobry. Ostatnio na Wyświetlaczu głównym w najnowszych SU12 na 147 i 702 widziałem znaczek, że trasa zmieniona.banan33 pisze:Wie ktoś może czy w kontekście Euro na wyświetlaczach linii kończących np. na Dworcu Centralnym lub Wschodnim pojawi się symbol pociągu ? (coś na kształt samolotu np. w 175).
Na ten przykład coś na podobieństwo:
Sama idea jest niezła, aczkolwiek należałoby się zastanowić, czy oznaczać w ten sposób tylko główne stacje, czy także mniejsze (162 na Powiślu?).banan33 pisze:[rysunek]
Z wyświetlaczami może być problem - one nie mają ograniczenia do ASCII? Ale na dechach wewnątrz autobusu jak najbardziej.
Także sam rysunek się nie nadaje - zbyt podobny do tramwaju. Ciuchcia już lepsza, z niczym się nie pomyli (do dziś taka jest na znakach ostrzegawczych).
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

- takie wyświetlacze, z ciuchcią!