Nowe nazwy przystanków
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
W mniejszych miastach nadal jest wiele takich nazw. Tylko zazwyczaj jest np. Browarna - Stacja Benzynowa
To ja sugeruję zmianę na"Dąbrowskiego".reserved pisze:A ZP Szpital MSWiA nie powinien się nazywać ZP Szpital MSW?
Albo na wzór Szaserów: Wołoska - szpital (jednak w takie miejsca jeżdżą często osoby nie znające okolicy, więc hasło "szpital" w nazwie przystanku jest ważne).Miki996 pisze:To ja sugeruję zmianę na"Dąbrowskiego".reserved pisze:A ZP Szpital MSWiA nie powinien się nazywać ZP Szpital MSW?
Wogóle jestem za takimi nazwami dla obiektów których nazwa się zmienia. Tak samo zmienił bym Tarniny na Tarniny-Uniwersytet albo coś w tym rodzaju.kveld pisze:Albo na wzór Szaserów: Wołoska - szpital (jednak w takie miejsca jeżdżą często osoby nie znające okolicy, więc hasło "szpital" w nazwie przystanku jest ważne).Miki996 pisze: To ja sugeruję zmianę na"Dąbrowskiego".
Ostatni seans jest o 21:45, chociaż to i tak nie wiele zmienia.MZ pisze:21 września o 21:30 ostatni seans w kinie Femina. Potem likwidacja. W miejscu kina będzie kolejna Biedronka. Chyba zatem zespół przystankowy KINO FEMINA, mimo wpisania się na dobre w nazewnictwo ZTM, będzie musiał podzielić losy zespołu DH SMYK. W tej sytuacji możliwe jest takie rozwiązanie: zmiana nazwy KINO FEMINA na AL. JANA PAWŁA II, a w konsekwencji tego zmiana dotychczasowej nazwy AL. JANA PAWŁA II na GRZYBOWSKA. Zmiana nazwy KINO FEMINA na AL. SOLIDARNOŚCI raczej nie wchodzi w grę, bo w konsekwencji trzeba byłoby zmienić dotychczasową nazwę AL. SOLIDARNOŚCI, a nie bardzo jest na co (TESCO w nazwie nie powinno występować).
Wielu pasazerow na Grochowskiej nie wie na ktorym przystanku jest sad. Czy nie mozna by zmienic nazwy przystanku na : Praga Południe ratusz-sąd ?
Proponowałbym na możliwie najdłuższą nazwę zmienić.Ta przedstawiona jest za krótka
Mamy tyle miejsca na wyświetlaczach przecież 
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Również ja nie orientuję się gdzie tam jest czy był sad. Ani śladu po jabłonkach czy innych drzewkach owocowych.rhemek pisze:Wielu pasazerow na Grochowskiej nie wie na ktorym przystanku jest sad.
Linia 155: 1966-2011
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Przystanek: Biedronka, czytał Tomasz KnapikMZ pisze:21 września o 21:30 ostatni seans w kinie Femina. Potem likwidacja. W miejscu kina będzie kolejna Biedronka. Chyba zatem zespół przystankowy KINO FEMINA, mimo wpisania się na dobre w nazewnictwo ZTM, będzie musiał podzielić losy zespołu DH SMYK. W tej sytuacji możliwe jest takie rozwiązanie: zmiana nazwy KINO FEMINA na AL. JANA PAWŁA II, a w konsekwencji tego zmiana dotychczasowej nazwy AL. JANA PAWŁA II na GRZYBOWSKA. Zmiana nazwy KINO FEMINA na AL. SOLIDARNOŚCI raczej nie wchodzi w grę, bo w konsekwencji trzeba byłoby zmienić dotychczasową nazwę AL. SOLIDARNOŚCI, a nie bardzo jest na co (TESCO w nazwie nie powinno występować).
http://www.youtube.com/watch?v=HWAEY7ePX-s
A tak na serio, akurat przystanek Al. Solidarności winien nosić nazwę "Al. Solidarności / Stalowa" z prostej przyczyny zwanej brakiem laku.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jak w małych miastach. Chociaż, szczere mówiąc, jak dla mnie lepszy jest zapis "Al. Solidarności - Stalowa". Nie wiem czemu.
Następny przystanek: PRAGA-PŁD. RATUSZ SĄD REJONOWY DLA PRAGI-PŁD. i PRAGI-PŁN.rhemek pisze: Czy nie mozna by zmienic nazwy przystanku na : Praga Południe ratusz-sąd ?
Koniecznie!
Po co te kpiny? Dodanie jednego 3 literowego slowa to taki problem?
I tak już nazwa przystanku jest wystarczająco długa. 
Tak, wymiana naklejek na przystankach (oidp przynajmniej 5), wymiana naklejek na tablicach bocznych (9 linii), a do tego wymiana rozkładów na wszystkich przystankach linii odwiedzających rzeczony ZP.rhemek pisze:Po co te kpiny? Dodanie jednego 3 literowego slowa to taki problem?