Raczej wygaszanie popytu, żeby przyzwyczaić (zmusić) ludzi do podróży tym "czymś".Glonojad pisze:Bezsens przy tak żałosnej ofercie kolei.
Komunikacja podmiejska
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jestem wielkim zwolennikiem wygaszania - jeśli alternatywa jest rozsądna, a ludzi w wygaszanym środku zostało zbyt mało, by jego istnienie uzasadnić. Tak było z 520 na Bielanach (a zwłaszcza Żoliborzu) na ten przykład.
[ Dodano: |14 Mar 2010|, 2010 21:06 ]
EDIT: Natomiast rozumiem, że dzieje się to z inicjatywy UM Legionowo, które nie chce płacić więcej.
[ Dodano: |14 Mar 2010|, 2010 21:06 ]
EDIT: Natomiast rozumiem, że dzieje się to z inicjatywy UM Legionowo, które nie chce płacić więcej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Zobaczymy, czy rozkład S-9 będzie się poprawiał, no i czy odniesie ono taki sukces frekwencyjny, jakbyśmy sobie tego życzyli...Jestem wielkim zwolennikiem wygaszania - jeśli alternatywa jest rozsądna, a ludzi w wygaszanym środku zostało zbyt mało, by jego istnienie uzasadnić. Tak było z 520 na Bielanach (a zwłaszcza Żoliborzu) na ten przykład.
To raczej zwykłe. Wszak chyba dorzucili się do S-9, czyż nie?EDIT: Natomiast rozumiem, że dzieje się to z inicjatywy UM Legionowo, które nie chce płacić więcej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Diabeł się w ornat ubrał i na mszę ogonem dzwoni!TGM pisze:Więc nie marudzić mi tu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Napisz petycję o linię szynobusową na Centralny i podpisz tysiąc razy zakładając maile fikcyjnych obywateli.TGM pisze:a tą najbliższą szyną jest bocznica towarowa do EC Siekierki.
Może po prostu ZTM chce Cię zachęcić do dojeżdżania autkiem na P+R Wilanowska?
Oczywiście, że chore, ale przynajmniej zrozumiała i czytelna jest ichniejsza strategia. Skoro już zapłacili za pociąg, to muszą na czymś przyoszczędzić. Miejmy nadzieję, że te cięcia nie będą na razie zbyt drastyczne.Wolfchen pisze:Patrząc na rozkład, to o wiele lepsze sa autobusy - zmuszanie ludzi do jazdy czymś, co ma tak skandaliczny rozkład jest chore...
The RegistrarWolfchen pisze:Patrząc na rozkład, to o wiele lepsze sa autobusy - zmuszanie ludzi do jazdy czymś, co ma tak skandaliczny rozkład jest chore...PiotrekP pisze:Albo rybka, albo p...
European Court of Human Rights
Council of Europe
67075 Strasbourg-Cedex
France
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
Niezrozumiała strategia właśnie... Kupują kota w worku, którego trudno nazwać linią SKM i wiedzą dobrze, że tylko przypadkowe osoby będą tym jździły, więc już zadbają o to, żeby zmusić ludzi do jeżdżenia S-9...emyl pisze:Oczywiście, że chore, ale przynajmniej zrozumiała i czytelna jest ichniejsza strategia.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
No jak niezrozumiała, skoro widać, że ją rozumiesz?Wolfchen pisze:Niezrozumiała strategia właśnie... Kupują kota w worku, którego trudno nazwać linią SKM i wiedzą dobrze, że tylko przypadkowe osoby będą tym jździły, więc już zadbają o to, żeby zmusić ludzi do jeżdżenia S-9...
Chodzi raczej o to, że jest typowo urzędnicza = nieludzka.
- kulikowski
-
Dęboszczak
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Widzę, że nowa kampania wyborcza się zbliża.kulikowski pisze:Takie są opłakane skutki implementacji przez naszych urzędników rozwiązań zachodnioeuropejskich bez adaptacji do polskich realiów (dobrypomysł, ale wykonanie to jego parodia).
[ Dodano: |15 Mar 2010|, 2010 19:49 ]
Aha. Bo z kontekstu to nie wynikałoDęboszczak pisze: Korekta rozkładu jazdy nie jest wynikiem uruchomienia SKM, jest inny powód.
-
kebe
DP, DS ?Dęboszczak pisze:Niewielkie cięcie 7xx nastąpi już od 1.05. Rozkłady jazdy są w przygotowaniu.
Apropos autobusu dowozowego w Legionowie do SKM. Wrzuciłem wczoraj na Kolej i Metro ale może niektórzy nie odwiedzają.

Wczoraj o 7.50 busem jechało jakies 10 osob, wiec calkiem sporo jak na pierwszy dzień funkcjonowania.